La independència alternativa

"L'acceptació de la renúncia a la unilateralitat fins que siguem gairebé tots en realitat suposa la perpetuació de l'actual situació colonial de Catalunya"

This is the end, my friend.

Salvador Illa no és home d’idees brillants. Ni idees, ni res. El grisenc buròcrata del partit de l’esquerra dinàstica, ministre accidental de Sanitat per a un any, no va brillar per la seva gestió, buida d’idees brillants o mates. Rellevat a correcuita a la primera ocasió, va emergir a les eleccions autonòmiques d’aquest any in partibus infidelium, amb la missió de guanyar-les pel bé de la nació espanyola. Les va guanyar i les va perdre en un sol acte. Astorat pel misteri anti aristotèlic que les coses puguin ser i no ser al mateix temps per fi va tenir una idea: bastir un “govern alternatiu”.

És llegenda que al Regne Unit hi ha la institució tradicional del “govern a l’ombra” (Shadow Cabinet) que es defineix com “la lleial oposició de la Seva Majestat”. És de suposar que el govern alternatiu del senyor Illa sigui aquest model. El que no deu agradar-li és això de l’ombra. L’exministre Illa no entén com es pugui posar a l’ombra un ésser gloriós com ell i la seva brillant idea de constituir-se en alternativa.

Els catalans, com sempre, semblen haver triat una altra alternativa que, per alguns, és encara més grisenca que la del senyor Illa. Una alternativa que gaudeix del vistiplau del gobierno espanyol. De fet, el MHP Aragonès ja ha xerrat una estona amb el president Sánchez i han acordat que seguiran parlant per tal de trobar un acord per reunir la taula de diàleg, per seguir parlant, que és un punt essencial de l’estratègia d’ERC. Parlar, parlar fins al judici final. I, mentrestant, cobrar.

La part espanyola reclama “un gest” de la catalana, una espurna empàtica que l’ajudi a vèncer la resistència numantina de l’Espanya eterna, de sang i foc i calés a l’estranger. L’alternatiu senyor Illa reclama el mateix que els seus: “un gest” i, com que està de bon any en idees, defineix el gest: renunciar a la unilateralitat. I el gest s’ha produït amb el profètic article del senyor Junqueras al seu diari, “Mirant el futur”, cosa una mica tendre, atesa la seva condició d’historiador. És la seva una renúncia a la unilateralitat, no a favor de la bilateralitat, sinó de l’alteritat, de la unilateralitat de l’altre. La renúncia a la independència real, aquí i ara i també en qualsevol termini. La renúncia tout curt a la independència real substituïda per a una independència ideal, tan real com l’hipogrif.

Amb aquest gest de renúncia, els indults seran tramitats al voltant de Sant Joan i no vull suggerir res. Els indults; no l’amnistia. Res cap a l’exili i els tres mil represaliats. Mentrestant, el senyor Junqueras s’asseurà a la taula de diàleg amb l’aura d’un nou Sir Galahad quan va ocupar el “setge perillós” a la Taula Rodona perquè estava destinat a trobar el Sant Grial. Igual que Micer Junqueras ens durà cap a la independència alternativa.

La renuncia, però, planteja una situació nova al si del govern. El pacte que la militància va aprovar no parlava de cap renúncia, sinó el contrari. Són molts els que diuen ara que si ERC hagués manifestat aquesta voluntat abans les eleccions, els resultats serien diferents i molts també es queixen que si els republicans haguessin parlat de renunciar a la unilateralitat, el pacte no s’hauria produït. Precisament per això no van dir-ho ni abans les eleccions ni abans el pacte. Al capdavall, el pacte s’hauria produït car els dos partits, com partits, tenen més en comú que amb llurs votants. Però això és irrellevant. L’important ara és esbrinar que farà el soci d’ERC al govern, que farà JxC. Els indicis són que no faran res, amb la justificació que la unitat d’acció de l’independentisme passa per sobre el compliment de les promeses.

L’acceptació de la renúncia a la unilateralitat fins que siguem gairebé tots, en realitat, suposa la perpetuació de l’actual situació colonial de Catalunya. És la “nova normalitat” de l’esquerra dinàstica, on no hi ha lloc per a l’acció exterior de l’exili. Els indults enfortiran el lideratge d’ERC o de la seva hegemonia i bastiran el règim del partit únic, amb monopoli de tots els mitjans públics de comunicació. JxC no té les mateixes expectatives. No és segur que el MHP Puigdemont pugui tornar a Catalunya, encara que els tribunals europeus li reconeguin la seva immunitat i, encara que pogués venir, no està clar quin seria el seu rol fins a unes eleccions si no és com un polític de partit, condició molt devaluada darrerament.

Les intencions dels agents són cristal·lines com les aigües del rierol: fabricar un relat alternatiu per a una independència alternativa i oblidar l’onada de l’1 d’octubre.

Comentaris

    Junqueras el gran GURU amb sotana bruta 10/06/2021 6:23 pm
    Cotarelo es un intelectual. Junqueras un Guru d'una secta d'esclaus catolics, curtets queadoren al becerro ferrovial. Quina banda mes bruta
    51
    33
    Respon
      Només saps insultar? 10/06/2021 8:28 pm
      Cap aportació positiva?
        No s'equivoqui vostè 10/06/2021 9:56 pm
        No son insults, son adjectius molt adequats.
          Adequats? 10/06/2021 9:59 pm
          Au nen, que't moqui la iaia
    ciutada del mon 10/06/2021 5:57 pm
    en fi doc anim els paleto etelados provincians, no tenen res afer minoritaris barallats dividits, engarjolats exiliats i en breu enculats, a la prisio passa aixo res dues pedres estelados i a cascar-la
      No falla mai 10/06/2021 9:57 pm
      Quan algu es fa dir ciutadaDelMon, és sempre un proborbó.
      Miguel Ibañez 10/06/2021 6:25 pm
      Limpiate el culo cope.rata de epaña.rata
    Un indepe 10/06/2021 5:05 pm
    Al qui hauriau de trobar una alternativa és a aquest muy musho ejpaÑolazo de Cotarelo que només busca la confrontació entre independentistes. O és que també el mon busca la divisió i confrontació???
    76
    50
    Respon
      Tantal 10/06/2021 5:49 pm
      Mes enlla del que en Cotarelo manifesti, crec que un catala independentista amb un dit de cervell veuria que tot el que diu es cert. ERC es una secta politica que com a partit , no es ni d'esquerres ni independentista. Es una secta on la cupula es mante gracies a la fidelitat al lider de la casa lo qual els hi permet mantenir menjadora sempre que la vella politica funcioni. La politica a catalunya es una projeccio homotetica de l'espanyola. Tots els seus tics es manifesten aqui tambe, i ERC es un mes dins una currua d'apoltronats que prefereixen la seguretat de la decadencia que el risc del progres.
      64
      56
      Respon
        Pel Tantal 10/06/2021 7:47 pm
        Vols dir que el poc honorable que va suspendre la DUI i va fugir es indepe? De boqueta? El pallasso Torra que 3 anys només va rebentar la taula per parlar de TOT, va finiquitar la legislatura però no va convocar eleccions?.... DEMÀ M'AFEITARAS
        46
        22
        Respon
          Tantal 10/06/2021 8:10 pm
          En Torra, no va trencar la taula de dialec que sols va servir, en dos anys, per una sola reunio que no contemplava la independencia de catalunya i el repartiment d'actius i passius. En Torra no va finiquitar la legislatura, en Torrent el va finiquitar a ell i el seu vicepresident Pere Aragones, com a home feble de la cadena, no va asumir el carrec que li pertocava com a soci de govern. Va renunciar a ser president suplent i acabar la legislatura, lapidant-la mitjancant unes eleccions que li donaven, segons les enquestes, majoria "independentista" al parlament. Cal recordar que en Torra va ser el tercer candidat a la presidencia despres que en Puigdemont fos el ganyardor en vots i escons a les eleccions del 2017. En Torrent va dilapidar la seva presidencia, negant-se inclus a donar suport a J.Rull, i per fi, amb la benediccio de Madrid i el PSOE, en Torra va ser nomenat president de Catalunya. Lo teu es Amnesia o Alzheimer?
          25
          13
          Respon
            Torra el pallasso 10/06/2021 8:35 pm
            Ningú el vam votar, va ser posat a dit pel seu predecessor, una costum corruptgent que ens mostra en quina democràcia creuen... Només començar ja apuntava maneres, a la inauguració dels jocs del Mediterrà, al migdia va trencar amb la corona borbònica i per la tarda/nit seia cufoi al costat del Preparao. Va estar tota la legislatura jugant amb pancartetes per acabar sempre obeint als jutges. Va finiquitar la legislatura però no va convocar eleccions. 3 anys més perduts, tot un prUcessista de primera!
            11
            8
          Tantal 10/06/2021 8:02 pm
          A mi tambe em va cremar i molt que en Puigdemont no mantingues la DUI, pero hores abans els seus i els d'ERC varen deixar clar que no secundarien el suport a la DUI mes que simbòlicament mitjancant votació al parlament. De fet, el 10 d'Octubre, el dia mes transcendental de la historia moderna de Catalunya, el molt deshonorable vicepresident de Catalunya i Conseller d'Economia, no sols no tenia les estructures d'estat llestes, sino que tampoc era present a l'hemicicle en clara contradiccio amb les proclames emesses per ell mateix, mesos abans. Amagat i donant l'esquena tant al seu soci de govern com els seus acolics, es va abstenir de donar la cara el dia 10 d'Octubre del 2017. Fins que no va quedar clar en els dies postums a la traicio, que no la DUI seria sols simbolica, els covards no varen fer acte de presencia al parlament per votar en votacio secreta. Cal recordar que en Puigdemont tenia l'opció de mantenir la DUI, pero la conselleria d'interior, sota control del Ministerio del Interior i el Ministerio de Justícia, li varen proveir una guardia pretoriana formada per ex-membres de dels cossos de seguretat espanyols, dins els Mossos d'Esquadra. Aquell dia els polítics varen demostrar ser homes menors, covards, i pusil·lanims al punt que varen creure que el poble de Catalunya aplegat al carrer, era un poble immadur. Avui en cia, gracies als comentaris de molts dels "ponents" aqui aplegats, he de dir que en part, el grau d'estupidesa d'alguns catalanets i espanyols a catalunya, esta a l'altura de la consideracio que certs politics varen tenir de tots nosaltres l'Octubre del 2017. Alguns encara avui dia duen bolquers.
            Fes-te un favor 10/06/2021 8:38 pm
            Deixa de dir rucades i mentides, sembles borni, només veus el que t'interessa. La política no és una religió.
            3
            1
    OK GAL 10/06/2021 9:00 am
    Estar clar que ERC i Junqueres tenen la seva superilla mental. Que preferien el GAL al 3000%. Troben que amb els del GAL es pot parlar. Veiem com els seus advocats només són capaços de pul·lular per UE per suplicar, beneficiant-se de drets destinats a molts pocs, incapaços de denunciar la prevaricació per segrestar. El Garzón seria mig jutge, però crec que va tenir la decència de no anar a suplicar per Europa. Com veiem els seus advocats, veig que ERC no sortirà de la seva superilla.
    Cotarelo en sap molt d'alternatives, tant com de principis 10/06/2021 7:23 am
    Comunista de jove i neocon de vell. Poderoso caballero Don Dineros!
    54
    32
    Respon
      Junqueras una secta parasexual 10/06/2021 7:42 am
      Junqueras, catolic de jove, franquista sanchista i parraco cooe sempre. Erc secta nazzional.sexual del parraco.155, un seductor sectari
      46
      63
      Respon
        Tantal 10/06/2021 6:00 pm
        Junqueras es un llicenciat en historia conegut entre els seus excompanys, per ser un polita respatllador de mestres univeritaris. Un home menor de pocs valors pero d'un ego tan gran com el seu perimetre. A banda d'aixo, combreja amb un defecte congenit transmes pel la genetica del seu pare, qui li ha otorgat un petit retard cognitiu. Amb tot aixo, tenim un home de gran mediocritat aixi estatura, pero de pocs principis morals, tot cercant l'oportunitat d'escriure en els llibres d'historia, que ell ha sigut president de la Generalitat. Aquesta es la seva fita personal, i com a lider de la secta politica que lidera, la d'assegurar-se que sigui l'unic partit republica catala i catalanista dins una Espanya Republicana. Aquests son els dos sinus d'aquest neandertal: allargar la permanenca de Catalunya dins Espanya per tal d'assegurar duplicitat republiques i d'altre banda incloure el seu nom dins la llista de presidents de la generalitat. Un home amb complexe d'inferioritat que es vol fer gran venent tot un poble que vol la independencia de catalunya i tambe d'homes menors com ell.
        25
        40
        Respon
          Anna Maria Pigrau i Juvent 10/06/2021 7:51 pm
          Jo recordo al Sr. Junqueras quan feia un programa d'història a TVE amb l'Enric Calpena, abans d'entrar rn política, quan era professor universitari. Què és molt joveneta vostè srta. Tantal?
          A missa i a la dutxa!!! 10/06/2021 7:19 pm
          Realment lA gent el vota per que el veu com un capallanot brut
          11
          13
          Respon
    Clara 09/06/2021 11:24 pm
    Veig el personatge Junqueras intentant convertir la seva humiliació en estratègia. No ho tornarà a fer perquè no ho va fer mai. Les concomitàncies amb la Soraya i les nules estructures d'estat de la seva responsabilitat més els intents de traspassar al MHP Puigdemont els problemes que van bloquejar la independència no van evitar que anés a parar a la presó per la injustícia Ñ. Aquest resultat el converteixen en figura grotesca i patètica. Entenc que vulgui sortir si o si de la presó però no cal que vulgui emfatitzar-ho mentre valida la injustícia. Podia deixar clar que fa com Galileu i tira la tovallola, però ell ha vist la llum. El sol i tot l'univers giren al voltant del règim d'Ñ. Que vigili, que el clan dels ignorants presidencials aviat el convertiran en carrossa.
    117
    173
    Respon
      Molt maco el teu somni Clareta 10/06/2021 8:42 pm
      T'has mullat? Et cal explicar-ho per corret? Hi han molt bons metges a Catalunya que't poden ajudar...
    Els passarem pel damunt 09/06/2021 9:49 pm
    Com ho hem fet altres vegades. Aquest 11s serà per assenyalar amb el dit acusador als nostres traïdors. A veure si tenen nassos de sortir a fer discursos autonomistes claudicants. Porcs traïdors.
    95
    113
    Respon
      Per traïdor... 10/06/2021 8:46 pm
      ...un poc honorable batxiller que va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir. Vam perdre totes les complicitats i simpaties que l'independentisme català tenia arreu del món.
      Tantal 10/06/2021 6:54 pm
      Justament, aquest 11S ens hem de manifestar i no sols assenyalar els traidors i autonomistes, cal dur pancartes amb imatges dels traidors, donant-se la ma i abracant-se als respresentats de l'establishment espanyol, el seu govern i els seus eunucs catalans. Cal anomenar-los pel que son i mostrar amb imatges qu els tenim reconeguts i que ni ens abaixarem del tren ni ens canviarem de via. Que nosaltres seguim i si ells es planten al mig, els hi passarem pel damunt. S'ha acabat fet el totil i que ens preguin l'1O aquells que venen pobles per cadiretes.
      Maria 09/06/2021 10:29 pm
      Aquest 11 de setembre hi anirà ta tia a manifestar-se, perquè les organitzacions ANC i Òmnium també són còmplices d'aquest govern botifler i ja no tenen credibilitat.
      14
      84
      Respon
        F.Castella 10/06/2021 1:15 pm
        Roque faci L'ANC i OMNIUM és cosa,seva, manifestar-se 11-9 no té resa veure, per mi la llengua veritat de Junqueras i totsrlsxwuees va rendir i entregar , esdeveniment ndsria, l' objectiu és la independència per davant de tot i de tots, no manifestar-se ... aixó es precisament el volen gent que lluiten contra Catalunya, els catalans fent bondat, rendits de nou a les forces ocupants, com tots els presos polítics menys Cuixart.. per sentit comú i de país s' ha d'aprendre a discernir entre mal lideratge ,botiflers i cobards, defensar la nostra terra ocupada des de fa tres cents anys vigorosament i cada dia més,a pesar de ERc i demés estómacs agraïts amb agenda's molt llunyans adefensar Catalunya i als catalans, ells defensen únicament els seus foscos interessos personals.
          Qui és va rendir? 10/06/2021 8:48 pm
          Un poc honorable batxiller traïdor que va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir!
        Baldiret 10/06/2021 12:46 am
        Bon comentari!! Els colons el botifleram i demés tarannars semblats es posaran les botes.
    Joan 09/06/2021 8:58 pm
    Llegeixo els comentaris, i està claríssim. Es vol fer callar al Sr. Cotarelo. El mètode, es de manual. De tot, menys el que diu.
      Ramon 12/06/2021 1:22 am
      Exacte, Joan. Aquests comentaris del sicariam del tripartit donen la raó al propi Cotarelo quan denuncia el totalitarisme mediàtic en el que està immers Catalunya. Tot al servei del tripartit. O sia tot al servei d'Espanya. Ells, totalitaris, voldrien prohibir les veus d'internet que no poden callar. Igual que el tirà de la Veneçuela chavista. Igual que el tirà de Corea del Nord. I sí, també voldrien silenciar aquí Ramon Cotarelo igual que ja ho han fet a TV3, amb tres de tripartit. Segur que El Món rep pressions del tripartit, amb amenaces de tallar publicitats, per exemple, perquè suprimeixin la veu de Cotarelo.
    En Patufet astronauta 09/06/2021 8:15 pm
    Cotarelo, Cotarelo, que se te ve el plumero.
    3
    144
    Respon
      Aragones un menor de edad, tutelado porsu mama junqueras.155 10/06/2021 7:44 am
      Patufet Aragones, ya te ha limpiado el culete tu mama oriol?
    luisfoz 09/06/2021 5:59 pm
    Ramón Cotarelo tem toda a razão. Há tempo que ERC (muito bom o de "esquerra dinástica")começou a abandonar o caminho que leva a independência. O senhor Junqueras acaba de dar o último passo, suponho que não poucos militantes de ERC devem estar a abandoná-la
    121
    1
    Respon
    baldiret 09/06/2021 5:56 pm
    Perè qui son els que donen "cancha" a la "ñordez" pinta que la majoria es del mateix ramat. Preparat a rebre sagal!, ui!
    Doctor Strangelove 09/06/2021 1:14 pm
    Jo en la meva hamaca estic be, tros de suro! Doc.
    15
    62
    Respon
    Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 09/06/2021 12:57 pm
    Al PPSOEMOC'S li arriben reforços d'ER, -ara, ja definitivament sense la C- per atacar el senyor Cotarelo, però, pel que es veu llegint els comentaris, els únics "arguments" de l'unionisme contra el senyor Cotarelo són els insults.
    133
    1
    Respon
    Doctor Strangelove 09/06/2021 12:12 pm
    A veure per acabar (esteu fatal nois): "culo dije culo" I ara deixeu-me en pau. Ja tinc el meu coi de psiquiatra, no fa falta que m'alliçoneu, ja pago! Només escric el que penso, no comenteu res del que dic, probablement mai ho entendreu! Estic en un altre pla, i ho dic de bon rotllo. Finalment, repeteixo per a que tothom ho entengui: "culo dije culo". Doc.
    22
    89
    Respon
      "Estic en un altre pla" 09/06/2021 12:43 pm
      "Estic en un altre pla" , ja, ja ,ja, que se te ha caigut el cubata de la hamaca??
    FUERA LA OLIGOCRACIA 09/06/2021 11:49 am
    Este peroodista esta mal informando a la gente, es otro periodista corrupto que es pagado por esta OLIGOCRACIA. No es lo mismo COLONIA que ESTADO.
      Doctor Strangelove, el bo. 09/06/2021 12:04 pm
      Estàs bé? Raones amb normalitat? Ets d'aquest país o de Mart? Tots els que voleu donar lliçons primer hauríeu d'anar a escola, repetiu com lloros el que us endossen i acabeu fent de "boceros" ho dic amb el teu idioma perquè ho entenguis. Cuidat que et fa falta.
      29
      23
      Respon
    FUERA LA OLIGOCRACIA 09/06/2021 11:46 am
    Que cataluña no es una colonia!!!! Buscar la diferencia entre colonia y estado. La historia es muy clara la nacion catalana se mesclo con la aragonesa, y esa misma nacion unida se mesclo con la de CASTILLA. NACION no es lo mismo que ESTADO.
    15
    115
    Respon
      Tantal 10/06/2021 10:52 pm
      "...nacion catalana se mesclo con la aragonesa.....". "Se mesclo", diu. Un sudaca que escriu tal i com li sonen les paraules. Una altre boca agraïda a canvi de papers.
      MHP 09/06/2021 8:09 pm
      Colonia no es el que es regala pel dia de la mare?
    Doctor Strangelove 09/06/2021 11:07 am
    Per acabar amb aquesta discussió, observem que tots els que em diuen que insulto el primer que fan és insultar-me a mi, però fixem-nos que mai retreuen res dels insults que ens dediquen els indepres. Realment són una secta d'adoctrinats sense cervell. Puc donar exemples, hi ha un boig que diuen no sé què d'un Phil Phillips i que sempre m'insulta sense que li digui res de res, després hi ha el subnormal d'en Pere, que no sé perquè es fica en una conversa que no li va al tros d'animal, i a més a més, el fdgp vol que em vetin, i ell no para d'insultar, en fi. En aquest libel a un servidor se l'ha amenaçat de mort, i en canvi cap suport cap a la meva persona. Ara si li dic quelcom a algun indepre que es dedica a insultar de manera barroera, aleshores el maleducat soc jo. Doncs no malparits, no! Sou vosaltres els dolents, els que amenaceu i voleu quartar la llibertat d'expressió dels que pensem! Sou malats d'odi, així que deixeu-me en pau, i si no us agrada el que dic, doncs feu com molts de vosaltres diuen: NO els contesteu! Fins mai, anormals! Doc.
    4
    143
    Respon
      Pobret Doctor StrangePloramiques! 10/06/2021 9:17 am
      No us rieu d’ell, pobret, que no te mare que li digui que es un bon minyó, mentre li acaricia el jep i el cap de carabassa... pobret Doc.
      Juli Vert 09/06/2021 8:11 pm
      Amb tu, doc. Tot el meu suport
        Un altre subnormal! 10/06/2021 9:18 am
        Juli merd!
      UN QUE ET PROPOSA QUELCOM PER SOBREVIURE. 09/06/2021 11:59 am
      Doctor Strangelove, tot un tractat de anormalitats, d'insults i d'altres paraulotes que només escriuen els que veritablement estan malalts. Pel que sembla a tu t'agrada ser el centre d'atenció, el melic del món, però com que no ho ets, vius en una permanent ximpleria que et deu distreure, però no t'adones que cada vegada t'enfonses més dins la porqueria que generes. Amb tota la bona fe et recomano tranquil·litat i tolerància pels que no pensen i opinen com tu voldries. Fas la impressió d'haver tingut molts problemes de jovenet i que, probablement, un bon especialista et podria ajudar a treure't-els de sobra. Fes anar el cervell si encara i ets a temps.
      PARA EL TARADO DR. Strangelove (EL LOCO DE LA COLINA) 09/06/2021 11:41 am
      Pero, que dices paisano. Te recomiendo una buena tila y que dejes de esnifar que no te sienta nada bien, Premio Nobel.
        Doctor Strangelove 09/06/2021 11:47 am
        No parlo amb xarnegos! Tan costa entendre-ho! Doc.
        48
        24
        Respon
          PARA EL TARADO DR. Strangelove (EL LOCO DE LA COLINA) 09/06/2021 12:09 pm
          Doctor, ¿me lo puedes traducir, por fa?
            Doctor Strangelove 09/06/2021 12:28 pm
            "Culo dije culo" tros de retardat! Petons, Doc.
            11
            19
      Doctor Strangelove, el bo. 09/06/2021 11:30 am
      La teva llibertat d'expressió és l'insult? Tu estàs malalt i no tens res a fer. Proposo una col·lecta per pagar la visita d'un bon psiquiatre, aquest tal Stragelove és un perill per a la societat de gent normal. Apa, buscat la vida per un altre racó que per aquest no hi tens res a fer.
        A Colòmbia hi han molts bons “psiquiatres”... 10/06/2021 9:25 am
        Tenen un altre nom i fan servir unes teràpies diferents, però et treuen els problemes de cop i per sempre...
    Groc 09/06/2021 11:00 am
    L'Ester i el Stragelove sou producta de la mateixa moneda Igual de insultadors i gual que os creieu ,uns superdotats amb isuls El fastic es per tots dos
    21
    11
    Respon
      Groc ferrovial, secta.155 09/06/2021 4:19 pm
      Tu ets producte de la secta catolica del oriolet ferrovial.155. Ja has anat a missa i resat per españa.una? Au sotanero, canta 3l Cara al Sol del Sergio, d'erc.155
        Groc 09/06/2021 6:14 pm
        Groc ferrovial, secta 155 Tros d'inutil capsigranY (giripollas) Ha misa mi portaven els franquistes i a mes als primers divendres de mes , el maig el mes de Maria i el rosari per la Rusia perseguida Batejat , primera comunio , l'extrtemauncio CAST PER L'EGLESIA i el 18 de "Julio" els escolars a canta el Cara el Sol , al monumento por LOS CAIDOS POR DIOS Y POR ESPAÑA A la mili a jura bandera i a misa cada diumenge Mentres feia la mili a Talarn ,varem tenir le visita de Franco Fas tart , ja he fet tot lo que tu amb recomanes Si tots als argumens contra mi son aquets .ETS UN INUTIL BOCA MOLL I ZERO DEMOCRATE
          Groc ferrovial, secta.155 10/06/2021 8:05 pm
          Crides com bon franquista
    Pere Sans 09/06/2021 10:59 am
    KDr. Strangelove, ets un pobre desgraciat.
      Doctor Strangelove 09/06/2021 11:09 am
      Escolta brossa, no et dirigeixis mai més a mi. Doc.
    Pere 09/06/2021 10:17 am
    A la direcció d'aquest diari. Si us plau, hauríeu de revisar el comentaris i insults d'alguns personatges que corren per aquí, no aporten res i no beneficien el bon nom d'aquest diari. Revisin, per exemple, el que escriu (és un eufemisme) un tal Doctor Strangelove, o bé el que signa com a Gonzalo, dos espècimens mal educats i més propers als simis que als humans. Gràcies.
      Doctor Strangelove 09/06/2021 10:33 am
      Calla, idiota! En aquest país hi ha llibertat d'expressió, i per simi ta mare, imbècil!
      39
      59
      Respon
        Dr. Strangelove, el bo. 09/06/2021 10:54 am
        Totalment d'acord amb en Pere, Dr. Strangelove, el covard que abans signava com a Phil Philipps, un tros de carn amb ulls que a l'únic que aspira és a l'insult i a les males formes. Si el teu cervell et funciones correctament deixaries de lladrar i et dedicaries a fer aportacions coherents i positives, però, dissortadament aquesta no es la teva condició, no et van ensenya per ser una persona normal i de bé. Amb sap greu pels teus familiars i pels sacrificis que deuen fer per aguantar-te, inútil.
        Pere 09/06/2021 10:47 am
        No pots reprimir la teva espècie, ets un simple tros de gos sense amo. T'hauries de reciclar si ets a temps, però em temo que no, els teus pares, bona gent, vull creure, no han estat capaços de donar-te una bona educació i tu, avui i ara, no tens altre alternativa que sembra l'escòria que portes a sobre. Fas pena, ets com aquell gos que viu només per cerca l'osset de cada dia. "Corto y cierro" abans que em contaminis.
    Sou molt impacients, indepes, seixanta anys no són res 09/06/2021 10:14 am
    En 2018 l'ex primer ministre escocès Alex Salmond va recordar a Puchineli Waterlooniensis que el Regne Unit no va regalar el referèndum als escocesos, sinó que ho van treballar "durant seixanta anys". Recordem que aquest referèndum es va celebrar el 2014 i que es va acordar amb un disminuït psíquic anomenat David Cameron que, ves a saber la raó, havia arribat a primer ministre britànic. Recordem també que Cameron va pactar el referèndum del brexit (li devia agradar el rotllo referèndum).
      Cotarelo en sap molt d'alternatives, tant com de principis 10/06/2021 7:21 am
      Comunista de jove i neocon de vell. Poderoso caballero Don Dineros!
    Lisa 09/06/2021 9:11 am
    Ademès masclista, ja era la cirereta del pastís..i tú, set ciències, de on treus que soc vella? segurament el vell decrèpit ets tú, tros de ase..per dirigir-se a algú amb educació, aquest algú s'ho ha de merèixer, i tú cada vegada que escrius, insultes i menysprees, o sigui que de respecte no te'n mereixes gens, això es guanya, no es regala. Es veu que els teus pares varen fracassar amb la teva educació, de fet ja diuen els castellans "dime de que presumes y te diré de que careces" o sia, que si vols respecte, comença tú a respectar, vell xaruc!
    43
    18
    Respon
      Doctor Strangelove 09/06/2021 9:37 am
      Ets vella! Petonets senyora! Doc
      21
      41
      Respon
        Doctor Strangelove, el bo. 09/06/2021 10:02 am
        Pel Doctor Strangelove (Phil Philipps), ets un paquiderm inútil, un mamarratxo i un mal educat, no tens cap virtut que justifiqui la condició de persona normal. Probablement fas fàstic fins i tot a la teva família.
    Ester 09/06/2021 5:41 am
    Als politolegs del junqueras, Sr Cotarelo, els posa nerviosos com gossos sense menjar. Junqueras es creu DEU O DIOS, i estar per sobre tothom i amb dret de pernada, com ja ha fet wmb erc, que no es res mes que el seu ramat obedient i esclavitzat. Que un vulgar, un cregut, un mediocre catolic es converteixi en un dictador a aCatalunya no havia passat mai. Junqueras es NO RES, nomes mira per ell i la seva famiglia ferrovial. Inteu.lo a 3ll so, ps9ecialistes, i el GRAN DICTADOR ESTARA CONTENT. Pobre erc amb aquest boig
      Doctor Strangelove 09/06/2021 7:39 am
      Ester torna al geriàtric. Dit això, Xitxarel.lo, no volem incendiaris a la nostra terra. Fixa,t que els corrupgent ja t,han donat per amortitzat i ja no et paguen. No surts a tele3%, i només pots escriure en aquest libel per quatre xavos. Tio, fes un favor a la humanitat i tanca,t en un frenopàtic. Doc.
        Bepo 09/06/2021 10:09 am
        Com es pot ser tan inútil? Com et publiquen les teves anormalitats i les teves grosseries? Ets un pedant de merda orfe de família que t'escolti, vas rebre una deficient mala educació que vas repartint per on pul·lules. Ets una despulla de la humanitat i un gra de pus per tots els que deus tenir al costat. Per tu no hi ha frenopàtics, a tu t'espera la ignomínia i la merda del teu corral.
          Doctor Strangelove 09/06/2021 10:35 am
          Xucla-me-la Bepo, però abans renta't la boca, imbècil! Doc.
        Lisa 09/06/2021 8:32 am
        Com cada dia, la teva ració de mala llet i follia, tú si que hauries d'estar tancat, i no a un geriàtric, més aviat a un psiquiàtric, perquè la teva arrogància i estupidesa es malaltissa. De fet quan llegeixo els comentaris i surt el teu nom, juntament al de un parell de sonats més, ja sabem el que diràs, no sorprens mai, perquè el teu cervell és com un disc ratllat, amb un sola funció, la de insultar als que no pensen com tú, una cosa molt normal, en els dictadors i fatxes...un consell, no et moseguis mai la llengua, perquè segurament moriries enverinat...encara que segurament a poca gent li sabria greu...
          Doctor Strangelove 09/06/2021 8:57 am
          Miri senyora Lisa, a moltes ties els hi sabria greu si em passes quelcom, això ho pots tenir clar. Dit això, aquí qui insulta ets tu i tota aquesta colla de vells hiperventilats que pul·luleu per aquest fangar. I no em diguis mai més sonat, car no ho estic. Fes al coi de favor de dirigir-te a mi de forma correcta i educada, si no és així no cal que ho facis. Em van educar per estar i parlar amb gent civilitzada, no pas per perdre el temps amb vells xarons que a més a més de pagar-los-hi la pensió, encara he d'escoltar com m'insulten. Així que ja ho saps, i si encara no ho entens et faré un plànol, tros de soca amb potes! Doc.
          89
          91
          Respon
            AMOK 09/06/2021 2:08 pm
            "Doctor Strangelove", estás sonat, de debó. Si et cau, de bon matí, el cubata de la hamaca no es motiu per anar AMOK pel món.
            Lisa 09/06/2021 9:08 am
            Ademès masclista, ja era la cirereta del pastís..i tú, set ciències, de on treus que soc vella? segurament el vell decrèpit ets tú, tros de ase..per dirigir-se a algú amb educació, aquest algú s'ho ha de merèixer, i tú cada vegada que escrius, insultes i menysprees, o sigui que de respecte no te'n mereixes gens, això es guanya, no es regala. Es veu que els teus pares varen fracassar amb la teva educació, de fet ja diuen els castellans "dime de que presumes y te diré de que careces" o sia, que si vols respecte, comença tú a respectar, vell xaruc!
            23
            Antoni SF 09/06/2021 9:07 am
            Doctor Strangelove: a la gent que se la paga dels impostos de tots (politics i carreces) se'ls pot dir el nom de l'ase (pero de manera ben dita, amb dignitat) doncs es suposa que son els que ens representen a base de les seves promeses vers nosaltres. Es a dir, si menteixen despres de ser escollits... doncs a criticar-los i no votar-los despres... cal ser coherent. Pero a la gent professional, assalariada, que treballa o ha treballat com tu i tots nosaltres... se'ls ha de respectar pensin com pensin... si, pensin com pensin. Dit aixo, seria molt demanar tenir un enfrontament dialectic de nivell... es a dir intentat convencer als altres i enriquint l'un a l'altre? Potser haurien d'anar tots plegats a l'escola altre cop...
            13
        Antoni SF 09/06/2021 8:09 am
        Doctor Strangelove: Caram, que manca d'educacio vers a una persona que diu el que pensa i pensa el que diu. Si, el Prof. Cotarelo mai ha rebut un sol euro de cap partit "catalanista" ni de cap televisio publica ni provada. En te mes que prou amb el seu salari-jubilacio de catedratic de universitat. Es a dir, aixo el fa ser lluire de dir i pensar com vulguii Tant es aixi que va decidir deixar "Espanya", venir a Catalunya i ser catala com qualsevol de nosaltres. Sent com un catala sentia segles enrere (lliure i amo del seu desti), parla i escriu catala (ha apres la nostra llengua de forma autodidacta i en pocs anys), i lluita amb els seus escrits per tots nosaltres (cosa que molts no sabem ni fer). Anim, Doctor Strangelove, encara et queda via per ser un home de seny i educat.
          Doctor Strangelove 09/06/2021 9:39 am
          ZZZZZZ...... Doc.
        Icetes i doctors, extincio natural 09/06/2021 7:50 am
        Doctoret iceta,bragues amunt
    Luisnomeacuerdo 09/06/2021 12:35 am
    Situación colonial dice este indocumentado, se puede ser tonto independentistas, tonto fascista independentista y luego está cotorralero el adoctrinado adoptado.
      Jo 09/06/2021 8:50 am
      Les teves opinions de fatxa, indigent mental, sobres una persona que et dóna, com diuen en castellà "sopas con honda" ens la sua a la majoria, si vius sol i no tens a ningú que t'escolti, compra't un periquito i li expliqués la teva vida... aquí les opinions estem acostumats a respectar-les, i les teves no importen a ningú, a no ser algún altra que hi ha per aquí vomitant merda cada dia, segurament sou parents...o sia que aconsello que canvieu de diari, que segurament a la razón us aplaudiran amb les orelles..
      Antoni SF 09/06/2021 6:45 am
      Sr. Luisnomeacuerdo - lo de Sr. que en entredicho pues la falta de educacion no se lo hace merecedor: Tengo a bien recordarle, que el Sr. Cotarelo es catedratico emerito. En el resto de Europa, tal titulo comporta un sumo respeto a la persona y lo hace merecedor de ser llamado Prof. Cotarelo. Es decir, tal persona es un erudito que ha eseñado a generaciones de españoles sobre politic ay otros menesteres. Asi que, por favor, un respeto para su persona. Entiendo que no sera asi, pero por lo menos que te de un poco de vergüenza cuando no sepas tratar a la gente con el debido respeto. Que tengas un buen dia... si te lo mereces.
    Clar 08/06/2021 10:49 pm
    L’inici del fi del polític p astor i del ciutadans feligresos. Adéu al vicari. Els passarà com a la Lliga als anys 30. Tornaran polítics de l’exili i arrasaren com Macià.
    Anselm Llorenç Zarzalejos 08/06/2021 10:17 pm
    I est paio diu que és politòleg?
    Anselm Llorenç Zarzalejos 08/06/2021 10:17 pm
    I est paio diu que és politòleg?
      Jo 09/06/2021 8:55 am
      No és que ho digui ell, és que ho és, només fa falta llegir una mica i estar al corrent de el tema cultura, per saber-ho, altra cosa és que no t'agradin els seus comentaris, per aquí hi han un parell que escriuen collonades, que tampoc els hi agrada... això ja és qüestió de entendre del que parla...
    gerard de sarrià 08/06/2021 9:42 pm
    Esquerra amb aquesta jugada infame contra el poble de Catalunya, que és el poble català, ha volgut arrconar per sempre més els catalans. S'ha guanyat la capactitat de fer tristos partitus tenin en compte la demografia que ja ha esclatat als nostres morrus i que es refelcteix al Parlament amb un munt de forces dites d'esquerres, que els hi agrada les subvencions, en un pais que cada dia li foten 50 milions d'euros. Bravo Mossèn Junqueres...ets molt bona gent...
    145
    1
    Respon
    Ramon 08/06/2021 8:29 pm
    Que el tripartit té aquest pla, evident. Però tranquil, Cotarelo, que fracassarà. Que no coneixes Espanya? Tranquil, que això pinta força bé. Sociates, pudents i republicans pringaran, creu-me.
    Vendetta 08/06/2021 8:18 pm
    Verdades como punyos no pasa res el poble va despertant poc a poc y fotrem fora als processistas, penjarem als botiflers y acabarem am el enemic,CATALUNYA CATALANA33
      SinChan 09/06/2021 9:27 am
      Vendetta, ja avorreixes!
    Argelaguer. 08/06/2021 8:11 pm
    I tu parles de parlar, parlar i al final cobrar? tanta xerrameca per no dir res d'útil, quanta raó acabarant tenint tots els que diuen que nomès ets un ninot al servei dels espanyols per minar l'independentisme.
    7
    109
    Respon
      Arxi 09/06/2021 8:59 am
      Bé, és la teva opinió, que la majoria no compartim..ens fan falta menys lúcides, i no xixarel.los, oi que m'entens?
      Ercistes.homrani la SS catalana 09/06/2021 7:49 am
      Aragones, el teu comentari es racista com la matança de vells del Homrani.Ss
      Antoni SF 09/06/2021 6:51 am
      Estimat Argelaguer: Doncs mira per on, el Prof. Cotarelo esta jubilat i cobra la seva merescuda paga dels anys de treball i vocacio vers a la gent que ha volgut aprendre i estudiar. Cal que sapigues que no cobra res de cap partit ni corporacio catalana. Potser seria bo que llegissis algun dels seus llibres i te n'adonaries que es un lliure pensador i defensa la causa catalana como qualsevol dels que varem fer-ho l'1-O, no aixi la majoria dels politics que tenim... qaue per cert ens mereixem per no fotre'ls fora. De veritat... llegeix-lo, paga la pena.

Nou comentari