El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Infants vacunats, infants segurs
  • CA

Després de mesos d’anunciar-se els inicis d’assajos clínics de la primera vacuna contra la Covid per a infants de 5 a 11 anys, ja ha arribat a Europa. L’Agència Europea del Medicament ha aprovat l’ús de la vacuna Comirnaty de Pfizer/BioNTech per a aquesta franja d’edat, i estan en marxa els assajos corresponents de Moderna, AstraZeneca i Janssen. 

Ara cal veure com s’ha decidit d’organitzar la vacunació a cada estat de la UE. A la ciutat de Nova York s’està administrant la vacuna a les escoles des del 8 de novembre, no obligatòria i amb el consentiment familiar. L’Associació Espanyola de Pediatria va emetre un comunicat la setmana passada recomanant la vacunació dels infants amb tres arguments principals: per protegir-los individualment i evitar les eventuals complicacions de la malaltia, per millorar la seguretat a les escoles i normalitzar l’escolarització i per aconseguir la immunitat de grup i frenar la circulació del virus i de noves variants, atès que són una part important de la població que queda per vacunar.  

Molts alumnes de la meva generació recordaran les cues per vacunar-se i aquelles punxades en sèrie en despatxets dels centres durant l’EGB. Les evidències científiques confirmen que l’administració de vacunes als centres educatius en millora la cobertura, i la millora de la cobertura és evident que comporta efectes altament positius en la protecció comunitària, a més de la individual, davant de microorganismes potencialment mortals. 

Gràcies a la sistematització de la vacunació es va erradicar a casa nostra la verola i pràcticament la poliomielitis, hi ha pocs casos de diftèria i de varicel·la i ha minvat molt la gastroenteritis per rotavirus, malgrat que no entra en les vacunes obligatòries i gratuïtes; si el xarampió ha tornat a Europa els darrers anys, segons l’OMS, és per la falta de vacunació i per les falsedats que difonen antivacunes. Pel meu infant i pels dels altres i per tota la societat, a mi també em trobaran a favor de l’autoprotecció i la protecció comunitària, especialment la dels més vulnerables, i contra les pseudociències, la desinformació i la irresponsabilitat. Quan dieu que es podran vacunar, els nostres infants?

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Irresponsables a novembre 29, 2021 | 21:07
    Irresponsables novembre 29, 2021 | 21:07
    Salvatges. No en sabeu res dels efectes a mig i llarg termini d'aquestes vacunes. Esteu jugant amb la vida dels infants.
  2. Icona del comentari de: Accionista de Pfizer a novembre 29, 2021 | 22:46
    Accionista de Pfizer novembre 29, 2021 | 22:46
    Siiii, siii, vacuneu els nadons, els gats, els gossos, les balenes i les sardines, les paneroles i els mosquits. Només així sereu feliços perquè el que compta de veritat per ser feliç no és estar immunitzat contra el virus sinó creure que n'estàs.
  3. Icona del comentari de: tal per tal a novembre 30, 2021 | 04:38
    tal per tal novembre 30, 2021 | 04:38
    Doncs per mi, els hi pots posar totes le vacunes que hi hagi als teus fills, totes, i així aconseguiran el nirvana de la felicitat al moment, o en tot cas, ves provant. No tens seny i no saps el que dius.
  4. Icona del comentari de: Jordi a novembre 30, 2021 | 08:32
    Jordi novembre 30, 2021 | 08:32
    L'opinió d'un "pseudocientífic", d'un irresponsable i d'un desinformat: “Ho he vist a la meva clínica i apareixen després de tres, quatre, cinc o sis mesos després de la vaccinació (...) Cada cop estic més alarmat. No és un simple problema d’un o dos dies. Estic molt amoïnat, especialment pels nens més petits atès que en tres, sis o nou mesos poden arribar a patir una insuficiència cardíaca o morir (...). Potser no hi haurà una mort massiva però un gran nombre d’estadudinencs i persones de tot el món poden arribar a patir alguna mena de malaltia neurodegenerativa o cardíaca. I en els pacients que he tractat aquests problemes són força incapacitants” Dr. Peter McCullough, cardiòleg i epidemiòleg. Professor de la Facultat de Medecina de Texas A&M (Dallas, EUA)
  5. Icona del comentari de: Judes a novembre 30, 2021 | 10:24
    Judes novembre 30, 2021 | 10:24
    Mare meva....és un escandol....quants nens s'han vist afectats per la COVID seriosament en tot aquest temps!? mireu-ho per favor! i els hi voleu posar una vacuna que encara no sabem els efectes secundaris a mitja llarg termini (perdoneu, però el temps encara no ha passat com per saber-ho, per molt que els "experts" ho sàpiguen!). Fa por tot plegat. Hem tocat ja fons. Lamentable tot plegat, deixeu als nens tranquils.
  6. Icona del comentari de: Narcís a novembre 30, 2021 | 10:27
    Narcís novembre 30, 2021 | 10:27
    Article estrany . . què sabem nosaltres de res si no som experts en la matèria àdhuc ni molts de viròlegs, d' infectòlegs, d' epidemiòlegs, de bioquímics, de . . . . . ! Només ens resta creure en la bona fe dels laboratoris, ço és, hi creiem o no pas .. tot volent-hi creure perquè d' algú ens hi hem de refiar davant d' aquesta plaga, plaga mortal ! PD : ça com lla, encara recordo com empreses farmacèutiques demanaven uns diners criminals per la cura de l' hepatitis C .. i en l' endemig, munt de persones traspassant ! Nota : ara que hi penso : primer digueren 1 dosis, després 2 o pauta completa, més tard 3 per assegurar àdhuc ara cada x temps fins l' infinit ! Anotació al marge : aquest article n' és fora de lloc .. tothom de ben segur s'hi vaccinarà .. quin remei, si aquest virus no deixa de matar ! Incidència : l' autora fumi el que vulgui ( per ventura, està tractant amb immadurs ? ) així resta de conciutadans que saben no en tenim d' altra si no hi ha tractament que curi ràpid amb diagnòstic idem !
  7. Icona del comentari de: Jordi a novembre 30, 2021 | 11:10
    Jordi novembre 30, 2021 | 11:10
    Una altra opinió d'un "pseudocientífic", d'un irresponsable i d'un desinformat: "Les contínues campanyes de vaccinació massiva comportaran l’aparició de noves i més infeccioses variants que es tornaran cada cop més dominants i, en última instància, donaran com a resultat una disminució dràstica de l’eficàcia en casos nous malgrat que sigui més important la cobertura vaccinal. Aquesta situació portarà aviat a les variants circulants a tornar-se resistents als vaccins actuals” (crida pública a l’OMS) Dr. Geert Vanden Bossche, vaccinòleg. Va treballar per a GSK Biologicals, Novartis Vaccines, Solvay Biologicals,la Fundació Bill y Melinda Gates i a l’Aliança Global per a Vaccins i Immunització (GAVI)
  8. Icona del comentari de: Jordi a novembre 30, 2021 | 11:14
    Jordi novembre 30, 2021 | 11:14
    Una altre "pseudocientífic": “Observo innombrables reaccions adverses. Podríem parlar de Síndrome d’immunodeficiència Postvaccinal. Hi ha un augment evident de virus herpètics i virus del papil·loma humà entre els vaccinats. A més a més –i la correlació no és casual- en els últims sis mesos ha augmentat de 10 a 20 vegades el nombre de casos de càncer d’úter en comparació amb allò que veig anyalment (...). Els pacients vaccinats agafen unes malalties que normalment no observem en un percentatge que ja és alarmant” Ryan Cole, especialista en Anatomia Patològica i Virològica Immunològica
  9. Icona del comentari de: Joan a novembre 30, 2021 | 17:21
    Joan novembre 30, 2021 | 17:21
    Per mi, esteu malalts i malaltes! Comparar les vacunes del passat amb aquestes inocul.lacions. Això no són vacunes. Què és el que no entens tu i els teus companys del Mon? Qui diu que són segures? que porten 3 mesos de prova? Si us plau no digueu barbaritats. Quan portin 6 anys de proves, llavors em dius si son segures o no. Que els hi passat als nens? quants s´han mort per ‘covid’? Pareu ja de dir mentides. Que cadascú faci el que vulgui amb el seu cos perque es la única llibertat que realment tenim. I no feu propaganda de que es per solidaritat, per els altres, etc. mentida. Això no va de salut, va de inocular a la gent. Per ceft, si tant important és, perqe no es van inocular les vacunes Russa i Xinesa que estaven molt abans de les americanes i angleses? o es que va de geo-politica.
  10. Icona del comentari de: un marcià per l'espai sideral a desembre 01, 2021 | 05:36
    un marcià per l'espai sideral desembre 01, 2021 | 05:36
    Anna Simó, espero que llegeixis els comentaris. Aquest escrit s'ha de desar, perquè com comprendràs, cal impartir justícia. Per quants calés estàs promocionant un verí, perfectament dosificat per la farmàfia. La gent s'està adonant que no hi ha cap virus i que TOTS ELS POLÍTICS, PERIODISTES, METGES I JUTGES esteu col·laborant en crims de LESA HUMANITAT. Les teves afirmacions són criminals: totes són mentides. Les malalties s'han erradicat, per l'aigua potable, una millor alimentació i unes condicions d'higiene que abans no es tenien. Tots esteu al servei miserable de criminals. Les miocarditis en joves ja haurien d'haver aturat aquesta massacre. Els esportistes d'elit cauen com mosques. Us penseu que no se us demanaran comptes per la vostra participació activa en genocidi. A Nuremberg els metges foren executats. I no dubtis que quan se sàpiga tota la mentida i el que s'amaga darrere de les vostres mentides, la gent no acceptarà penes de presó. Qui ha perdut un familiar per culpa de les vostres mentides i enganys a canvi de remuneració de diners amb sang, no us perdonarà. Vosaltres sou culpables de tot. I el mentiders que fan periodisme, com aquest diari, que fa propaganda dels verins. No teniu humanitat? Ètica i dignitat ja es veu que no. Són moltes les veus que s'estan alçant, entre els científics (això no té res de científic) i entre la gent (que oloren a podrit). Ni un de vosaltres ha de ser exonerat d'haver participat en el crim més gran de la història, contra la gent indefensa i contra la llibertat. I us dieu polítics! Escòria és el que sou. Vacuna els teus fills si vols, però deixa de mentir i enganyar la gent per portar un tros de pa a taula. T'has retratat, com tots els insectes que sou els polítics de la corrupció europea. Què et penses, que els amos et protegiran? Quan tot surti a la llum, malgrat la vostra violència policíaca (avui sicaris de banda criminal) i política (avui sicaris de banda criminal), què et penses, que els amos et protegiran? Et lliuraran als lleons. Els calen caps de turc. I en seran uns quants, ja t'ho dic jo. La gent, els comentaris ho demostren, ja ho sap. Tic-tac, tic-tac. Si et penses que la gent us perdonarà haver-los arruïnat la salut i la vida, vas llesta! A Nuremberg t'esperem, davant d'un jutge ratifica les teves paraules, i després, que es compleixi la sentència.
    • Icona del comentari de: Vols dir que no ets un provacunes infiltrat? a desembre 01, 2021 | 10:20
      Vols dir que no ets un provacunes infiltrat? desembre 01, 2021 | 10:20
      Escrits com el teu són els que fan que després qualsevol que qüestioni les vacunes sigui titllat de negacionista paranoic. Una cosa és qüestionar aquestes mal anomenades "vacunes", els seus efectes nocius permanents, les variants cada cop més fortes que estan ajudant a generar, l'enorme negoci que empara la desinformació de molts "experts" i mitjans, i la censura de tota informació científica que desmenteixi la versió oficial, i una altra negar que existeixi un virus que ha mort força gent i ha deixat amb problemes permanents molts altres.
      • Icona del comentari de: Joan a desembre 01, 2021 | 17:51
        Joan desembre 01, 2021 | 17:51
        Doncs cada dia tincs més dubtes de que el virus existeixi. Abans pensava que era més que els EEUU i Xina estan investigant amb virus. De fet a Anglaterra ja va ser alertada per els seus responsables d´intel.ligencia que una "pandemia" sería una possibilitat. El poc vergonya (per dir-ho suau) del Bill Gates ja pronostica que la següent pandemia sera de la verola. Les morts que comentes, majoritariament a les residencies? doncs cada dia em penso que són més per les darreres vacunes de la grip que els i posen i que potser ja contenien grafé. Així doncs, que ja em poden venir amb corbata o sense, algunes d´aquests mafiosos polítics, aquests mitjants de propaganda pagats, aquests pedrastes que hi ha per alla, qualevol polític de la mismissima unió europea, que molts de treballar i fer el be en savent ben poc, que ningú d´aquests pot obligar a ningú a inocular-se res si la persona en questió no vol. I que no vinguiin a dir que si nos fas això la societat desapareixerà, perque si ho fa serà per altres motius.
      • Icona del comentari de: un marcià per l'espai sideral a desembre 01, 2021 | 21:01
        un marcià per l'espai sideral desembre 01, 2021 | 21:01
        La grip, que, curiosament, l'any passat es va prendre un any sabàtic. Has llegit la notícia de la der Leyden? Creus que hi ha alguna malaltia nova? Has vist els protocols dels hospitals (i sóc molt generós anomenant-los així, perquè més exacte seria comparar-los amb els dispensaris del doctor Mengele)? El Passaport té alguna lògica? Si estàs punxat, et concedeixen prerrogatives, tot i que puguis contagiar-te i contagiar; com qualsevol no-vacunat, però si et sotmets, gaudiràs de permisos. La llibertat no es delega. Saps d'algú que hagi aïllat i purificat la bestiola? Coneixes algun vaccí posat al carrer en sis mesos? I els efectes a mitjà i llarg termini? O no importen? Ni hi ha virus ni punyetes, com quan la grip aviar o les vaques boges. Això és el NOM, i els polítics estan tots sotmesos als amos i no es tallen a propagar les consignes de la tirania mundial. No sospites de la variant òmicron? Té els mateixos efectes que els denunciats pels efectes secundaris de la vacuna. Això és un genocidi silent. Hi ha algú que s'hagi posat el verí' (parlem amb propietat) amb recepta mèdica? Si te les posaven als centres comercials i als bancs! Tantes eminències científiques de tot el món són incapaços de controlar un virus? Un virus amb una taxa de mortalitat del 0,2%, com la grip, ni més ni menys. I mentrestant, totes les economies mundials a fer gàrgares. O com et penses que es pagaran els 'ajuts' desinteressats de la UE i la solidaritat científica dels filantrops. No, no sóc un talp. Des del primer dia sabia que això no anava de qüestions sanitàries. Com t'expliques el cas d'Àfrica? 6% de vacunats i no tenen incidència Covid. El mal són les vacunes, i tots els que els fan propaganda, per diners o per coneixement, tant és, són responsables de crims de lesa humanitat. Els efectes secundaris de les agències de control oficials, manipulats i amagats per tota la premsa, parlen de desenes de milers de morts i milions d'afectats. Sabies que amb 50 morts, qualsevol medicament és tret del mercat automàticament? Oblideu-vos de la malaltia, la malaltia són els polítics, els metges, els jutges i la premsa, tota comprada. Això és el NOM, i se li gent no s'espavila, quan s'adoni durà cadenes als turmells, un collar i, sobretot, el passaport de bon ciutadà. Mai la humanitat havia estat en tant perill. Sortosament, hi ha països que reaccionen. LA PANDÈMIA SÓN ELS POLÍTICS, sicaris dels promotors del NOM. I no m'invento res, que ells mateixos ho han dit: Rothschild, Warburg, Ford, Kissinger, Rockefeller, Gates, Schwab... Recorda Kennedy, i quan va durar després de denunciar els mateixos que avui dirigeixen aquesta 'guerra' contra la Humanitat. Mireu la mà del virus, que, com passa amb els màgics, el truc l'està fent amb l'altra mà.
  11. Icona del comentari de: Jordi a desembre 01, 2021 | 17:07
    Jordi desembre 01, 2021 | 17:07
    "Sempre m’agrada de dir: si haguéssim fet una enquesta pública fa dos anys, “estaríeu disposat a prendre una teràpia genètica o cel·lular i injectar-la en el vostre cos?” –probablement haguéssim tingut una taxa de rebuig del 95%.” Stefan Oelrich, president de la Divisió de Productes Farmacèutics de Bayer. Va fer aquests comentaris durant la seva conferència que tingué lloc a la Cimera Mundial de la Salut de Berlín.
    • Icona del comentari de: Joan a desembre 01, 2021 | 19:00
      Joan desembre 01, 2021 | 19:00
      Correcte. Però aqui li diuen vacuna, compren per quatre duros a polítics i mitjans de propaganda, i tots a fer qua a inocular-se. Es que ho diuen a la tela cada 5 minuts que ens hem de vacunar. Tot el que diuen els mitjans de comunicació són monolegs cap a un canto. No veures mai cap debat de les dues parts perque tu decideixes que vols fer.
  12. Icona del comentari de: Jordi a desembre 01, 2021 | 17:23
    Jordi desembre 01, 2021 | 17:23
    Un "pseudocientífic" més: “Observo innombrables reaccions adverses. Podríem parlar de Síndrome d’immunodeficiència Postvaccinal. Hi ha un augment evident de virus herpètics i virus del papil·loma humà entre els vaccinats. A més a més –i la correlació no és casual- en els últims sis mesos ha augmentat de 10 a 20 vegades el nombre de casos de càncer d’úter en comparació amb allò que veig anyalment (...). Els pacients vaccinats agafen unes malalties que normalment no observem en un percentatge que ja és alarmant” Ryan Cole, especialista en Anatomia Patològica i Virològica Immunològica
  13. Icona del comentari de: Jordi a desembre 01, 2021 | 20:21
    Jordi desembre 01, 2021 | 20:21
    Avui mateix m'he assabentat que el professor d'alemany del meu fill, de baixa fa unes quantes setmanes, pateix problemes cardíacs després de vaccinar-se per segon cop. Com en Kun Agüero i la jugadora Hansen, ambdós del Barça!? Però silenci que això és un secret...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa