Per què votaré ERC

"Aquests són els meus motius, i la gent que em llegeix els articles, em sent a la ràdio o em veu a la televisió té dret a saber-los"

En les recents eleccions nord-americanes, 123 dels 154 diaris dels Estats Units van donar suport públic i explícit a un dels dos candidats. L’endorsement és una pràctica habitual a les democràcies anglosaxones, no només per part de les empreses periodístiques sinó també dels seus professionals a títol individual. En aquests països, democràcies molt més antigues i consolidades que la nostra, es considera que el contracte de confiança entre el mitjà i el lector inclou la transparència sobres les preferències polítiques de l’editor, que, lògicament, poden canviar segons les circumstàncies. Sóc del parer que aquesta praxi millora la conversa pública i no perjudica la credibilitat del periodisme, al contrari. El bon periodisme no és neutral, és honest. I un mitjà no és una agregador de notícies, és un producte intel·lectual, amb opinió i amb intenció.

Per algun motiu que se m’escapa, però que segur que no té res a veure amb la qualitat democràtica, a Catalunya l’endorsement està mal vist i cap mitjà el practica obertament (potser n’hi algun que ens sorprèn d’aquí al dia 14). Tampoc ho fan la gran majoria d’opinadors, analistes i tertulians, que deixen que sigui el públic qui interpreti de quin peu calcen. Un servidor de vostès calça del mateix peu des que té consciència política: en l’eix social, d’esquerres, i en el nacional, independentista. Això m’ha portat a votar normalment ERC, amb escapades tàctiques puntuals amb objectius ben concrets. No tinc cap problema a admetre, per exemple, que a les municipals de 2015 vaig votar Xavier Trias, empès pel fàstic de la publicació dels comptes falsos a Suïssa i sobretot per la convicció que si el Procés havia de fer un salt endavant rupturista (com va acabar fent dos anys després), era crucial que Barcelona tingués un alcalde 100% alineat amb el govern de Catalunya. Si guanyava Ada Colau aquest potencial es perdia, i per desgràcia, els fets del 2017 em van donar la raó i me la continuen donant.

Potser també sorprendrà al lector que digui que el 21D vaig votar Junts per Catalunya. Encara sota l’impacte directe dels fets d’octubre, em vaig creure la promesa de Puigdemont de tornar presencialment a Catalunya per ser investit al Parlament. El dia 12 de desembre de 2017, entrevistat per l’ACN a Bèlgica, el president destituït formulava la promesa que va capgirar la campanya i li va donar la victòria: “Si el Parlament té majoria independentista i em fa confiança, això no té pla B. Aquest és el pla. Jo tornaré al Palau de la Generalitat, que ningú en tingui cap dubte. (…) És evident que la investidura no es pot fer ni a Brussel·les ni a la presó, només es pot fer al Parlament (…)” . El vídeo complet de l’entrevista es troba fàcilment a les xarxes. Vaig interpretar –després vaig entendre que de forma infantil– que el president destituït pel 155 demanava que el poble el legitimés amb el vot per tornar a Catalunya amb la intenció de provocar un moment insurreccional com el de l’1 i el 3 d’octubre, forçant l’estat a negociar o Europa a intervenir. Després va resultar que de retorn presencial res, i que tot plegat es volia reduir a una fantasmagòrica investidura telemàtica sense cap potencial rupturista i amb tots els números d’acabar amb noves inhabilitacions i l’allargament del 155. Al darrere ha vingut una legislatura desastrosa, marcada per un simbolisme impotent i una guerra de retrets entre els socis de Govern.

Tres anys després de tot allò, toca renovar el Parlament de Catalunya i faig públic que el dia 14 votaré ERC. Ho faré bàsicament per tres motius.

Primer, perquè crec que l’experiència del 2017 demostra que per fer la independència (per fer-la, no per declarar-la i sortir corrent o tornar cap a casa) caldrà molta més força que la que hem estat capaços d’acumular fins ara, i que les vies ràpides només porten al precipici. Això va per llarg i Esquerra ha assumit el paper antipàtic de dir-ho. Jo ho vull premiar amb el meu vot.

Segon, perquè al meu entendre el principal repte que té ara l’independentisme és prendre-li l’hegemonia al PSC en el seu feu de l’àrea metropolitana de Barcelona, la regió més poblada del país i la més decisiva a l’hora de conquerir la majoria àmplia que ens cal. I Esquerra és, dels partits independentistes, l’únic que és competitiu en aquesta zona del país, com van demostrar les darreres eleccions municipals i espanyoles, on JxCat i la CUP van obtenir-hi resultats testimonials. Sacrificant puresa de discurs, és molt evident que ERC s’ha obsessionat en penetrar a l’AMB i ho està aconseguint. Crec que cal reforçar aquesta estratègia i ho faré amb el meu vot.

I tercer, perquè el país està immers en una crisi social i econòmica devastadora a causa de la pandèmia, i no crec que a la gent que pateix se li hagi de dir que amb la independència ja ho tindríem resolt. Sí, potser amb la independència ho tindríem resolt o estaríem molt millor, però desentendre’s de l’avui és fer impossible el demà. L’SNP a Escòcia ho té molt clar. I jo tinc molt clar que vull que aquesta crisi la gestioni un govern independentista que, a més, estigui liderat des de l’esquerra, que ja va essent hora. Hi contribuiré modestament amb el meu vot.

Aquests són els meus motius. Potser equivocats, però són els meus i miro d’exposar-los en positiu i respectuosament. I crec que les persones que em llegeixen els articles, em senten a la ràdio o em veuen a la televisió tenen dret a saber-los. Què votaré d’aquí a quatre anys o quan ens tornin a convocar a les urnes? No ho sé, ja ho rumiaré quan arribi el moment i ja ho explicaré, però diumenge que ve el meu vot és per a ERC. 

Comentaris

    Set vegades set raons per desconfiar d'ERC 08/02/2021 8:37 pm
    Al contrari que en Voltas, tinc tanta desconfiança amb ERC com a banyar-me al costat de cocodrils.
    44
    33
    Respon
    Pol 08/02/2021 7:03 pm
    Molt d'acord amb el Sr Voltas. Amb tot, res a dir als que votaran altres llistes independentistes. És important no caure amb els paranys en que ens volen parar alguns comentaristes quintacolumnistes amb afany d'insultar, enfrontar i desmoralitzar, sense succés alguns independentistes. Com des de fa anys, diumenge vinent, hi haurà catalans que votaran ERC, altres Junts per Catalunya, altres les CUP i fins i tot alguns PDeCAT. Res a dir, és evident molts de catalans votaran partits democràtics i independentistes, diferents reflex de la societat catalana que és diversa. Fins i tot alguns independentistes canviem de candidatura segons la percepció i les circumstàncies del moment electoral, com en Voltas. Tor esperant la república catalana i poder votar com els ciutadans dels estats independents i democràtics, sense amenaces ni retrets exteriors, així, democràtics sense adjectius, no com han de fer altres que sempre hi afegeixen democràcia "consolidada", "homologada" o "plena", cosa que els delata. Salut i independència.
    15
    21
    Respon
    Sergi Edo 08/02/2021 4:53 pm
    Primer de tot: Megapatetic per a aprofitar una columna per a fer propaganda explicita i directa sobre un partit politic. Despres arguments bastatnt (per no dir molt) sesgats: ERc no ha hagafat el paper antipatic de re, sensillament ha rebaixat la seva beligerancia i els seus compromisos amb la independencia per tal d'aconseguir una "imatge de marca" menys ferma amb la independencia i mes d'esquerres com a estrategia per a aconseguir que la gent els situi mes a prop de Podem en le mapa i aixi entrar a disputar-li el seu electorat. Com qualsevol marca que fa cotxes, es donen compte que tenen l'oportunitat d'entrar en un segment nou, fan 4 cambis al cotxe i intenten ocupar aquest segment. Per tant, ni altruisme ni re per l'estil a ERC, ens al contrari, que ha sacrificat guanyar la independencia (objectiu col·lectiu) per a guanyar les eleccions autonomiques (objectiu individual). Segon "argument" (si se li pot dir aixi) que s'aporta: "ERc va a guanyar la AMB" es correcte i esta relacionat amb el punt anterior. El que s'obvia es que per a aconseguir aquest vot d'un votant que potser es considera mes d'esquerres, es que tambe es considera menys catalanista i es mes d'arrel espanyolista. I es obvi que ERc torna a sacrificar la independencia per tal d'aconseguir mes vots. I l'efecte final d'aquesta jugada es que ERc es torna mes espanyolista i a cami de convertir-se en un PODEM 2; i no els residents de la AMB mes independentistes. Per ultim, el que s'obvia en aquesta opinio es que potser si que votar ERc premia aquesta aposta per la AMB (que com he exposat em sembla erronia i nomes s'explica per les seves ganes de guanyar eleccions i no la independencia) pero tambe esta premiant el baixar-se els pantalons, el haver renunciat a tot per una taula de "dialeg" que te mes d'un any i no ha servit per a absolutament re, per haver aprovat uns presupostos que beneficien al rei, a l'exercit i a Madrid i perjudiquen a Catalunya (com sempre). Per a ajudar a l'exit del personatge egolatra i mentider del Pedro Sanchez, col·laborar amb el govern espanyol que mante la represio contra l'independentisme. Tot aixo tambe ho estas premiant i sembla que no t'importi massa.
    388
    355
    Respon
    lliure o mesell 08/02/2021 3:48 pm
    El senyor Voltas s'ha passat de frenada fent de columnista al Mon amb la propaganda a favor de ERC i en contra de JxC.
    186
    168
    Respon
      Llibertat per als presoners polítics i retorn dels exiliats que manquen. de moment ja ha tornat en Carrasco 08/02/2021 7:06 pm
      On hi veus que vagi en contra de la candidatura de Junts per Catalunya ?
      16
      34
      Respon
        Lliure o mesell 08/02/2021 8:08 pm
        Al de les 7:06. A veure si t'ho explico bé. Si diu que votarà a ERC i ho repeteix tantes vegades, ni cal fer servir la lògica per entendre que es contrari a JxC. Al seu punt primer i al preàmbul queda ben explícit el seu disgust amb Puigdemont per no tornar i com si ERC només passessin pel lloc passejant amb l'aire fresc de la tarda. Si no sumen els independentistes estarem governats pels unionistes del 155 i el temps dirà si amb ajuda dels "republicans". T'ha quedat clara la resposta?
        40
        10
        Respon
          Miquel del Fai 09/02/2021 5:23 pm
          Si ERC guanya les eleccions , Borràs pactarà un gobern amb ILLA, tal i com ja varen acordar,pactar i fer efectiu a la DIPUTACIÓ de Barcelona. Tot pel Junts pel sou.
            Joan 13/02/2021 8:17 pm
            Abans de la Diputació els de ERC varen desallotjar Junts d SAN Cugat. A més, qui va fer per dues vegades un tripartit?
            13
    Ningú respecta qui no es fa respectar 08/02/2021 3:05 pm
    El senyor Voltas diu que votarà aquell partit presidit per un senyor que diu que "estima espanya i la llengua dels castellans" (..bé, ho va dir en castellà, però si el "Google translate", no enganya vol dir aproximadament això). És a dir, el senyor Junqueras diu que estima l'estructura imperialista que va construir Castella per justificar l'espoli d'altres pobles i la llengua que han imposat arreu on han pogut, substituint-ne l'autòctona (a Catalunya no els falta gaire per aconseguir-ho), aplicant allò que va dir l'historiador romà Tàcit de que "la marca de l'esclau és parlar la llengua del seu senyor". El senyor Junqueras també diu, tot sovint, que "som un sol poble" referint-se als que vivim a Catalunya, és a dir: segons ell, els que votaran VOX, PSC's o PP som el mateix poble que els que votarem JUNTS o ERC, posem per cas. La única manera lògica d'entendre-ho és que ens considera a tots espanyols, cosa que lliga amb el seu republicanisme que també és republicanisme espanyol.
    232
    171
    Respon
    Ramon Cotarelo 08/02/2021 2:23 pm
    ¿Utilizar un artículo de opinión para hacer propaganda electoral a favor de un partido? ¡Dónde se ha visto algo así!
    253
    159
    Respon
      Ramon B 08/02/2021 7:07 pm
      Quintacolumnista gracioset del morro fort tu saps què és un "article d'opinió" ?
      26
      26
      Respon
    robert 08/02/2021 1:16 pm
    Decisió personal impecable i irrebatible. L'argument en el qual es basa, simplement impresentable. Els que teníem consciència social quan Heribert Barrera pactà amb Adolfo Suárez coneixem ERC com "el partit de les tres mentides: ni d'esquerres, ni republicà ni català". I a fe que estan demostrant la conveniència d'aquesta denominació.
    218
    159
    Respon
      Miquel del Fai 09/02/2021 5:26 pm
      Que es el que va pactar el MHP.Senyor Heribert Barrera amb el senyor Adolf Suárez. .?
    Gecko 08/02/2021 1:06 pm
    Aquest dies a l'espanyolam i botifleram se'ls veu molt esverats i "interessats" per quina candidatura independentista votarem diumenge vinent. No els hi feu cap cas, ens voldrien molt dividits, enfrontats i barallats, alhora que insulten amb "pensamiento único", "adoctrinados", etc. Si tinguessin arguments per a defensar les possibles "bondats" i avantatges (n'hi ha ?) de pertànyer a Espanya no els hi caldria dir ni fer tantes poca-soltades. Si des de l'unionisme estan tant interessats en què votem els catalans, vol dir que ells no confien ni en els seus partits sucursalistes. Ans al contrari, ens indiquen que anem per bon camí. Endavant, votem independència.
    És així i és això 08/02/2021 12:49 pm
    La majoria de catalans ens respectem, els ramons, trolls de falsa bandera i quintacolumnistes "comenten" molt per ací, però en son molts pocs. No permetrem que cap espanyolista ens intenti enfrontar ni dividir, ni crear brega sobre qui no hem de votar, ni que intentin fer enfrontar votants d'ERC amb votant de Junts per Catalunya. Votarem democràticament i pacífica, Junts per Catalunya, ERC les CUP i fins i tot potser PDeCAT, però sense cap retret i menys insult a qui vota diferent. Votem independència.
    184
    145
    Respon
    KTO 08/02/2021 12:48 pm
    Oriol junqueras es un KTO A França, aquesta manera de fer i de viure, la practiquen els anomenats KTO, membres practicants, benpensants i condescendents del corrent tradicional de la religió cristiana (“cato”-lique). Hi ha sempre un rerefons màrtir i alliçonador sobre el Bé i el Mal. Ells, evidentment, formen part del primer grup, això sí, amb una humilitat tan “sincera” que molta gent es deixa convèncer en un primer moment per les seves propostes acaramelades. Un cop has tractat i conegut el personatge a fons, el millor que pots fer és amablement allunyar-te’n, per a evitar haver d’utilitzar mitjans massa contundents...
    282
    171
    Respon
    Cuss 08/02/2021 12:46 pm
    Viva la prensa Amarilla !!!!!
    69
    41
    Respon
      @Gonzalo 08/02/2021 12:51 pm
      Gonzalo, això no cola.
    Jeroni Munyós 08/02/2021 12:24 pm
    Que la patuleia unionista hagi de recórrer sempre "al 3%" quan, a Espanya hi tenen el Barcenas% -que fa que el greu cas del "3%" sigui una "fotesa"- amb repartiment de "dividends" en sobres entre els polítics del Barcenas%, o els casos Guerra o el més greu G.A.L. a més saben perfectament que ha Catalunya hi ha hagut canvis i conseqüències en els partits on hi ha hagut corrupció per llur finançament, mentre que a Espanya el Barcenas% no concerneix ningú... que ens vulguin insultar amb el "pensamiento único" quan ells tenen un tripartit ultra, on intercanvien els candidats com si fossin cromos... que ens vulguin insultar amb una suposada supremacia i ells porten més de 300 anys tot intentat assimilar els catalans a les lleis, costums... i llegua d'Espanya, jo no conec cap "supremacista" català que intenti catalanitzar castellans de Sòria o las Alpujarras, ni pretendre que a cada Comunitat "autònoma hi hagi Generalitats com les del Principat i País Valencià... No permetrem que cap espanyolista ens intenti crear brega sobre qui no hem de votar i que intentin fer enfrontar votants d'ERC amb votant de Junts per Catalunya. La majoria de catalans ens respectem i els ramons i quintacolumnistes "comenten" molt però en son molts pocs. Cap agressió sense resposta pacífica i no violenta. A les urnes votem llistes independentistes i deixem amb un pam de nas els que ens volen dividits, enfrontats i reduïts a una xifra que per a ells els hi sigui "conllevancia", és adir pe a seguir espanyolitzant com qui no vol la cosa fins aconseguir l'Espanya uninacional castellana i monolingüe per la qual cosa porten segles empresonant, fent el mec i disbarats per aconseguir-ho.
    140
    55
    Respon
    Fora botiflers 08/02/2021 12:10 pm
    treballen per Espanya per rebentar la independència. Perquè aproven els pressupostos dels del 155 a canvi de res. Perquè les seves conselleries són un desastre. Perquè volen islamitzar Catalunya. Perquè protegeixen la Colau a l'Ajuntament de Barcelona. Perquè tenen el president del parlament més botifler de la història. Perquè volen passar pàgina de l'1 Oct. Perquè van reconèixer que no volien ni fan fer la DUI davant del jutge. Perquè van de feministes i trien les seves candidates per la mida de les seves mamelles. Perquè tenen segrestades TV3 i Catalunya Ràdio.
    253
    217
    Respon
      Democràcia 08/02/2021 12:27 pm
      Ets un patètic i poca vergonya annexionista sense escrúpols ni arguments i intentes d'una forma patètica i grollera enfrontar i dividir catalans. però, us eixirà l'intent groller per la culata. Se't veu d'una hora lluny, no us en sortireu.
      217
      119
      Respon
        ERC catalanòfoba 08/02/2021 5:51 pm
        Enfrontar i dividir catalans? Seràs ruc! Els esquerranyolistes ja fins i tot copieu els arguments de Ciudadanos. Vés a que et moqui la iaia.
        74
        162
        Respon
    Serafín 08/02/2021 11:31 am
    El felicito senyor Voltas, ha tingut un rècord de comentaria al seu article. Uns comentaris on la majoria van en contra dels seus arguments per votar ERC. Ha de tenir present, que els republicans van tenir molt poc pes polític al Parlament fins que els antics convergents van dir prou amb l'estat Fins aquest moment l'esquerra no aixecava la poteta.
    144
    107
    Respon
    Junts 08/02/2021 11:20 am
    Voti a qui vulgui senyor Voltas. Ara li demano un favor: digui al Junqueras que no repeteixi tant que es mol bo, que es el màxim de bo, excessivament bo, perquè de tant repetir-ho que es bo, al final creurem que no es veritat que vagi tant de bonano. I per cert, hi haurà pacte entre independentistes si aconsegueixen mes ascons. En cas contrari, ERC pactarà amb PSC-155 i Comuns-Albiach, Coscubiela, Rabell amb el vot del NO enganxat al front al Parlament, fent d'esquirols de l'estat per encausar als presos polítics i exiliats. Ja en tornarem a parlar a veure qui té raó.
    112
    95
    Respon
    Sentit comú 08/02/2021 11:14 am
    Des de l'unionisme, no hi confien ni ells, saben que les candidatures espanyolistes son d'un nivell patètic, des del trio ultra sempre amb cares de pomes agres, on els candidats passen amb una frivolitat que esparvera d'una candidatura a l'altra a mesura que se'n cansen d'ells, el PSCPSOE on solament hi resten els "treballadors" de fa més de 40 anys, Icetes, Saragosses (2 germans), Illes... i Podemos, amb uns candidats vergonyants que tots recordem mostrant el NO. Tenim memòria. Per això, l'espanyolisme a manca d'arguments i política pròpia, intenta dividir l'independentisme, com sigui, amb "l'efecte" Illa, amb comentaris intentant dividir l'adversari, ells saben que comptaran fins i tot amb Vox si els hi cal. Nosaltres sabem d'on venim i on volem anar. Si fins ara ha governat l'espai que representa Junts per Catalunya amb ERC, ara, per quins set sous no podria governar ERC amb Junts per Catalunya ? Sí, diumenge votarem candidatures independentistes.
    Luisnomeacuerdo 08/02/2021 9:50 am
    A vueltas con lo tuyo Eduardo, si los fascistas independentistas fueseis tan demócratas como pregonais debería avergonzaros que un personaje como otegui comparta vuestros actos, ya se ve por donde asoma vuestra patita, por suerte el lovox os está esperando.
      "A vueltas" 08/02/2021 11:32 am
      Yo voto siempre lo del partido de Rivera, PP o Vox, lo mesmo según como tengo el dia, lo saco a suerte. Uno para todos todos para uno. Eso sí siempre voto con mi cara de manzanas ácidas como las de mis referentes. De tal suerte que no sé nunca de memoria donde se presentan mis "candidatos". Cambio de candidatura y a pesar de votar candidaturas indiferentes, me salen los mesmos. ¿Quien puede hacer esto en el mundo?
    Marc 08/02/2021 9:21 am
    Totalment d'acord! jo faré el mateix que tu, Eduard.
    268
    213
    Respon
    vendetta 08/02/2021 8:28 am
    paraula de botifler
    42
    58
    Respon
    Teix 08/02/2021 8:25 am
    Voltes, tens tot el dret de votar ERC, i de dir els teus perquès. Jo et diré per què no votaré ERC, havent estat aquest el meu partit escollit en altres moments. Per a mi, ERC ha dificultat la governabilitat. La gestió d’alguns departament al seu càrrec ha estat maldestra i, per a mi el més greu, ha posat al davant els interessos del partit en detriment de la unitat independentista tot i que Torra va néixer per a la cultura però no pel govern. ERC no va pair quedar darrera de Junts.
    54
    31
    Respon
    Robert 08/02/2021 8:24 am
    Havia de dir: "Jo votaré TRIPARTIT" més digne i honest, seria
    146
    149
    Respon
      Llegir bé 08/02/2021 6:27 pm
      Ja ho ha dit. Ha dit que votarà ERC, no?
      73
      103
      Respon
      @ en Robert de les cabres 08/02/2021 12:40 pm
      Tens tota la raó ja se't veu que tu votaràs el tripartit Rivera, PP, Vox... no cal que dissimulis i encara menys que ens intentis aixecar la camisa i insultar.
      97
      47
      Respon
    vendetta 08/02/2021 8:06 am
    paraula de botifler un altre tarat ke cobras per dir inbecilitats
    132
    111
    Respon
    Manel 08/02/2021 12:41 am
    Només faltaria que t'encarreguessin escriure un llibre en nom d'ells i després diguessis que votes al PSC. Que se sent quan ets "el negre literari" del mossèn?
    118
    147
    Respon
    Llibertat per als presoners polítics 07/02/2021 11:06 pm
    Molts de comentaris de falsa bandera, d'espanyolistes hi ha per ací. Voteu candidatures independentistes.
    105
    1
    Respon
    Fabencio 07/02/2021 10:36 pm
    Un cuarto motivo: los dineros que te paga ERC. Verdad Eduard?
    114
    125
    Respon
    Jo, el gos d’en Sergi Sol 07/02/2021 8:41 pm
    Votaré ERC perquè, a més de mentider, pilota, xarnego i traidor, necessito omplenar la nevera i aquets em donaran un càrrec. Com que ja no existeix CiU, aquests em poden anar be. Ara, n’estic segur que la cagaré perquè tothom votarà en Puigdemont.
    146
    179
    Respon
      Baró de bidet 07/02/2021 9:15 pm
      El vot ERC no és útil, són la nova. CIU Es viu molt bé cobrant cada mes fent el passarel·la.
      159
      193
      Respon
    Lluís Valls 07/02/2021 8:32 pm
    Borràs es la única persona valenta i coherent i si la la jutgen serà la injustícia espanyola, ja sabem si hi podem creure. Esquerra és culpable de la falta de Unió, de no haber investit Puigdemont en el seu moment i de no haver defensat km 'escó del president Torra, per covardia i obeir les lleus espanyoles. El Sr. E Voltas no té cap credibilitat i diu mentides, no es pot set tant hipòcrita
    120
    68
    Respon
    TV3 el NODO DE FERROVIAL.ERCorrupcio absoluta de tv3.cat.radio 07/02/2021 7:49 pm
    Endollat a tv3, a cat.radio que vols que faci? Llepar el cul de l'amo que li dona pinso
    147
    227
    Respon
    MILAGROS SCHMOLL 07/02/2021 6:22 pm
    MAR DEL PLATA PUERTO MADRYN ARGENTINA
    NAOMI PREIZLER 07/02/2021 6:18 pm
    BARILOCHE VILLA LA ANGOSTURA CARILO
      Cal votar 08/02/2021 9:27 am
      Trobo molt bé que un exposi les seves raons per votar un partit independe ntista. Però no cal menystenir els altres Jo donaré el vot de suport a Puigdemonti Laura Borràs. Però no em sabrà greu que guanyi Erc si no donen entrada a Illa al gover.
    Anònim 07/02/2021 5:44 pm
    Completament d'acord, hi ha que volen la independència si son ells el que manen, sòn tant purs que glorifiquen a un President que va proclamar la República que va tenir una durada de 30 segons, degut a que no tenien res preparat, cap suport internacional, demano que aprenguem dels errors, que hi han hagut i aquí poso els dos partits responsables, ERC i JXCAT.
    102
    76
    Respon
      Traïdors espanyolistes 07/02/2021 7:19 pm
      El problema no és que no tinguessin suport internacional (que en tenien), el problema és que no tenien suport 'nacional' d'uns socis de govern que van deixar tot sol al president.
      204
      211
      Respon
    LSO 07/02/2021 5:37 pm
    Porque eres un mercenario, y te pagan por eso. Que repugnante que eres, todo lo que eres capaz de decir, por cobrar de la mafiosa ER.
    138
    252
    Respon
      jordi 07/02/2021 6:22 pm
      si HI HA ALGUN REPUGNAN ETS tu.
      104
      50
      Respon
        Chordi 08/02/2021 12:44 am
        Aprèn a escriure, noi, que fas més faltes que en Sergio Ramos.
    Som al s.XXI, catolic Junqueras de Cristo 07/02/2021 4:52 pm
    Junqueras es un vicari de poble, aburrit, brut i cregut. Pensar un cel amb aquest, etern, es per suicidarte i anar, amb molt de gust, a Can Pere Botero.
    145
    207
    Respon
    Un ateu 07/02/2021 4:20 pm
    En Junqueras és un telepredicador. I ERC la seva secta de fanàtics que l'adora. Cóm pot dir que és el més independentista de tots, el més bo de tots, el més tot de tots ? Es creu el nou Mesias. Cóm es pot seguir un personatge que sempre parla d'ell mateix i de les seves bondats ? Aviat li adjudicaran miracles. No ho entenc, no ho entenc, no m'entra al cap.
    323
    519
    Respon
      Sentit comú 08/02/2021 11:05 am
      Tu ets un quintacolumnista, altrament dir un annexionista intentant dividir l'independentisme. No us en sortireu. Sabeu que les candidatures espanyolistes son una merdeta, des del trio ultra on els candidats passen amb una frivolitat que esparvera d'una candidatura a l'altra a mesura que se'n cansen d'ells, el PSCPSOE on solament hi resten els "treballadors" de fa més de 40 anys, Icetes, Saragosses (2 germans), Illes... i Podemos amb uns candidats vergonyants que recoredem tots mostrant el NO. Tenim memòria. Sabem d'on venim i on volem anar. Si fins ara ha governat l'espai que representa Junts per Catalunya amb ERC, ara per quins set sous no podria governar ERC amb Junts per Catalunya ?
      Eduard 07/02/2021 4:57 pm
      Molt bon comentari, i que el noi es rasqui el que vulgui
      73
      47
      Respon
      Si noi, 07/02/2021 4:52 pm
      a més d'ateu fas ferum a corruptgent
      Voltes , mendicitat, para la ma 07/02/2021 4:44 pm
      El paguen per fer propaganda gratis del Reverendo Oriol Ferrovial? Puesque bien, Manolo del Bombo!!!
      140
      233
      Respon
        Si noi, 07/02/2021 4:50 pm
        no ho crec, les menjadores estàn a can Corruptgència...
        15
        84
        Respon
          Ferrovial del germaníssim 07/02/2021 7:20 pm
          Fa molt que han canviat les tornes i tu encara et llepes el dit, o una altra cosa.
          104
          161
          Respon
          Al noi Sergio el Sol del SSancheSS 07/02/2021 4:55 pm
          De quan en quan, fes un rot, que vomites massa bruticia junqueril, briticia catolica d'erc.misses cada dia
          133
          227
          Respon
    Salardú 07/02/2021 4:09 pm
    El que ha de tenir clar el senyor Voltas si guanya ERC, tindrem autonomisme amb baixada de pantalons fins que el sol exploti.
    150
    317
    Respon
      potser si 07/02/2021 4:49 pm
      però els ultims 10 anys hem tingut corruptes processistes cap enllic, venedors de fum.
      11
      141
      Respon
        Ciutada del mon 07/02/2021 7:06 pm
        Seguimos con la novela Pere Quart yo también soy novelista puigdemont descubre qué civilizaciones alienígenas en esta galaxia habla con el exilio y propone que esas civilizaciones alienígenas fundamentalmente de Tau ceti y Zeta reticuli apoyen el putxet Esquerra no quiere quiero ir poco a poco pero pude Moon habla con los Zeta reticuli anos que le prometen rayos láser nuevos de otro sistema estelar para acabar con los malvados españoles acto seguido puigdemont bailar una sardana se pone la barretina y pacta con el comandante ashtar de la federación galáctica de planetas Unidos Marta Rovira no entra al trapo comí en el traidor sí acto seguido fuigpelmontse despierta todo ha sido un sueño ni extraterrestres ni civilizaciones alienígenas está en waterloo en una casa alquilada que pagamos todos con cuatro lameculos al lado y en su república imaginaria en el exilio es fino pobre payaso y tu Pere Quart otro
    Benvolgut Eduard Voltas 07/02/2021 3:59 pm
    En el seu article sembla un demagog de ERC. No calia que gairebé a cada paràgraf, ens recordi que votarà als republicans fen com un Coscubiela al Parlament ensenyant al mon el seu NO. Vostè és lliure de votar qui vulgui, faltaria més, tot i que no combrego amb els seus arguments exposats. Al contrari de vostè hi ha molts que votaran Junts per Catalunya pel simbolisme que vol dir 'junts' , cosa que ERC encara no entén aquest concepte, segurament donat per les enquestes favorables. De la mateixa manera que vostè ataca Puigdemon, ja em dirà què si guanya ERC i no implanta a Catalunya el seu republicanisme.
    140
    181
    Respon
      On es la resposta que he escrit i s'ha publicat? 07/02/2021 4:47 pm
      Cot, més d'hora que tard t'arrepentiras del teu servilisme a corruptes processistes, no et donaran feina ni a LaRazón...
      45
      104
      Respon
    Ferraz 07/02/2021 2:47 pm
    vete a tomar por ....(música celestial) , no eres mas tonto porque no te entrenas , votar ERC es votar España Rojigualda Católica. ERC
    150
    247
    Respon
    Pere IV 07/02/2021 2:34 pm
    Des del seu apartament de Waterloo, segueix els esdeveniments. El grup parlamentari de JxCat pressiona Torrent, però ell no es mou. Ahir, el portaveu dels populars Pablo Casado, ( ... ) li va recordar, com qui no vol la cosa, què li havia passat a Forcadell. Avui, tots els mitjans posen en boca del PP que "Torrent té dos fills, i ja sap el que li espera." Finalment, el president del Parlament ha suspés el ple d'investidura. Puigdemont sospesa, durant tot el dia, quina ha de ser la seva reacció. ( ... ) Hi ha volgut donar un tó institucional i no ha volgut entrar en retrets. (El missatge podeu llegir-lo a la pàg, 27 de "la lluita a l'exili). Amb això acabo i deixo ben clares les raons per votar, (qui ho pugui fer, per JxCat i Carles Puigdemont. Si el Sr. Voltas diu tenir-ne tres per votar ERC, jo crec haver-ne exposades trenta per no fer-ho.
    171
    203
    Respon
      Retórica tronada 07/02/2021 3:02 pm
      El teu vot a ERC (i les teves raons per fer-ho) em dona la darrera empenta per votar a Junts. Ara sé, més que mai, que l'oportunisme és el principal motiu per votar als (ex) "republicans".
      69
      76
      Respon
    Salvador Aregall 07/02/2021 2:13 pm
    És tan veritat que el president Puigdemont no va tornar després del 21 D -havent guanyat les eleccions- com que ERC no el va voler votar al Parlament- havent-se compromès- tal com havia pactat amb JxCat. Res a dir del seu vot Sr.Voltas, només faltaria. Jo no votaré a ERC. No els votaré bàsicament per tres motius. Primer, perquè crec que l’experiència del 2017 va ser extremadament positiva i vam posar contra les cordes l’estat. Un estat que no va poder trobar les urnes -amb tot un servei d’intel·ligència- ni aturar la votació -amb tota la policia disposada a atemorir la població amb la repressió física. Tot i això no ens en vam sortir, no perquè no en fóssim prou -que en som- sinó perquè no hi va haver prou unitat entre els partits independentistes i aquí hi té molta responsabilitat ERC. La clau de volta està en tenir dos fronts, un a fora gestionat i liderat pel Consell per la República -boicotejat per ERC-, desacreditant l’estat i un altre a dins desgastant i anemitzant tan com sigui el règim. Si som més millor, però no es pot posar el moviment en via morta i deixar la feina per a les properes generacions. Molts recordem el plor de Junqueras a la ràdio, abans de l’1 d’octubre, pregant per la via ràpida. Segon, no crec que la manera de penetrar a l’AMB sigui rebaixant plantejaments, rebaixant l’estatus del català, establint aliances amb els que mai seran independentistes -recordem el NO traidor mostrat per Albiach, Coscubiela i Rabell al Parlament, quan ja estaven a la presó els jordis. Crec que els nous independentistes ho seran gràcies a que sapiguem desemmascarar l’estat i saber enfrontar el present amb un futur fora republicà. I tercer, precisament perquè el país està immers en una crisi social i econòmica devastadora en un estat corrupte que paga les despeses de la fugida d’un monarca delinqüent i d’una família podrida. Un estat que ha demostrat ser el pitjor gestor de la crisi de la Covid-19 amb més morts que ningú, amb la pitjor caiguda del PIB d’Europa i amb un atur juvenil del 40%. Algú creu que no és urgent sortir d’aquest estat?. Jo vull que aquesta crisi la gestioni un govern independentista que tingui la força i la determinació de guiar-nos -sense perdre gaire el temps- cap a la llibertat. Aquests són els meus motius del perquè no votaré a ERC.
    213
    143
    Respon
      Vota a qui vulguis 07/02/2021 3:02 pm
      Si vols seguir processant cap enlloc durant 10 anys més o no t'importa la corrupció, has de votar Junts pel Sou
      27
      91
      Respon
        David 07/02/2021 11:01 pm
        I ja els vas dir als d'ERC que "processaven" a enlloc?
    Cot, editor d'aquest pamflet corruptgent 07/02/2021 1:58 pm
    S'han borrat VARIS COMENTARIS d'aquest article, només d'opinions favorables a ERC. Felicitats pel teu master en ètica periodística per la universitat d'Ankara, o era la URJC de Madriz? Aprofita les sucoses subvencions de Presidència-Budó perquè sembla que en una setmana se t'acaban. Vergonya de periodisme, corruptgència prostitueix tot e que toca.
    63
    104
    Respon
    Pere IV 07/02/2021 1:37 pm
    Vendrell i Rovira són encara a Brussel.les. "A l'avió, de tornada, com que anem de costat, ja hi parlaré", li ha dit Vendrell. Rovira, però, no torna a BCN en el mateix vol. Al costat de Vendrell hi haurà un seient buit. Puigdemont li envía un missatge, però Marta Rovira no contesta. Trigarà deu dies a respondre. Quan arriba a BCN fa saber als negociadors de JxCat que ja no és interlocutora d'ERC en les negociacions. Dissabte, 27 de gener: Diferents fonts d'ERC ( ... ) apunten als mitjans de comunicació que Puigdemont potser s'hauría de retirar. El diputat al Congrés Joan Tardà, quan li han preguntat per la investidura, ha dit sense embuts que "en el procés no hi ha ningú imprescindible." Marta Rovira insisteix en que cal una investidura "eficaç", que no crei problemes legals als qui hi donin suport. Junqueras parla de nomenar un president executiu i reservar per a Puigdemont una residència simbòlica.
    65
    14
    Respon
      Franc 07/02/2021 6:52 pm
      Jo j x cat qsegur no pacten m ninguu del 155
      Increible! 07/02/2021 3:04 pm
      i a on dius que's pot feura aquesta pel·lícula de ficció? A Waterloo?
      12
      30
      Respon
      Ferran 07/02/2021 2:51 pm
      Dat pel ojete
    Narcís 07/02/2021 1:07 pm
    Ras i curt : 1. Si el periodisme no n'és neutral, imparcial i desinteressat .. n'és del tot impossible sigui honest ! 2. Allò que mai per mai pot fer n' és barrejar la informació amb sa idea o pensament o criteri o opinió ! 3. Què és això d' obligar/ forçar a l' oient o al lector a garbellar/ porgar on n' és la veritat, només la veritat i res més que la veritat ? 4. Si de bell antuvi un mitjà no n'és una ' adjunció de notícies ' .. com desempallegà'ns-e de qualsevulla interferència de tercers ? i 5. Un mitjà allò que ha de fer és cercar , treure a la llum, donar a conèixer màxima informació que poders i no poders volen mantenir amagada .. només caldria ! PD : pel que fa al MHP Puigdemont : no fumi, ningú amb mínim de bon seny cregué retornaria .. els catalans serem innocents o ingenus àdhuc estúpids, però no pas carallots ( sap sobrerament l' haguessin dut a la presó com si d'un viacrucis tractés ! ) ! Nota : ERC es dediqui al paperot de l' altruisme , de la filantropia, de la beneficència amb estrangers il·legals o furtius o polissons o indocumentats o sense papers àdhuc amb delinqüents amb cent i remitjó d' antecedents penals . . . . . i ens hi duguin més ( els naturals són a Xauxa .. ) ! Anotació al marge : és que JxC de sentit de justícia, equitat i, si cal, humanitarisme no n' hi ha .. va, home, va, per això som on som .. ara més que mai ensems, alhora, a l' uníson, plegats . . . Junts !
    51
    15
    Respon
      Os presento al nostrat sonat 07/02/2021 3:05 pm
      Com un País normal també tenim la quota de frikis...
    Ramon 07/02/2021 1:03 pm
    El missatge del 21D a tot el món hauria pogut ser de revalidació i relegitimació del Govern destituït pel 155. Candidatura guanyadora pràcticament doblant la segona. I per culpa d'ERC el missatge que en va rebre el món era que havia "guanyat" un partit espanyolista. El més espanyolista de tots. Però allò no va ser per part d'ERC errada de càlcul. Va ser traïció. Una traïció que ja va quedar ben desemmascarada el 9N. Una traïció que ara ja només no la veu un cec. Per què us creieu, que Espanya va boja per fer-nos votar ERC?
    107
    130
    Respon
      Os presento al nostrat Ramon 07/02/2021 3:06 pm
      Encara no sé si és un corruptgent foll o un ejpaÑolazo llest!
      62
      45
      Respon
        ERC = Espanyols Reials i Catalanòfobs 07/02/2021 7:28 pm
        Pe`ro tots ja sabem que tu ets un cretí.
        36
        54
        Respon
    Pere IV 07/02/2021 12:36 pm
    Dimarts, 9 de gener: Avui (Puigdemont) està concentrat en la negociació que manté amb Marta Rovira, Jami Matamala, Xavier Vendrell i Albert Batet. ( ... ). Vol aconseguir una declaració genèrica que deixi clar públicament que hi ha un acord entre les dues forces independentistes majoritàries. Vol solemnitzar l'entesa. ( ... ). No és fins la mitjanit que arriben a un acord ( ... ) i decideixen deixar-ne constància escrita. Decideixen que els responsables de comunicació de les dues parts filtraran l'acord a la premsa demà a primera hora del matí. Se'n va a dormir content. ( ... ) Hi haurà investidura, hi haurà govern i a Brussel.les hi haurà república. Avui s'ha salvat el primer gran escull. L'alegría, però, li durarà només unes hores.
    55
    13
    Respon
      Ciutada del mon 07/02/2021 6:59 pm
      Pere Quart eso que escribe solo novela de ficción te ha quedado bastante bien yo también puedo seguir puigdemont se levanta le pagamos todo lo que tiene en waterloo comida la casa se mea de risa de nosotros come como un cabrón vive a cuerpo de rey allí y todo pagado por los catalanes es así que la realidad y no la novena de m***** que no le estás contando Pere Quart
        David 07/02/2021 11:12 pm
        Pere Quart escribe VERDADES que han pasado. Tú sólo insultos contra el Presidente Puigdemont basados en la manía que le tienes.
      Els acords amb corruptgents son paper mullat 07/02/2021 1:06 pm
      Recorda quan Miss Catalunya va aconseguir la presidència? Va pactar un referèndum i va fer una "consulta" de 3 respostes sense cap conseqüència, va pactar eleccions immediates després de la costellada i va trencar la paraula, va trigar un any amb xantatges per aconseguir la unitat amb ell de cap. Gràcies CUP per enviar-lo a la paperera de la història.
      44
      88
      Respon
        David 07/02/2021 11:15 pm
        Però la veritat és que els dos referèndums s'han fet durant les presidències de CIU. N'hauria hagut si l'hagués tingut ERC?
          Pregunta retòrica 08/02/2021 6:20 pm
          No!
    Victor 07/02/2021 11:55 am
    Em semblen molt respectables els motius que esposes i t'agraeixo que els expliquis. Jo segurament votaré JxCat perquè crec que té gent més preparada per gestionar i perquè són una certa garantia de que no cedirem més del compte. Encara que a vegades em molesten les seves proclames simbòliques sense cap base real. El que ja no em sembla tant bé són els que insulten tot el dia i veuen traidors a cada cantonada. No sé si són infiltrats del CNI, però en tot cas li són molt útils.
    89
    46
    Respon
      Torna a llegir comentaris i veuras qui son: 07/02/2021 11:57 am
      Corruptgents i/o muy y musho ejpaÑoles que si fan passar...
      17
      55
      Respon
    GROC 07/02/2021 11:52 am
    Tots els anti ERC ,ja heu pagat a cuota a JxC ,per dejarse vota? Esteu de sort ben asesurats per el Ramon
    33
    76
    Respon
      Caramelles i tripartits, junqueras i ferrovials, quin goig que fan, tan espanyols venuts 07/02/2021 1:03 pm
      groc, vas borratxo? Noi en quin idioma escrius? Junqueras i la seva secta d'analfabets i anal-fabetes fan goig
      66
      23
      Respon
        Os presento al nostrat sonat 07/02/2021 3:09 pm
        Com a País normal que som també tenim els nostres frikis
      Ramon 07/02/2021 12:59 pm
      Guaiteu com tracta i conrea ERC el català!
      94
      58
      Respon
        Si noi, 07/02/2021 3:09 pm
        els corruptgents sou més de conrear raconets i missals, oi?
        13
        59
        Respon
          Ciutada del mon 07/02/2021 7:00 pm
          Quería decir novela de m***** Pere Quart novela de m***** no novena
    fat boy 07/02/2021 11:51 am
    Vaja, que el senyor vol escriure al Pravda o a l'Arriba.
    106
    33
    Respon
      Tens l'ESO? 07/02/2021 3:11 pm
      Com va la comprensió lectora?
      35
      56
      Respon
        fat boy 07/02/2021 6:23 pm
        La meva be, mira tu que fins i tot llegeixo entre linies quan escriu un Goebbels de pacotilla...
        76
        53
        Respon
          @Boy 08/02/2021 11:23 am
          Vol dir comprensió lectora no pas compressió del teu vehicle.
            fat boy 08/02/2021 2:04 pm
            Ha, ha. Ves a que et moqui la iaia, paparra.
            31
    Xavier Ventura 07/02/2021 11:51 am
    Estimat Sr. Voltas: Per la mateixa raó que vosté votará ER jo deixaré de votar ER i votaré Junts. Salut
    115
    73
    Respon
      Si noi, 07/02/2021 11:55 am
      en ta vida has votat ERC, s'agafa abans un corruptgent que un coix!
      20
      53
      Respon
        erc i tripartits de carn d'olla, i repartir cuartos, oi Voltes? 07/02/2021 1:05 pm
        votar erc es propi de gent primitiva, bruta, panxuda i amb coroneta cope
        64
        35
        Respon
          Si noi, 07/02/2021 1:09 pm
          alguna proba que acrefiti les teves mentides?
    Molt bon article Sr. Voltas 07/02/2021 11:46 am
    Ho ha explicat molt bé i clar. No fagi cas dels comentaris que vomitan els corruptes processistes cap enlloc, son corruptgents, venedors de fum! A molts els hi va el sou i la feina, sempre han considerat Catalunya com el seu cortijo. La gallineta ha dit que prou!
    103
    176
    Respon
      Acabem amb la partitocrècia 07/02/2021 1:25 pm
      Home, i als polítics d'ERC no els hi va el sou i la feina? ERC vol acomodar-se en la partitocràcia com ha fet el PPSOE, els Comuns ara o Cs, impossibilitant un moviment unitari sobiranista. Aquesta està sent la contribució d'ERC al regim del 78, perpetuar-lo.
      110
      68
      Respon
        Es clar que sí, 07/02/2021 2:01 pm
        pero ERC no roba, 90 anys de partit i ZERO cassos de corrupció... NO SON VENEDORS DE FUM
        84
        128
        Respon
          Mans netes??? 07/02/2021 7:38 pm
          Repassa l'hemeroteca, cas Ausàs, Pau Ricomà pel cas Inipro a Tarragona, cas Innova/Shirota, cas Manga, Xavier Vendrell, Operació Volhov, Ferrovial....
          56
          14
          Respon
            Si noi, ja ho he explicat abans però Cot ho ha suprimit després de publicar-ho... 07/02/2021 10:54 pm
            Una trucada de Waterloo potser? O de General Mitre?
            6
            32
    Pere IV 07/02/2021 11:39 am
    Han llogat dues sales. Una per als candidats i membres de JxCat, i una altra, al costat, per als d'ERC. ( ... ) La sala de JxCat és plena de gom a gom ( ... ) A la d'ERC només hi ha en Toni Comín i Meritxell Serret; ningú més. El contrast és esfereïdor ( ... ), i un dels col.laboradors de Puigdemont va a buscar-los perquè comparteixin l'alegría pel triomf de l'independentisme. Comín i Serret es fan fotos amb el president. Des de la mateixa sala assisteixen a la videoconferència de JxCat amb Elsa Artadi i la resta de candidats del exconvergents, que són a un hotel de BCN. "Els han deixat sols, i a mí em sembla que això només es pot interpretar d'una manera: ERC ha trencat amb l'exili," (fins aquí, extractes del llibre de C. Puigdemont, "M'explico. De la investidura a l'exili.")
    107
    83
    Respon
      Menteixes i ho saps, Pere IV 07/02/2021 12:00 pm
      Comin es unxaquetero, in picaflirs que salta de PSC a ERC, i ara d'ERC a JxSou. La propera saltarà a Comuns o Colonos...
      61
      104
      Respon
    EL CONTE DE LA LLETERA 07/02/2021 11:39 am
    El Poc honorable Pujol va governar duran 23 anys, quan li parlavan de la independència de Catalunya sempre responia "ara no toca". El Poc honorable Miss Catalunya sempre ens deia "feu-me confiança" i ens va organitzar una costellada de 3 respostes per fer content al Cerillo, després trencà la paraula donada d'eleccions inmediates després de "la Consulta" per aconseguir la "unitat" amb xantatge, gràcies CUP per enviar-lo a la paperera de la història. El succeí un batxiller que va suspendre la DUI en segons i va fugir deixant-ho tot empantanegat. Fuigpelmón també va triar hereu (costum corruptgent que demostra en quina democràcia creuen), al pallasso Torra que només començar ja donava pistes del seu tarannà, el primer acte oficial va ser inaugurar els Jocs del Mediterrani amb el Preparao VI, al migdia va trencar per tv amb la corona i per la nit seia cufoi al costat del Borbó, va seguir fent el ridícul amb les pancartes per acabar obeint, el soci forçat amb xantatges va aconseguir una taula per parlar de TOT amb Madrit i el pallasso va tenir un atac de banyes per no ser ell el que ho va aconseguir, des del primer moment va fer tot el possible per rebentar-la cosa que a Madrit ja els anava bé, seguia presionan als socis perquè desobeissin quan ell mai arribava al final i com els socis ja estavan escaldats del personatge va decidir finiquitar la legislatura, Fuigpelmón veia que les enquestes no els eren favorables i el va renyar, el pallasso obedient mai va convocar-les, preferia el 'martiri', que Madrit el cessés i tornar a deixar-ho tot encara més empantanegat amb la pandèmia. Ara han tornat a triar hereu, vaja hereva, la que tenia més mèrits, crispadora com el pallasso i investigada per corrupte: Laura Hagrid Borràs, master en vendre fum. Encara hi ha algú amb cervell, no adoctrinat, que cregui que els corruptes que van pujar al carro indepe quan van queda amb el cul a l'aire per molts cassos de corrupció vulgui la independència de Catalunya?
    170
    249
    Respon
      Esquerra de la mort i de la corrupció, NO GRÀCIES 07/02/2021 1:09 pm
      deu meu, una historieta del xicot Junqueras del ferrovial, un farsant, un historiador ni nivell parvuls, un venut al nazional.psoecialista pel GENOCIDI CATALÀ, un mig capellanot que nomes voten els que van a missa cada dia, un quinqui que forra al hermanito, un inepte que col.loca a la parejita naziona.psoecista Verges i Homrani, per matar com ningú al mon. Catalunya es el record de morts per capita del Mon, i es norma, amb la GESTIO CRIMINAL DEL INEPTES DEL JUNQUERAS, una secta perillosa pel seu nivell elemental, primari. Quina por fan aquests ineptes al poder.
      91
      43
      Respon
        David 07/02/2021 11:19 pm
        Però la veritat és que els dos referèndums s'han fet durant les presidències de CIU. N'hauria hagut si l'hagués tingut ERC?
          Dos referèndums? 08/02/2021 6:18 am
          Van ser 2 costellades, la primera Miss Catalunya amb 3 respostes no fos cas que sortis un resultat clar, la segona Fuigpelmón suspenen la dui i fugint.
      Anna Maria Solei i Grataconys 07/02/2021 11:40 am
      Quanta veritat hi ha en el seu llarguíssim comentari. Per seguir processant cap enlloc sense fer res no val la pena, i votar corruptes tampoc. Jo a aquests ja els descarto, no els votaré, em quedan dos opcions només.
      87
      107
      Respon
    Per IV 07/02/2021 11:17 am
    Fa dies que circula un informe en què s'assegura que jurídicament la investidura de Puigdemont serà insostenible. Els republicans fins i tot han dit obertament que les alternatives passarien per Oriol Junqueras o, més probablement, Marta Rovira. "Això és mentida. L'informe jurídic que tenim diu que legalment jo podría ser president, ( ... ). L'informe, que ERC coneix ( ... ), diu també que en el cas de Junqueras és impossible." ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Dijous, 21 de desembre, està eufòric. "Quina llàstima que no haguéssim anat junts; ens hauríem estalviat la imatge de la Inés Arrimadas dient que ha estat la més votada. Quina llàstima!"
    74
    43
    Respon
      Iluminans Pere 07/02/2021 3:16 pm
      Quin article? A on? als teus somnis humits potser?
    Maria 07/02/2021 11:12 am
    Que no us enganyin... En Voltàs és del pinyol dur d'ERC, amb Tardà, Rufián, Sergo Sol, etc. De les filtracions del cas Volhov, en Voltàs va escriure el llibre de Junqueras i Rovira "tornarem a vèncer". També comenten l'estratègia electoral, Aragonés és un mal candidat que ells tampoc votarien, com fer-li mal a JxCAT, el CxREP és un xiringuito al qual boicotejar, al MHP Puigdemont en Sergi Sol l'anomena com "fill de p*ta del pelomocho", blanquejar a Aragonés per desvincular-lo de l'IBEX35, etc. La novetat és que hagués fet un article dient "per que votaré JxCAT".
    147
    101
    Respon
      Només dius una veritat 07/02/2021 1:15 pm
      Aragonès no es el millor candidat, el tenim a presó. Tot i així és més creible que la venedora de fum Borràs la crispadora que a més està investigada per corrupció, un fraccionament de factures per evitar controls. Què no hi ha ningú net a can corruptgència per presentar com candidat?
      53
      108
      Respon
        Fora la partitodràcia 07/02/2021 1:30 pm
        Òndia com us han menjat el cap els mitjans. Vigila la teva butxaca que et trobaràs que el teu partir te l'ha robada. Amb pensaments induïts com el teu, no s'arribarà mai a l'independència
          tens raó en una cosa 07/02/2021 3:19 pm
          amb corruptes processistes cap enlloc com els últims 10 anys al timó, no s'arribarà mai a la independència.
    Subdit 07/02/2021 11:06 am
    S'agraeix l'anàlisi i el gest, tot i que crec que ERC que ha donat president al Regne, que li ha donat pressupostos i llei d'educació regalarà els seus escons a l'illa a la primera de canvi.
    86
    50
    Respon
      un altre subdit, per poc temps... 07/02/2021 1:18 pm
      Fa menys d'un any, corruptgència va regalar la Diputació de Barcelona a la també corrupte Nuria Marín, una gran menjadora. Illa no guanyarà, el que no tinc clar és que JxSou no putaramonegi com sempre.
      24
      72
      Respon
        Ferran 07/02/2021 6:46 pm
        Recordes que per dos cops ERC va formar part de un tripartit per treure al guanyador de les votacions a la presidencia de la GENERALITAT?
          Tripodrits 08/02/2021 6:13 pm
          No només això, en Voltas hi tenia càrrec. Oi que ja s'entén tot?
    simonet 07/02/2021 10:35 am
    Tots els indepes, a votar el 14-F! Que ningú no es quedi a casa. Hem de tornar-los els cops de porra, un a un, però en forma de vots, com vam fer el 21-D. Ens hi juguem molt. Necessitem una majoria independentista al Parlament, per poder seguir fent país i avançar cap a l’estat. El govern de la Generalitat és un dels fronts principals on es juga la batalla de la nostra existència com a nació. El 14-F tenim l’oportunitat d’aconseguir una nova victòria en aquest front. Aprofitem-la!
    45
    23
    Respon
    Ramon 07/02/2021 10:30 am
    Jo ni tan sols em crec que sigui veritat que el 2017 votés Puigdemont. Algú li recorda cap article, cap opinió, que ho digués o que permetés sospitar-ho? Jo ni tan sols m'ho crec. Jo ho veig com un intent ja a la desesperada d'una estratègia retòrica més vella que l'anar a peu però que no cola. Que demani el vot a un partit algú que ja se'l sap que hi pertany i en viu té poca força de convenciment. Per això, tants i tants creadors d'opinió que amaguen o dissimulen el carnet tendeixen a garlar que ells no sempre voten el mateix. O millor encara, que sempre havien votat A però que ara per quelcom concret i actual passaran a votar B. Aquesta és la fórmula més clàssica de l'agit prop de la màfia sociata. El Triangle treu una intoxicació. La Vanguardia del Tàpia i el Foix la recullen, ampliant-la. La Fiscalia obre sumari a partir d'aquell retall de premsa. La COM hi posa altaveu. I llavors obren telèfons i entra la veu d'una dona, sempre a mateixa veu de dona, que diu: "A casa sempre havíem votat Convergència, però després d'això que acabeu d'explicar ja no ho farem mai més. Cunsideru sanyó Cuní que no hi ha dret!". Aquella dona tenia tant de votant real de Convergència, com l'articulista de votant de Puigdemont el 2017.
    213
    143
    Respon
      Ferran 08/02/2021 5:51 pm
      Votaràs Erc perquè no ets indepe. Ho respecto
      Os presento al nostrat Ramon 07/02/2021 3:21 pm
      Encara no sé si es un corruptgent foll o un ejpaÑolazo llest!
    Jordi 07/02/2021 10:15 am
    Que us vagi bé, jo no us votaré, per uns altres motius
    58
    28
    Respon
    Lisa 07/02/2021 10:14 am
    Doncs mira, jo votaré a Junts, perquè després de votar a esquerra durant anys, m'ha demostrat que el rotllo de axamplar les bases no serveix per res, només per anar tirant de la rifeta i qui dies passa, anys empeny! I ademès de què votaré als de Junts perquè crec més amb ells que amb ningú, ho faré perquè també és el que tocarà més els collons al govern de turquispain, la monarquia i a tots els fatxes d'aquest país, que en són molts!
    214
    144
    Respon
      Si noia, 07/02/2021 1:22 pm
      en ta vida has votat ERC, ets més corruptgent que la Ferrussola.
      15
      20
      Respon
    Las rejas del Palacio del Pardo 07/02/2021 9:34 am
    Su artículo, me ha hecho revivir los tiempos de Helena Francis, lleno de obviedades, mentiras piadosas y posturas previsibles, hasta para el más manipulable de los Santos inocentes. En definitiva y emulando el sentir de los poderes fácticos de Borbonia... "y muy español".
    143
    133
    Respon
    Carles 07/02/2021 9:11 am
    Mira noi, l'1octubre no es va tirar res endavant per que mossen Junqueras i els seus escolans no tenien ni havien fet res per ferho. Ei, ni ho faran.
    218
    198
    Respon
      Menteixes com corruptgent 07/02/2021 1:27 pm
      L'1-O es va malbaratà. Un poc honorable va trigar setmanes a publicar els resultats, per després procamar la DUI, trigar segons a suspendrela i fugir.
      19
      29
      Respon
      España terrorisme franquista.prostitucional 07/02/2021 9:24 am
      Junqueras entregant.se a la justicia espanyola, diu el que es, un espanyol pura cepa. España es Feixisme catolic, Amb una prostitució del 78 que es un buncker que garanteix f4anquisme cope por lissiglos delis siglos Teniente General Omells de F4anco y su prostitucion 78
      78
      68
      Respon
        Per què fas aquestes vomitades sense sentit? 07/02/2021 1:29 pm
        A Catalunya tenim molt bons metges del cap, visita'ls i t'ajudaran a ser un xic més normal.
          Ferran 08/02/2021 5:50 pm
          Votaràs Erc perquè no ets indepe. Ho respecto
    Ramon 07/02/2021 9:02 am
    I el Punt 1 ja és el súmmum. Que ERC digui que no hem de votar opcions que "ens duguin al precipici" no té nom. Senzillament no té nom.
    143
    113
    Respon
      Guaita! 07/02/2021 1:34 pm
      Ramon el fatxa manenit un diàleg. Deu estar desesperat perquè ja veu la menjadora perduda. Et tocarà treballar per primer cop a la vida.
      Cromañon 07/02/2021 9:54 am
      Crec que tindries que tindré clar que per culpa de ERC el independentisme no està unit i simplement els interesa els interessos de partit i de independència res de res
      189
      159
      Respon
        Neardental 07/02/2021 1:31 pm
        Quan la unitat s'aconsegueix trencant la paraula donada i amb xantatges com va fer Miss Catalunya jomen pot sortir res de bó...
        10
        15
        Respon
    Ramon 07/02/2021 9:00 am
    Punt dos. Que ara el que toca és que ERC creixi al Baix Llobregat. Al Baix Llobregat, Convergència el 2010 no va "disputar-li l'hegemonia al PSC" sinó que directament va GUANYAR-HI. ERC només hi ha captat vot que ja era nacionalista català, vot pel que no calia renegar fins i tot de la llengua, vot que si ERC no hagués sabotejat la unitat hauria evolucionat naturalment a independentista en sa major part. ERC ni tan sols ha conservat l'alcaldia de Sant Vicenç dels Horts. ERC no ha fet ni farà cap nou independentista. Al contrari. La desunió resta. I més encara, resta, que ERC faci seguiment miserable i aprofitat de la guerra bruta d'Espanya contra l'autèntic independentisme. D'entrada ja és tenir uns collons com un toro, passar d'un dia per l'altre de garlar que amb 68 escons n'hi havia prou per proclamar la independència i que Jordi Pujol no ho va fer els anys 80 perquè era "encaixista", a dir just després d'haver forçat a llençar el país sencer pel penya-segat que això va per llarg, que això és pràcticament impossible (perquè ara diuen que ens caldria doblar l'unionisme) i que el que cal és "eixamplar la base". "La base". Però quin cony de base? La base independentista segur que no. Ja només un de cada dos votants d'ERC vol la independència (darrer CEO). Van renegar de la nació per l'estat i ara reneguen de l'estat ni se sap per què però sense recuperar la defensa de la nació. Ni tan sols han recuperat la defensa de la llengua (ja veiem per quines "causes" està l'Òmnium en grapes d'ERC).
    164
    144
    Respon
      Guaita en Ramon! 07/02/2021 1:38 pm
      Ell es pregunta, ell es respon. Què tens por a perdre la menjadora? Aprofita a fer raconets i amagar missals que't queda una setmaneta...
      15
      20
      Respon
      Jos 07/02/2021 11:29 am
      Me pregunto... Que le pasa a Junqueras, que después de ser el que más tiraba del carro de la independencia, durante el proces, desde que fue empresonat parece haber sufrido una bajada de pantalones. No he visto nada de esto en el resto de encarcelados, al contrario. Si no estaba preparado sicologicamente, si su dignidad no aguantaba la prisión, podría haberse exiliado como hizo MHP. Quizás su sentido cristiano de la vida le impulso a poner la otra mejilla, pero nada dice Jesús de bajarse los pantalones.
      63
      33
      Respon
    Ramon 07/02/2021 8:51 am
    Punt tres. Que votarà ERC perquè convé que la gestió de la pandèmia la lideri l'esquerra. Pretendre que les esquerres faran millor o amb majors sensibilitats les coses és hiperlegitimació. És antidemocràtic. Però pretendre-ho d'ERC, a més, és ridícul. El govern espanyol al que ERC li dona suport (investidura, pressuposts) és d'esquerres i és el que signa la pitjor gestió mundial de la pandèmia. Mentre que ERC en concret, aquí ha set la "responsable" dels asils on han mort milers d'avis catalans en condicions semblants als jueus gasejats als camps d'extermini nazis. La pròpia ERC va llevar-li'n la "competència" al conseller de quota musulmana que en moment àlgid del gerontocidi va estar-se quinze dies missing. I va aquest i diu que votarà ERC pensant en la gestió de la pandèmia. Antidemocràtic, indecent... i ridícul.
    153
    140
    Respon
    Ramon 07/02/2021 8:46 am
    Totes tres "raons" per votar ERC són indefensables, insostenibles, fins i tot ridícules, però jo no me'n crec cap de les tres. Totes tres són excuses de pal pagador. L'articulista votarà el seu partit simplement perquè és el seu partit. El seu partit i la seva menjadora, ja s'entén.
    146
    135
    Respon
    Eduard Voltor 07/02/2021 8:38 am
    Coneixent el personatge i el galdós paper que va jugar en el tripartit, i després en la introducció de la idea d'una futura cooficialitat com a servei d'avançadilla a ERC, ni em crec la seva cacarejada honestedat (un altre que ha de recórrer als autoelogis), ni em crec que votés JxCat i Puigdemont el 2017. Menteix per a criticar acte seguit al president i desqualificar el seu pressumpte vot com a error infantil. Personatge deshonest on els hagi. Que algú així voti ER és un motiu afegit més per no votar-los. Ni de conya.
    157
    131
    Respon
      Se os veu molt desesperats als corruptgents 07/02/2021 1:42 pm
      Creus que fen monòlegs amb vosaltres enganyeu algú? S'atrapa abans a un corruptgent que a un coix...
      15
      21
      Respon
      Carles 07/02/2021 9:03 am
      Totalment d'acord!!!
      22
      44
      Respon
    Jordi cal 07/02/2021 8:09 am
    I el paper del president Torrent en la no investidura del president Puigdemont , potser ens l'hem hem oblidat?!
    145
    113
    Respon
      Homeee!!!! 07/02/2021 1:45 pm
      Si hagués tingut pebrots i hagués tornat... Fuigpelmón és més de simbolismes quevde fets, suspendre la dui en segons i fugir va ser la seva mort política.
      13
      38
      Respon
      Carles 07/02/2021 9:04 am
      Exacte!! Un exponent clar de la manera de fer d'Esquerra!!!
      55
      30
      Respon
        No fotis 08/02/2021 6:11 am
        Des de quan Fuigpelmón es exponent d'Esquerra? Jo sempre he pensat que era corruptgent de socarrel per com va suspendre la dui i va fugir
    Tri, tri, tripartit per la teva croqueta i la MISERIA PER LA GENT 07/02/2021 7:15 am
    Per omplir la teva butxaca i fer un tripartit a on sucarper omplir la bossa. Ja no enganyeu a ningú, montillistes per la croqueta.
    Cge 07/02/2021 6:53 am
    Mira maco quan ER consideri que ja arribat el moment, ja no existirà la nació Catalana, perquè ja hauran fet tot el possible per annular-la tots aquets que s'estan infiltran dins del partit de ER. Volen eliminar la Nació començant per el nostre idioma, i com la cançó d'en Raimon, " qui perd els orígens , per l' identitat ". ER s'ha venut a España, i sabeu perquè?, per salvar al deu de tots els partits , el deu hegemònic, el que només mira per ell i ataca tot al que li dona ombra, com esta fent en campanya contra el seu representant Aragonés. Per tant , jo votaré JUNTS.
    118
    56
    Respon
    Ex- votant d`' ERC. 07/02/2021 5:48 am
    Eduard Voltas te tot el dret (només faltaria!) a donar la seva opilnió. çcom jo el tinc a no tornar a escoltar els seus comentaris i a llegir els seus artícles.
    102
    46
    Respon
    Perquè NO VOTARÉ a erÑ 06/02/2021 11:29 pm
    Per que són uns BOTIFLERS , UNS TRAÏDORS i UNS VENUTS ....
    168
    132
    Respon
      Corruptgents desesperats 07/02/2021 3:27 pm
      Ells es pregunten i ells es responen, tots son ex-votants d'ERC que han vist la llum i orefereixen votar corruptgents? Qui os fa els guions? Un becari foll? Hahahahahaha....
        David 07/02/2021 8:41 pm
        Qualsevol dia sortirà un cas de corrupció a ERC (sempre en surt un o altre quan s'ha governat) i estic segur que seguiràs defensant ERC i no en diràs el mateix que dius ara del Convergència. A banda d'això, quants anys o generacions han de passar perquè deixin de tenir l'etiqueta corruptes? Es una mena de pecat original que es porta a sobre perquè sí?
          Que en fa d'anys que xuclen els d'ERC 08/02/2021 6:07 pm
          Qualsevol dia? Consulta l'hemeroteca.
      Ferran pty 07/02/2021 11:43 am
      Ei! Voltas , potser hagués votat ER però m'has convençut amb el teu cinisme i agenollada a ER i per extensió PSOE que només hi ha Junts xCat com véritable partit independentista. Votaré JxCat!!
      71
      25
      Respon
    Ramon 06/02/2021 11:22 pm
    "No pots" amb la gent de JxCat? Doncs n'hi ha força, Cotarelo, Comín, Demòcrates, que el 2017 havien anat amb ERC. Llavors amb tots aquests "hi podies" i ara no? I la Marta Rovira perquè no diu el que realment pensa, que, si no, em sembla que amb ella tampoc no "hi podries".
    155
    99
    Respon
      Si noi, 07/02/2021 3:29 pm
      deu ser més fàcil posar la ma a la caixa a can Corruptgència que a ERC, els principis... poden esperar al calaix de sastre...
    Agustí Vilella Guasch 06/02/2021 11:16 pm
    Futur Conseller?, ai que es veu el "plumero" de molta gent
    109
    73
    Respon
    un de la justícia 06/02/2021 10:46 pm
    No és la primera persona afí a ERC que deixa entreveure que hagués preferit que detinguessin al President Puigdemont. I utilitzen la promesa que va fer aquest que tornaria a Catalunya per soscavar-lo. Possiblement no l'hagués hagut de fer, aquesta promesa -i aquí el critico-, però també és veritat que va dir que tornaria com a President, no com a presidenciable, que és justament l'única possibilitat que li va deixar en Torrent. Apart no era viable el retorn perquè aleshores s'estroncaria l'única estratègia que s'està demostrant útil, que és la de la gestió internacional.
    185
    113
    Respon
      Adonae 07/02/2021 2:14 am
      Tens tota la raó.
      64
      36
      Respon
        EL CONTE DE LA LLETERA que heu borrat d'aquest article 07/02/2021 1:49 pm
        El Poc honorable Pujol va governar duran 23 anys, quan li parlavan de la independència de Catalunya sempre responia "ara no toca". El Poc honorable Miss Catalunya sempre ens deia "feu-me confiança" i ens va organitzar una costellada de 3 respostes per fer content al Cerillo, després trencà la paraula donada d'eleccions inmediates després de "la Consulta" per aconseguir la "unitat" amb xantatge, gràcies CUP per enviar-lo a la paperera de la història. El succeí un batxiller que va suspendre la DUI en segons i va fugir deixant-ho tot empantanegat. Fuigpelmón també va triar hereu (costum corruptgent que demostra en quina democràcia creuen), al pallasso Torra que només començar ja donava pistes del seu tarannà, el primer acte oficial va ser inaugurar els Jocs del Mediterrani amb el Preparao VI, al migdia va trencar per tv amb la corona i per la nit seia cufoi al costat del Borbó, va seguir fent el ridícul amb les pancartes per acabar obeint, el soci forçat amb xantatges va aconseguir una taula per parlar de TOT amb Madrit i el pallasso va tenir un atac de banyes per no ser ell el que ho va aconseguir, des del primer moment va fer tot el possible per rebentar-la cosa que a Madrit ja els anava bé, seguia presionan als socis perquè desobeissin quan ell mai arribava al final i com els socis ja estavan escaldats del personatge va decidir finiquitar la legislatura, Fuigpelmón veia que les enquestes no els eren favorables i el va renyar, el pallasso obedient mai va convocar-les, preferia el 'martiri', que Madrit el cessés i tornar a deixar-ho tot encara més empantanegat amb la pandèmia. Ara han tornat a triar hereu, vaja hereva, la que tenia més mèrits, crispadora com el pallasso i investigada per corrupte: Laura Hagrid Borràs, master en vendre fum. Encara hi ha algú amb cervell, no adoctrinat, que cregui que els corruptes que van pujar al carro indepe quan van queda amb el cul a l'aire per molts cassos de corrupció vulgui la independència de Catalunya??
        71
        184
        Respon
          Anna Mª Solei i Grataconys 07/02/2021 1:50 pm
          Quanta veritat hi ha en el seu llarguíssim comentari. Per seguir processant cap enlloc sense fer res no val la pena, i votar corruptes tampoc. Jo a aquests ja els descarto, no els votaré, em quedan dos opcions només
          10
          43
          Respon
        Adonae 07/02/2021 2:17 am
        Em refereixo a "un de la justícia"
        53
        30
        Respon
          Anna C. G. 07/02/2021 8:38 am
          No es pot gestonar una pandèmia sense recursos. Jo NO votaré ERC.
          74
          28
          Respon
    Ramon 06/02/2021 10:44 pm
    No hi ha cap punt que no sigui mentider, cínic o mentider i cínic alhora.
    107
    19
    Respon
    Octubrista 06/02/2021 10:44 pm
    El senyor Voltas, diu que votarà ERC (sorpresa !) i, a tall de justificació, diu que ho farà perquè "vull que aquesta crisi la gestioni un govern independentista que, a més, estigui liderat des de l’esquerra". Diu que votarà un partit que ell considera independentista, no per avançar cap la independència sinó perquè "gestioni la crisis". Ve a ser com algú que digués: "Votaré Pacma perquè vull que la telefonia mòbil la gestioni un partit animalista, que a més estigui liderat per gent del Barça."
    145
    18
    Respon
    Doctor Strangelove 06/02/2021 10:38 pm
    ERÑ és brossa intel·lectual, però és clar, comparat amb el batxiller i la Hagrid semblen Einstein. En fi, Doc.
    107
    63
    Respon
      Suposat Doctor... 07/02/2021 4:27 pm
      ... vostè es un escombriaires, per això es tant aprop de dels deixalles.
      Votaré JUNTSxCAT 07/02/2021 1:19 am
      Sr. Voltes , li diré una cosa . Fins avans de 2017 era votant de ERC , a les eleccions de desembre de 2017 ja vaig votar JUNTS . I ho vaig fer amb molta tristesa , perquè jo volia una gran força independista de tots colors , esquerra, dreta , transversal , JUNTS ho volia , però ER no va escoltar a la gent , com volíem tots els catalans a favor de l’independencia . Un país que vol la seva llibertat no necessita un partit , necessita una gran força de tots , quant ens manifestem allà i som tots . Per tant es demostra molt clar que ER vol el govern de la Generalitat i el seu partit tot per ell . Egoïsme descomunal .
      161
      8
      Respon
      Ramon 06/02/2021 11:56 pm
      Home, doctor, el nivell no és gloriós en cap formació política. Però crec que primer és la causa i només després avaluar qui tenim per defensar-la. No perquè els teus siguin uns patates et faràs de l'enemic. Que potser tu et vas fer del Liverpool el vespre del "chorreo"?
      53
      13
      Respon
    Jordi 06/02/2021 10:31 pm
    Votaràs ERC perquè tindràs càrrec si guanyen. Ras i curt!
    116
    10
    Respon
      David 06/02/2021 11:18 pm
      Bé, potser no tant per càrrecs sinó que això ajudarà a estar tranquil per la plaça fixa de tertulià per uns anys més.
      76
      16
      Respon
    Estrijol 06/02/2021 9:28 pm
    Tu, votant a ERC??? No ho hagués dit mai!!! Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha...
    114
    8
    Respon
    Ramon 06/02/2021 9:28 pm
    Votar ERC és traïció. Però votar ara ERC després d'haver votat Junts el 2017, a més de traïció, és freak. Si fos veritat, seria com perquè l'entrevistés el Càrdenas.
    117
    11
    Respon
      Rubens 06/02/2021 10:00 pm
      Quin cinisme. D'aquí 4 anys votaràs qui més t'interessi i normalment seguiràs sent comissari d'Er.. I que vas votar JuntsxCat el 21D entendràs que no som babaus
      138
      4
      Respon
    Josep 06/02/2021 9:17 pm
    Vota el que creguis. Jo una vegada que vaig votar ERC em van fotre de president el Montilla. Si ara hi vols veure l'Illa tu mateix. Però per favor, no vinguis ara que ERC siguin d'esquerres si us plau.
    172
    10
    Respon
    el verdugo del Cid 06/02/2021 9:12 pm
    1) Gràcies per la teva sinceritat. 2) Gens d'acord: ara, precisament a causa de la pandèmia, és el moment d'atacar. Mai més tindrem davant una espaÑa més feble, més acabada; si nosaltres estem fets una merda socialment, imagina't com estarà L'ENEMIC. Per això i perquè prometen la U-N-I-L-A-T-E-L-A-R-I-T-A-T he votat -per correu- a Junts (en l'avinentesa que serem el poble, amb molta mala hòstia, els que forçarem fins ales últimes conseqüències publicar i aguantar la DUI). Així és com ho veig, així és pel que vendré l'anima al diable, si cal, per alliberar la meva Pàtria.
    117
    8
    Respon
    Oriol TM 06/02/2021 9:01 pm
    Un periodista hauria de ser neutral i relatar els fets i no opinions.
    93
    56
    Respon
      Tramvia 07/02/2021 8:37 pm
      És clar un periodista que descriu un fet ha d'ésser neutral i veraç, com en qualsevol altra professió, una altra cosa és quan algú escriu un article d'OPINIÓ, normalment en aquests casos hom opina.
      13
      33
      Respon
        Quin baix nivell 08/02/2021 5:58 pm
        Les opinions també han de fonamentar-se en arguments honestos i verificables. Un article d'opinió no hauria de ser com anar al bar a sentir l'embriac sectari de torn.
    Ramon 06/02/2021 9:01 pm
    Algú li recorda cap article el 2017 dient que votaria Junts?
    139
    12
    Respon
      Eduard Voltor 07/02/2021 8:46 am
      És que només un neci s'empassaria una mentida tan descarada d'un deshonest patològic com aquest espècimen.
      93
      22
      Respon
    lluís 06/02/2021 8:50 pm
    d´aqui 4 anys ja veuré! o sigi que no passará res entretant! es derrotisme....
    Teresa 06/02/2021 8:45 pm
    Gràcies per la teva sinceritat. Tots tenim una opinió, i crec que el fet d'expressar-la de manera raonada i respectuosa és el que ens allunya de ser tendenciosos o mercenaris. Jo votaré, com desitjo que faci tothom, per aquells que em semblen els més capaços en aquest moment. Hi ha una cosa que, la faci qui la faci, no m'agrada, i no ho dic per l'Eduard Voltas, sinó per alguns comentaris: expliqueu qui us agrada i per què, però (més enllà de desacreditar totalitarismes), si us plau, no falteu al respecte dels qui no pensen com vosaltres.
    34
    121
    Respon
      Cinta Viladrich 07/02/2021 8:55 am
      El respecte es guanya... i es perd. Si un articulista tendenciós i covard, com ha demostrat en tantes ocasions, t'enganya dient coses que mai no ha fet, és ell qui et falta el respecte. Però clar, tu deus ser de la corda Junqueras i parar l'altra galta et deu fer sentir bona persona.
      124
      7
      Respon
    Teresa 06/02/2021 8:45 pm
    Gràcies per la teva sinceritat. Tots tenim una opinió, i crec que el fet d'expressar-la de manera raonada i respectuosa és el que ens allunya de ser tendenciosos o mercenaris. Jo votaré, com desitjo que faci tothom, per aquells que em semblen els més capaços en aquest moment. Hi ha una cosa que, la faci qui la faci, no m'agrada, i no ho dic per l'Eduard Voltas, sinó per alguns comentaris: expliqueu qui us agrada i per què, però (més enllà de desacreditar totalitarismes), si us plau, no falteu al respecte dels qui no pensen com vosaltres.
    92
    163
    Respon
      Isa 06/02/2021 9:49 pm
      Gràcies per la teva sinceritat estic amb tú totalment. No entenc com hi ha gent que sempre es carrega esquerra. Jo no puc amb la gent de Jxcat i no diria mai mal d ells.
      59
      131
      Respon
        Cinta Viladrich 07/02/2021 8:50 am
        Ho acabes de fer. Res vota tripartits, que també et devien sembla la mar de sincers i respectables. I si voleu sinceritat, per què llegiu algú que menteix més que parla?
        108
        9
        Respon
    Anònim 06/02/2021 8:38 pm
    no li donis tantes voltes, Voltas, ho faràs per que et dona de menjar i ets un estomac agraït.
    242
    202
    Respon
      Alfer 07/02/2021 6:40 am
      Un estómac agrait i a mes un covard.Aquest home està cagat desde les últimes detencions de la Volhov que va sortir per CatRàdio plorant per les cantonades pensant que també anirien a per ell que sempre ha estat un bon minyó pobret.Desde llavors només l'he sentit atacar Puigdemont per treure qualsevol dubte que ell vulgui trencar ejpanistan .
      262
      183
      Respon
        Si noi, 08/02/2021 6:05 am
        Agraït i covard com Fuigpelmón o com el pallasso Torra?
    JOSEP EL AVI DE CARDEDEU 06/02/2021 8:30 pm
    EDUARD , no has de explicar el per què Votaras a E.R.C. , Pero si hu has fet ben fet , Coratge Politic , de no amagarta res de no ser fals .JO Sóc UN CATALÀ INDEPENDENTISTA , I CRISTIA .. Fa anys que vui INA CATALUNYA LLIURA CATALANA I CRISTIANA .. MAI MES ESPANYOLA NI CASTELLANA .. Pero ja no poc creure als Politics de E.R.C. y JXCAT Cuan ban fer ELS PACTES TRAÏDORS AMB EL ENEMIC DEL 155 AMB ELS SOCIALISTES P.S.C. y P.S.O.E. .. EDUARD Recordes que ban dir ? NO PACTARIEN EN NINGU DEL 155 i hu ban fer per aixo i altres coses JO NO ANIRE A VOTAR ESTARE AMB L´ABSTENCIO que crec pujara molt . JXCAT Te alcaldes que es vacunen abans de hora Y NO ELS FAN DIMITIR Aixo no es ser bons politics honrados .
    108
    133
    Respon
      Observador 07/02/2021 5:35 am
      A l'avi de Cardedeu: Polítics honrats? .On son?. Si de cas n'hi ha algun son a la presó o a l'exili.
      20
      22
      Respon
      David 06/02/2021 11:20 pm
      Doncs no sé perquè vols imposar la religióa la gent quan és el tema MÉS PERSONAL que hi ha.
    Fu man Txu 06/02/2021 8:28 pm
    Votaras ERC i t´equivocaras. Punt i final.
    246
    201
    Respon
      Cap argument, xinet? 07/02/2021 4:25 pm
      Quin nivell els teus comentaris, semblas ben bé corruptgent fen mèrits per pillar una menjadora...
      12
      23
      Respon
        Fu Man Txu 08/02/2021 10:43 am
        amb el teu nivell argumentar es perdre el temps.
    Abril Pasqual 06/02/2021 8:18 pm
    Perquè els Ercs són els que et paguen, No? Els escrits dels darrers temps són tan forçadament tendenciosos per afavorir aquesta formació que et van fer perdre la credibilitat. El periodisme que es detecta mercenari no té cap interès.
    298
    211
    Respon
    Josep Cols 06/02/2021 7:58 pm
    Fatal el quart motiu.....m'és igual la gestió de la Pandèmia que ha fet ERC , tant pel que fa a les residències com pel que fa a la manca de lideratge mostrades en la segona i tercera onada, quan ja coneixiem com es podia comportar el virus.
    244
    218
    Respon
      Si noi, 07/02/2021 4:35 pm
      Cap lideratge com Miss Catalunya amb la costellada de 3 respostes seguida de xantatge. O Fuigpelmón suspenent la dui en segons i fugint. Borràs apunta maneres, diu que reactivarà la dui si te temps abans que la jutgin per corrupció...
      11
      100
      Respon

Nou comentari