La discussió sobre si els indults han estat una prova de la feblesa de l’Estat, un avanç del seu proper fracàs o, ans al contrari, una prova de la seva fortalesa i magnanimitat és una pèrdua de temps. Siguin un fracàs o una victòria, els indults han enfortit la posició de l’Estat perquè els indultats republicans reconeixen llur desfeta i la fan extensiva al conjunt del moviment independentista.

El gobierno ha escenificat l’alliberament dels presos amb pompa i circumstància bíbliques: d’una banda, ecos de l’Eclesiastès, a l’Antic Testament, dient que hi ha un temps per al càstig i un temps per al perdó; i de l’altra, com al Nou Testament, enviant els presos/es polítiques al món a predicar la mala nova que la unilateralitat és un error, és a dir, a cantar la palinòdia amb sons que agradin les piloses orelles del llop amagat al Tribunal Suprem.

Per descomptat, no tots els enviats “disvangelitzen” amb igual eficàcia. Els republicans porten la palma de la palinòdia a ritme de blues del pediment que interpreten durant la jornada canònica sencera, de laudes a completes a tot arreu. No hi ha prou platós o micròfons de ràdio, prou entrevistes de premsa per transmetre al poble la doctrina de la nova gloriosa vinguda del Messies que encapçalarà la marxa enrere del poble. La palinòdia republicana sona com la “simfonia de les coses dolentes”, de Gorecki.

Tot el molt publicitat episodi dels indults ha sigut objecte de profundes reflexions d’analistes seriosos a la premsa digital i també de la càrrega de la brigada lleugera del Twitter, que s’expressa amb la contundència de l’obligada brevetat. Twitter, que té cent ulls, com Argos, és una arma de repetició de 240 caràcters d’enorme poder destructiu. Tanmateix, molt d’ells, els gurus de la premsa i els guerrillers tuitaires, coincideixen amb diferents graus de consternació i indignació que la presó ha trencat la voluntat i la resistència dels indultats.

És una conclusió errònia. Els indultats republicans ja no eren independentistes quan es van lliurar a la “justícia” espanyola. Potser Jordi Sánchez, tampoc. No creien a la unilateralitat i sabien que això de la taula de diàleg era un succedani, un placebo. Però, com que calia guanyar unes eleccions per tal d’aconseguir la Generalitat, que era el veritable objectiu, i no es podia menysprear el vot independentista, la propaganda electoral parlava boirosament d’independència. Però era un discurs retòric, de cara a la galeria o el galliner, no creïble.

La presó no els ha trencat. Ja venien trencats de casa. Una breu digressió sobre aquesta qüestió del no independentisme republicà. El discurs d’ERC, que es presentava com a “partit independentista” ha estat sempre un mumbo-jumbo on es barrejava tota mena de quimeres, com una República catalana a dins de la monarquia espanyola, una república ibèrica confederal, una república espanyola al costat d’una fraterna república catalana. Qualsevol deliri per tal de no parlar d’independència o fer-ho com a un horitzó llunyà; al mateix temps que, meravella dir-ho, es parlava d'”independentisme pragmàtic”.

No hi ha hagut trencament. Els republicans no han estat mai independentistes. I, perdoneu el toc personal, però fa tres anys que alguns ho hem dit. I ens hem guanyat una activitat brutal d’assetjament de tot un partit de govern i els seus milers de militants, una campanya d’ostracisme amb vets i llistes negres als mitjans de comunicació i a tot arreu. I no hem trobat cap suport ni tan sols als sectors que avui s’escandalitzen escoltant la lamentable palinòdia republicana. Era més còmode mirar com es massacrava a una persona. Passa sempre: quan l’agressió es focalitza en algú, actua com a un gas que la fa invisible. Fi del toc personal.

La inanitat mental i la immoralitat de les reiterades propostes de taula de diàleg del president Aragonès es mesuren comparant-les amb el projecte de reforma de la llei de seguretat nacional. Aquesta llei de 2015, absolutament redundant davant la dels estats d’alarma, excepció i setge, va ser la gran aportació del tàndem Rajoy/Rubalcaba a la unitat d’Espanya, aprofitant la histèria llavors amb la seguretat nacional. Tothom sabia que es tractava d’una norma contra l’independentisme català. La reforma avui en curs encara fa més evident aquesta intencionalitat. Es tracta de garantir que el proper bombardeig de Barcelona es faci d’acord amb la llei.

Avui és ja palès que el gobierno espanyol “d’esquerres” no ofereix cap taula, sinó un taüt del diàleg amb el gori-gori a càrrec dels penedits d’ERC que, desprès, passaran el raspall perquè la parròquia afluixi els calers dits de solidaritat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Argelaguer a juliol 06, 2021 | 19:46
    Argelaguer juliol 06, 2021 | 19:46
    Tots els fracassats, els irrellevants, els inútils, ténen el mateix discurs, quan es troven finalment llençats en un racó diuen que els han posat en una llista negra. No ramoncín, no. Tu no estàs en cap llista negra, estàs en un pou negre. El pou dels il.luminats que desde la comoditat del sofà de rereguarda es dediquen a pontificar sobre la traició de tots els altres. Perqué, fixeu-vos, ara ja són pràcticament tots els altres. Tots han traït, renegat, afluixat i tot el que volgueu, tots excepte el fantasma de l'Ópera, que tot solet ens portarà a la Independència... desde la seva trona. Quina pena d'element, amb la feina que encara queda per fer i que tinguem que soportar la somicància d'algú que volía ser general i nomès ha arribat xusquero.
    • Icona del comentari de: No ets més que un altre venut a juliol 07, 2021 | 08:48
      No ets més que un altre venut juliol 07, 2021 | 08:48
      Tu sí que fots pena, col·laboracionista. Queda feina per fer i esperes que la facin els que han traït el poble i han renunciat explícitament a la independència? Avui ja tothom veu el cavall de Troia que és ERC. Cotarelo no pot ser a tots els mitjans com els comissaris Sol o Voltas, però la seva veu l'escolta cada dia més gent, per molt que als merdosos us faci enrabiar.
      • Icona del comentari de: Caball de Troia? a juliol 07, 2021 | 09:40
        Caball de Troia? juliol 07, 2021 | 09:40
        Com el batxiller foll que va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot empantanegat?
        • Icona del comentari de: Gral Silvestre a juliol 07, 2021 | 20:40
          Gral Silvestre juliol 07, 2021 | 20:40
          Avcaball de Troia: Cavall va amb v, burru¡
          • Icona del comentari de: Déu a juliol 09, 2021 | 14:58
            Déu juliol 09, 2021 | 14:58
            Pots criticar el que vulguis però amb coherència. En aquest cas Avcaball és una gran cagada, BURRO!
      • Icona del comentari de: sabiondu a juliol 07, 2021 | 09:56
        sabiondu juliol 07, 2021 | 09:56
        No cal perdre el temps amb els que ho infecten tot, millor deixar-los i que facin mala sang.
      • Icona del comentari de: Argelaguer a juliol 07, 2021 | 10:40
        Argelaguer juliol 07, 2021 | 10:40
        Que patètic que ets! Au, torna a la claveguera a remenar merda.
  2. Icona del comentari de: Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) a juliol 06, 2021 | 21:25
    Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) juliol 06, 2021 | 21:25
    Hi ha situacions històriques en les quals avançar una passa pot tenir un cost immens. L'actual n'és una: descobrir que ERC i la seva cúpula no són independentistes, que menteixen quan diuen que ho són perquè són republicans espanyols, que manipulen l'electorat i part de la seva militància per aconseguir vots i poder ha costat molt de patiment i molta frustració. Però aquest descobriment és un pas molt important, imprescindible si hem de construir quelcom sòlid, el més lliure possible de talps i agents infiltrats. Hem pagat un preu molt alt però ara estem més preparats per avançar.
    • Icona del comentari de: Fins als nassos de juntsxlapasta a juliol 10, 2021 | 12:54
      Fins als nassos de juntsxlapasta juliol 10, 2021 | 12:54
      Ah, dons ja no sou el 52% Quines coses oi?
  3. Icona del comentari de: gerard de sarrià a juliol 06, 2021 | 22:13
    gerard de sarrià juliol 06, 2021 | 22:13
    Més que una questió politica el tema de Catalunya és sobretot un problema de psicologia social. No em vull fer el mestretites però a l'any 45 el Consell Nacional de Catalunya de Londres i Nova Iork volien apel·lar a les Nacions Unides acabades d'estrenar per reclamar el dret a l'autodeterminació. Lògic. S'ho havien treballat molt perquè si més no fossin escoltats al nou organisme. Sabeu qui va contribuir a a aturar-ho? Doncs els de l'exili República amb el Marqués de Tarradelles com a mestre de cerimonies de la ma dels exiliats ñols. "Sobretot cal ser solidaris" una estupida justificació que no fa res més que amagar aquesta impotència i inseguretat. Llegiu el llibre d'Andre Marfull d'Editorial l'Index "Els catalans apel·len a les Nacions Unides", un llibre que ens revela una manera d'actuar psicòtica, com sempre, i que cap mitjà catawa n'ha fet un mínim de divulgació. Que hi farem....Com sempre que deia aquell.....
  4. Icona del comentari de: OK GAL a juliol 07, 2021 | 00:59
    OK GAL juliol 07, 2021 | 00:59
    Però està guai l’enterro, van anar-hi al propi amb AVE i cotxes oficials, pocs ho podran dir. La procesó va per dins diuen, és el que té ser amic del Montilla, del Gal judicial i dels Comuns rucs. ERC és com l’antimatèria. Amplien penya, paren TÑ3.
  5. Icona del comentari de: Junqueras es españa, puta españa a juliol 07, 2021 | 07:10
    Junqueras es españa, puta españa juliol 07, 2021 | 07:10
    Junqueras, el mayordomo del sanchez.155, penedit, trastocat, venut, judes es creu Deu, Caudillo o Generalisimo d'erc i tv3. Aquest mal home, top español ha venut Catalunya per 155 rufians. Vergonya, indignitat i ferrovials. Pobre erc amb aquesta llufa borbonica del junqueras.dei
    • Icona del comentari de: Fins als nassos de juntsxlapasta a juliol 10, 2021 | 12:52
      Fins als nassos de juntsxlapasta juliol 10, 2021 | 12:52
      Segurament, però qui ens va vendre per 155 monedes en 8 segons i va fugir cames ajudeu-me, no va ser precisament ell
  6. Icona del comentari de: Baldiret a juliol 07, 2021 | 07:40
    Baldiret juliol 07, 2021 | 07:40
    Ja som al cap del carrer. Ara; arribaran, ja en veiem alguna mostra, aquell parasitam que com el pus ho gangrena tot.
  7. Icona del comentari de: federalista a juliol 07, 2021 | 09:20
    federalista juliol 07, 2021 | 09:20
    i tant que la escolta la gent la veu del vell xarnego llepaculs, com que si ell l'espot, i altres hiperventilats fan un partidet, els vots de la gent tan patriota cabrien tots al meu salo, jajaj be i a la cuina algu pot ser, es que ma casa es molt gran, fem apostes un esco mig un quart, apa a cascar-la hiperventilats que sou 4 tarats de m, ben aviat un cohet i petiton, i apa al nou planeta paregut a a la terra recentment descobert en una estel.la molt pareguda al sol a unes dessenes d'anys llum, i a veure si els alienigenes d'alli us aguanten als del mini partidet, o us esclafen com lo que sou rates plens d'odi, vinga feu el minipartidet tarats estic emocionat esperant els resultats. jajajajajajja.
    • Icona del comentari de: Al federalista caspós a juliol 07, 2021 | 10:38
      Al federalista caspós juliol 07, 2021 | 10:38
      Tu bé saps com tots els suciates, pperos, comuna pudenta i altres afins només sou uns pobres fdp. Us podríeu morir aviat pel bé la la humanitat
  8. Icona del comentari de: Narcís a juliol 07, 2021 | 09:58
    Narcís juliol 07, 2021 | 09:58
    Verament , no entenc per què persones com Cotarelo .. Elpidio Sánchez .. i d' altres .. no són a TV3 ! PD : crec ser l' autor ' legal ' ( o auténtic ) quan així parla .. el que més em podria estranyar és la valentia a l' hora d' adreçar-se al nostres botxins . . . sense por que vagin a sa recerca per delicte inventat o tergiversat made in spain !
  9. Icona del comentari de: FUERA LA OLIGOCRACIA a juliol 07, 2021 | 10:34
    FUERA LA OLIGOCRACIA juliol 07, 2021 | 10:34
    Lo mejor para saver que quiere LA NACION ESPAÑOLA es hacer un referéndum para saber si quieren o no un referéndum para CATALUÑA.
    • Icona del comentari de: Cat a juliol 10, 2021 | 12:50
      Cat juliol 10, 2021 | 12:50
      Com es q la gran Bretanya no va votar si volia un referèndum per Escòcia? O Suïssa q ho voten tot, no van votar per la del cantó del Jura, ò al Canadà no van votar tots per la indy d'una de les seves parts, ò França no ha fet cap referèndum per decidir si nova Caledònia en pot fer no un, sinó tres referèndums? Se'n diu democràcia, una cosa q a borbònia no sabeu q és
  10. Icona del comentari de: FUERA LA OLIGOCRACIA a juliol 07, 2021 | 10:36
    FUERA LA OLIGOCRACIA juliol 07, 2021 | 10:36
    El PSOE no puede aceptar el referendum porque dijo que no en el programa electoral. La gente ya dijo que no.
    • Icona del comentari de: Al federalista caspós a juliol 07, 2021 | 10:42
      Al federalista caspós juliol 07, 2021 | 10:42
      Tu bé saps com tots els suciates, pperos, comuna pudenta i altres afins només sou uns pobres fdp. Us podríeu morir aviat pel bé la la humanitat
    • Icona del comentari de: No cola a juliol 10, 2021 | 12:46
      No cola juliol 10, 2021 | 12:46
      També va dir q no indultaria a ningú.
  11. Icona del comentari de: FUERA LA OLIGOCRACIA a juliol 07, 2021 | 10:37
    FUERA LA OLIGOCRACIA juliol 07, 2021 | 10:37
    Me hace gracia que el nacionalismo ESPAÑOL sea fachismo y que el nacionalismo CATALAN no. O lo es para todos o no lo es para nadie.
    • Icona del comentari de: Tantal a juliol 08, 2021 | 14:31
      Tantal juliol 08, 2021 | 14:31
      El feixisme no es un estigma català; aquest ho duen a les venes els nyordos. Per tant no cal que et sorprenguis. Espanya és Feixisme, dictatorisme, nepotisme y absolutisme en si mateixa.
  12. Icona del comentari de: Lectoratent a juliol 07, 2021 | 11:42
    Lectoratent juliol 07, 2021 | 11:42
    Encara tenim qui no sap que el batxiller, com a President de la República, va convocar la primera reunió i el seu Vicepresident, Oriol, no hi va anar i ni ho va dir al seu President. I ens ho ha comunicat, en aquest mateix diari, un gran escriptor que aqui col.labora, amb artícles periodicament.
    • Icona del comentari de: El batxiller foll i fugit que ho va deixar tot enmerdat? a juliol 09, 2021 | 15:01
      El batxiller foll i fugit que ho va deixar tot enmerdat? juliol 09, 2021 | 15:01
      Parles de la republiqueta de 8 segons? Sembla que no estàs gaire atent...
  13. Icona del comentari de: Lectoratent a juliol 07, 2021 | 12:28
    Lectoratent juliol 07, 2021 | 12:28
    Si es llegeixen amb atenció els artícles d'aquest diari, es trovarà aquell que ens diu que: quan en Puigdemon va convocar la primera reuniò de la República, el seu Vicepresident, Oriol, no hi era. I ni ho havia dit al seu President.
    • Icona del comentari de: Tantal a juliol 08, 2021 | 14:29
      Tantal juliol 08, 2021 | 14:29
      No va ser la primera reunio, va ser per la declaracio d'independencia. El dia 10 d'Octubre, que el mossen Junqueras era atrapat al water cagat de por.
      • Icona del comentari de: Per cagat a juliol 09, 2021 | 15:04
        Per cagat juliol 09, 2021 | 15:04
        El batxiller foll que va trigar setmanes a donar el resultat, segons a suspendre la DUI i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat...
  14. Icona del comentari de: Sabiondu a juliol 07, 2021 | 15:10
    Sabiondu juliol 07, 2021 | 15:10
    I pensar que certa gent que escriu aquestes barbaritats mou fils dintre dins d'una secta malaltissa
  15. Icona del comentari de: Lectoratent a juliol 07, 2021 | 15:32
    Lectoratent juliol 07, 2021 | 15:32
    O com el vicepresident que a la primera reunio no hi va anar, es va amagar.
    • Icona del comentari de: Fart de pallassos a juliol 10, 2021 | 12:44
      Fart de pallassos juliol 10, 2021 | 12:44
      I l'altre va trigar 8 segons en desproclamar-la i sortir corrents. Quina vergonya de politiquets
  16. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a juliol 07, 2021 | 17:33
    LLARENA dPENA juliol 07, 2021 | 17:33
    Amb ESGERRO AUTONOMIC de CAT, si més no, el Sr Cotarelo la encerta sempre. Totalment d'acord. I molta paciencia sr Cotarelo. Vosté també pateix tanta indecència per dir la veritat respecta a ESGERRO i a ÑORDIA. I com tots sabem molt bé té un preu a pagar que son aquestes critiques miserables. Ànim
  17. Icona del comentari de: @' quan en Puigdemon va convocar la primera reuniò de la República, el seu Vicepresident, Oriol, no hi era.' a juliol 07, 2021 | 18:36
    @" quan en Puigdemon va convocar la primera reuniò de la República, el seu Vicepresident, Oriol, no hi era." juliol 07, 2021 | 18:36
    No fue su culpa suya, es que ya no quedaba sitio en el maletero.
    • Icona del comentari de: Quina república? a juliol 09, 2021 | 15:12
      Quina república? juliol 09, 2021 | 15:12
      Fuigpelmón va trigar 8 segons a suspendre-la i sortir correns...
  18. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a juliol 08, 2021 | 00:47
    Luisnomeacuerdo juliol 08, 2021 | 00:47
    Otra bazofia de cotorralero, perdón sr, catedrático de Castilla cotorralero que se me revuelve el patio de los fascistas independentistas.
    • Icona del comentari de: Doctor Strangelove, el bo. a juliol 08, 2021 | 13:08
      Doctor Strangelove, el bo. juliol 08, 2021 | 13:08
      Luisnomeacuerdo, res a dir-te, tan sols recomanar-te un bon especialista que et netegi la merda que portes a sobre i que a casa teva, pobres, han de suportar.
  19. Icona del comentari de: JCarles a juliol 08, 2021 | 11:34
    JCarles juliol 08, 2021 | 11:34
    M'encanta com el unionistes, la dreta salvatge i voxera, i tota la merda dels C's, PPs, escampam grits. Desesperats. Aneu a la puta merda.
  20. Icona del comentari de: Doctor Strangelove, el bo. a juliol 08, 2021 | 13:04
    Doctor Strangelove, el bo. juliol 08, 2021 | 13:04
    Cotarelo, no val la pena que malgastis el temps intentant que tots els feixistes que lladren arribin a entendre el que dius, lladren sense haver-te llegit, només olorant el teu cognom ja els puja l'adrenalina, com algú els diu, només serveixen per remenar la merda de les clavegueres on viuen. Són xusma i com a xusma moriran.
    • Icona del comentari de: 'Doctor amor extraño', a juliol 08, 2021 | 15:16
      "Doctor amor extraño", juliol 08, 2021 | 15:16
      "Doctor amor extraño", hoy estás lúcido, dices cosas coherentes!, parece que has dejado los cubatas de primera hora de la mañana y el esnifar? ?
      • Icona del comentari de: Doctor Strangelove, el bo. a juliol 09, 2021 | 11:44
        Doctor Strangelove, el bo. juliol 09, 2021 | 11:44
        A: "Doctor amor extraño", no has llegit del tot la meva signatura: Doctor Strangelove, EL BO, l'altre no és ningú, millor, és el mateix repelen que signava com a Phil Philipps, es tracta d'un primat que no té res a fer i escriu bajanades per passar el temps, està tan perdut que sempre confon la "lle" per la "llepa-la bé"
        • Icona del comentari de: 'Doctor Strangelove, el replicante' a juliol 09, 2021 | 14:59
          "Doctor Strangelove, el replicante" juliol 09, 2021 | 14:59
          El "Phil Philipps", alias "Doctor Strangelove, el replicante" está muy, pero que muy drogado, ya a primeras horas de la mañana... eso no es nada sano...
  21. Icona del comentari de: Tantal a juliol 08, 2021 | 14:34
    Tantal juliol 08, 2021 | 14:34
    Aquest 11S hem d'anar a la manifestació a assenyalar els traïdors del procés i exigir la DUI. Res de segons Referèndums preparats per que surti el NO com a guanyador. Els jutjats reproven els resultats però destrueixen els vots per evitar recomptes. Tingueu-lo en compte!!
  22. Icona del comentari de: Reflexió a juliol 09, 2021 | 10:36
    Reflexió juliol 09, 2021 | 10:36
    Cada cop que llegeixo Postconvergents, penso que es refereixen a ERC. I ara es pot comprovar que ho son. Els escollits per el Estado podrit com a perfectes hereus del botiflerisme.
    • Icona del comentari de: El partit més corrupte de Catalunya? a juliol 09, 2021 | 15:06
      El partit més corrupte de Catalunya? juliol 09, 2021 | 15:06
      Canvian de nom tot sovint, per amagar les vergonyes de tants robatoris, per això els coneixem com corruptgents
    • Icona del comentari de: Ferrovials, la secta de quinquis d'erc.155 a juliol 10, 2021 | 08:27
      Ferrovials, la secta de quinquis d'erc.155 juliol 10, 2021 | 08:27
      Ferrovials son els pobres homes que adoren i voten al Ferrovial Junqueras el Chorizon.ibex.35.erc. Pura mafia de quinquis i criminals.homrani
      • Icona del comentari de: Fins als nassos de juntsxlapasta a juliol 10, 2021 | 12:41
        Fins als nassos de juntsxlapasta juliol 10, 2021 | 12:41
        Torneu els calers q heu robat al palau juntament amb ferrovial juntaires, sou uns lladres
      • Icona del comentari de: Junqueras el,PARRÁCO CHORIZON, vaya beato más sucio a juliol 10, 2021 | 17:14
        Junqueras el,PARRÁCO CHORIZON, vaya beato más sucio juliol 10, 2021 | 17:14
        Junqueras 17 milions robats, 4 millets i diu que es honrat, el MOLT HONORABLE FERROVIAL JUNQUERAS, un altre Tarradelles panxut i lladre amh c9roneta catolica
  23. Icona del comentari de: Donec Perficiam a juliol 09, 2021 | 13:04
    Donec Perficiam juliol 09, 2021 | 13:04
    Sr. Cotarelo, gràcies per escriure el que vostè pensa en aquest diari. Espero i desitjo que no tingui en compte alguns comentaristes que escampen el seu nivell neuronal absolutament dessecat per aquest diari. Realment tants anys d'educació feta a la mida dels ministeris Caspañols, té uns resultats desastrosos. Un motiu (de tants i tants altres) per voler marxar de Caspaña cagant llets.
    • Icona del comentari de: Cotalelo no escriu el que pensa, escriu el que li pagan! a juliol 09, 2021 | 15:10
      Cotalelo no escriu el que pensa, escriu el que li pagan! juliol 09, 2021 | 15:10
      Comunista de jove reciclat de vell a neocon per la pensió de misèria que li ha quedat. Com deia Groucho Marx: aquests son els meus principis, si no li agradan en tinc uns altres... Vaja, qui paga mana i els raconets i missals tots sabem on estàn.
  24. Icona del comentari de: El MHP Puigdemont sufrió un violento ataque de diarrea a raiz de un tweet de su Señoria Rufián. Y el MHP Torra, un violento ataque de gases intestinales en su comparecencia ante el Supremo. a juliol 10, 2021 | 08:24
    El MHP Puigdemont sufrió un violento ataque de diarrea a raiz de un tweet de su Señoria Rufián. Y el MHP Torra, un violento ataque de gases intestinales en su comparecencia ante el Supremo. juliol 10, 2021 | 08:24
    Ese es el nivel de los MHP y de Sus Señorias de la Dinamarca del Sur. A la hora de producir abono no tienen precio.
  25. Icona del comentari de: Fart de pallassos a juliol 10, 2021 | 12:58
    Fart de pallassos juliol 10, 2021 | 12:58
    Des de q ERC no et va voler al seu partit, de fet la CUP, i els comuns tampoc, ni el pzo€, no pares d'esculpir odi xixarelo. Deu ser trist tenir de malvendres per dividir l'independentisme, no ets més q una pura barata i malcarada. Una perla....
  26. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juliol 10, 2021 | 13:43
    Doctor Strangelove juliol 10, 2021 | 13:43
    Avui "etapon" al Tour, i amb la calor i sense equip, ja veurem si aguanta en Pogacar. I ara direu, què coi escriu en Doc avui? Doncs, un comentari coherent en aquest fil! No importa el que digui, sempre serà millor que el que escriuen aquests indocumentats. Doc.
  27. Icona del comentari de: Vox.erc.gal, jun a juliol 11, 2021 | 19:14
    Vox.erc.gal, jun juliol 11, 2021 | 19:14
    La ronya de vox, gal, erc , com esser primitiusi poc educats, nomes escupen odi com un junqueras venut i enriquitper l'estafa ferrovial, de la famiglia de chorizos junqueras sa, purs estafadors vulgars, que voten gent vulgar i poc culta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa