El triomf de la classe política

"Si ets periodista proper a la causa, et donaran un endoll a l'aparell de propaganda per bastir el relat del pensament únic, el de sempre: "la independència ara no toca""

Una regla no escrita de correcció política recomana esperar cent dies des de la inauguració d’un govern per començar la seva valoració. Cent dies, però, és un termini massa llarg per a un govern com el de coalició entre ERC i JxC que, en la seva primera setmana, ja ha deixat prou clares les seves línies d’actuació. És un govern per fer marxa enrere al procés cap a la independència i tenir dos anys de dolce far niente (però cobrant cada mes) per tal de trobar alguna forma d’encaix de Catalunya a l’Estat espanyol i acabar amb la il·lusió de la llibertat.

Des del minut u de la presa de possessió presidencial ha començat la desconstrucció de la nació catalana a partir dels seus símbols. No es va respectar l’himne Els segadors durant la investidura. El nou flamant president va passar revista a una formació de mossos d’esquadra desarmats, que és com passar revista a un orfeó nadalenc i, al vespre, a una entrevista a la seva TV3 que li va fer el director (i, per tant, subordinat seu) no es va posar cap bandera, com si el president de la Generalitat fos un viatjant de comerç.

ERC va perdre les eleccions del 14-F enfront del PSC per una diferència d’un escó i el va considerar un empat. D’altra banda obtingué una victòria pírrica d’un escó de diferència enfront de JxC i el va considerar un triomf apoteòsic. És el miracle de l’adoctrinament dels ideòlegs a sou del partit que, com la Catalina de La Feréstega domada, de Shakespeare, són capaços de dir que el sol és la lluna i la lluna el sol si els convé. Al capdavall, i amb el monopoli total dels mitjans de comunicació públics, van tractar d’imposar llur interpretació mitjançant la política de fets consumats típica dels autoritaris, confrontant JxC amb un “preacord” entre ERC i la CUP amb el que volien fer-li extorsió perquè entrés al seu govern sense poder canviar-hi res. JxC va resistir i només quan restaven dies pel termini de formació de govern, ERC va assabentar-se que no ho aconseguiria.

Aleshores, JxC va prendre la catastròfica decisió de canviar la negociadora Artadi per Jordi Sánchez, un buròcrata sense llums, només interessat a garantir la prosperitat del seu partit, els càrrecs, cadires i endolls i un còmplice d’ERC que li va deixar per segon mandat consecutiu el monopoli de l’aparell de propaganda dels mitjans públics de comunicació.

Les negociacions varen ser un fracàs per l’independentisme i un triomf per a la classe política catalana i l’espanyola. Totes dues s’han fet a partir de la legislació de finançament dels partits polítics. Aquests funcionen com a negocis i menjadores de vividors i oportunistes, seguint el model de l’estafa/esquema Ponzi. Tot el que necessites són més electors i, amb els electors, plouen els calés; doncs, ningú no criticarà si el partit fa i diu el que calgui, fins i tot coses contradictòries i mentides, per tal d’arreplegar vots, que són diners. Si ets elegit diputat espanyol o català, batlle, regidor, president de consell, o assessor o càrrec nominat a dit cobraràs un sou estratosfèric entre 60.000 i 120.000 € a l’any a un país amb un salari mitjà de 24.000 € l’any i tindràs la vida resolta, encara que no sàpigues ni les quatre regles.

Al mateix temps, si ets periodista proper a la causa, et donaran un endoll a l’aparell de propaganda dels mitjans públics de comunicació per bastir el relat del pensament únic, el de sempre: “la independència ara no toca“. Res d’estrany, doncs, que tots, pràcticament tots, periodistes, “intel·lectuals” orgànics i inorgànics i polítics amb sentit de la conveniència i desitjos de prosperar hagin corregut en auxili del vencedor jurant contra tota evidència que es tracta d’un govern independentista quan no ho és més que nominalment, i que necessita el seu temps, encara que no tingui cap intenció de fer res que incomodi als colons.

El resultat de tot plegat ha estat una claudicació total de JXC, amb el suport de gairebé tots els militants i càrrecs del partit i el dels militants i càrrecs d’ERC. En efecte, una victòria de la classe política catalana i espanyola. El problema és que la negociació no era només en nom dels militants, sinó també dels votants independentistes i aquests no poden acceptar la renúncia a la independència a canvi de càrrecs i endolls perquè no són la militància.

La qüestió aleshores és si aquesta massa d’electorat independentista que ha estat enganyada pels partits dits independentistes estarà disposada i serà capaç de reaccionar, tenint en compte que les eines que feien valer per aquesta finalitat, Òmnium i l’ANC, ja no serveixen per a res perquè estan controlades pels partits pseudoindependentistes i que els mitjans públics de comunicació són la seva eina de propaganda per vetar i atacar l’independentisme.

Molts diuen que és l’hora del poble. Però del poble es podria dir, en paràfrasis de Mariano José de Larra: “Qui és el poble i on se’l troba?”

Comentaris

  Ramon 03/06/2021 6:28 pm
  No trobeu la màfia calabresa més rabiosa que de costum? No falla: això és per la nova victòria judicial europea de Puigdemont, Comín i Ponsatí. Espanya-ERC literalment escagarrinats davant la possibilitat que tornin amb immunitat.
  Argelaguer 03/06/2021 12:45 pm
  Tothom es un traidor, tothom s'ha desinflat, tothom s'ha apuntat a alguna canongia política... tothom està tip de rondinaires com tú. Quin és el teu problema? no t'han donat cap menjadora? cap tribuna daurada? cap homenatge? Jo personalment no t'he vist a cap lloc de perill, a cap lloc anónim. En fí, de fet, a cap lloc a peu de carrer. No desmereixo el que has fet i pel que pots haver passat per donar-nos suport en altres temps, però ja n'hi ha prou. Ara toca treballar en tots els fronts, a tots els barris i a totes les ciutats, nomès guanyarem quan molts dels que ara no ho són, vegin en la nostra feina que val la pena ser independentista. Mentrestant, en lloc d'estar sempre repartint carnets de puresa i malparlant de tothom, tu Ramon et pots buscar una feina útil. De bon rotllo, però deixa que els que treballen ho puguin fer sense les teves insídies inútils.
  Guerau 02/06/2021 7:58 pm
  Pq no censures escrits tan depriments. Molt més q els del S Cotarelo. No et poden agradat però és el seu pensament
  Doctor Strangelove, el bo. 02/06/2021 7:04 pm
  Pel Doctor Strangelove, ahir Phil Philipps. Aquestes mateixes paraules, aquestes ínfules de que ell és el súmmum de tot i de tots, es la mateixa manera de bramar que tenia quan escrivia (millor lladrava) a El Nacional Cat. Mai es podrà desprendre de les seves malalties, de les seves obsessions per voler ser el millor, per conquerir uns minuts de gloria i per presumir al davant de no sé qui. És un pallasso sense circ, un bufó sense rei, un mitja merda que no té on caure mort. Apa, ruc, ves a la quadra. Doc.
  Cotarelo está triste... ¿Qué tendrá Cotarelo? 02/06/2021 4:40 pm
  Catedrático de ciencias políticas descubre tras la jubilación cómo funciona la política y los políticos. Feliz aterrizaje en la realidad, Don Ramón.
   Nogensmenys 02/06/2021 6:46 pm
   T'ho descobreix a tu i als ignorants com ara tu. Que se't veu el llautó, menjacapellans!
  FUERA LA OLIGOCRACIA 02/06/2021 4:01 pm
  Crec que s'aquivoca es al reves, ela periodistas esteus mes comprat pels partits politic y aquets mateix del estat perque rebren subvencions del estat.
  Doctor Strangelove 02/06/2021 3:54 pm
  Als que diuen que no treballo, fals! Treballo poc, però amb qualitat, per dir-ho finament, una hora de les meves val com 10 de les d'un indepre, o fins i tot més. Els ganduls sou vosaltres que segur que no aprofiteu res del que treballeu, en canvi un servidor ho aprofita tot al màxim, per això tinc temps d'ensenyar-vos en bon camí en aquest pamflet! Doc.
   andalús 02/06/2021 8:36 pm
   ta porca mare també treballa molt, com tu, netejant els WC. on els independentistes s'hi caguen en tus "muertospizaos i escupíos "
   Una ETT 02/06/2021 4:03 pm
   Hòstia, i els “headhunters” badant, i aquí tenen una màquina de produir i que no fa pols quan treballa, molt important això. Un diamant en brut. No ho entenc. O potser si. Prens al.lucinogens, i “disvaries”. Parla amb Bill Gates. Tens tot el perfil.
  Pel becari corruptgent 02/06/2021 2:39 pm
  Només saps insultar i votar negatius, com un nen de pàrvuls 🤣🤣🤣 Què no tens arguments per rebatre les veritats? 🤣🤣🤣 A mí, l'editor d'aquest pamflet de part, corruptgent, sovint em censura els comentaris i no tenen insults i si moltes veritats dels corruptes i processistes. Espero qu'el nou Govern retiri totes les subvencions i prevendes als periodistes de part.
  125
  70
  Respon
   Junqueras el quinqui maton de ferrovial 02/06/2021 5:27 pm
   Ferrovial, quant t'ha tocat del 17 milions robats a la sanitat catalana pelsgemelos CHORIZOS JUNQUERAS ? CORRUPGENT JUNQUERAS, ROBAR I MATAR
  Doctor Strangelove 02/06/2021 12:22 pm
  Com es nota que en Xitxarel·lo ja no cobra de Junt X Cash, només cal mirar el que diu de l'ínclit Jordi Sàntxes. Li diu " un buròcrata sense llums, només interessat a garantir la prosperitat del seu partit, els càrrecs, cadires i endolls i un còmplice d’ERC que li va deixar per segon mandat consecutiu el monopoli de l’aparell de propaganda dels mitjans públics de comunicació." A veure nano, si li dius això a un dels teus capos, com coi vols que et paguin el sou de sicari? Què no saps allò de "no muerdas la mano que te da de comer"? En fi, comunistot aviat ja no seràs res de res aquí, i te n'hauràs de tornar a donar pel sac als "mesetaires". Fot el camp i no tornis mai més! Doc.
  54
  121
  Respon
   Bepo 02/06/2021 7:09 pm
   És pot ser retardat, però el teu límit ja és de frenopàtic, qui collons ets creu tu per dir qui es queda i qui marxa? Ets un tarat al que no li fot cas ningú i que treu al cap per aquest diari per aconseguir moments estel·lars. No t'adones que ets un pobre pallasso? Fas pena, o millor, fas fàstic groller.
    Doctor Strangelove 03/06/2021 7:32 am
    Bepo, xucla-me-la! Doc.
   "Doctor amor extraño" 02/06/2021 2:47 pm
   "Doctor amor extraño", tampoc has fotut brot avui?
   Strangerthing 02/06/2021 2:15 pm
   Gran pesat. Que no treballes ? No tens feina? o potser ets pentinador de gats. Quin gent mes miserable.
  jordi 02/06/2021 11:44 am
  Si tots pensesim com Cotarelo ja no existiriem. Te una llengua que talla, se la podria posar on no arriba.
  136
  102
  Respon
   Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 02/06/2021 12:54 pm
   Penso aproximadament com Cotarelo, tret de que no sóc tan pessimista ni disposo de tanta informació sobre la responsabilitat de cadascun dels nostres polítics en l'intent de fer-nos rendir
   79
   13
   Respon
  Cotarelo no sap on està i la CUP si 02/06/2021 11:29 am
  El 20 o 21 de maig Carles Riera, en una intervenció al Parlament, li va dir a l'actual President tropecientos de la Generalitat: "amb compte quan parli de la República. Avui això és una autonomia en el marc d'un Estat monàrquic". Almenys Carles Riera sap on està encara que no li agradi i Cotarelo sembla que no ho sap.
  80
  61
  Respon
  Sugerencia per Cot 02/06/2021 10:20 am
  En lloc de publicar la vomitada setmanal del convers Cotarelo, podríeu fer-ho amb altres madrilenys més assenyats i coherents com l'Escobar. Només si enlloc de desprestigiar aquest pamflet de part que censura, voleu fer Periodisme!
  20
  136
  Respon
  GROC 02/06/2021 10:18 am
  Dimecres de gloria d'en Cotarelo i dels supremacistes catalans de dretes
  250
  106
  Respon
  CEBA 02/06/2021 7:38 am
  Aquestes eleccions els partits que es deien independentistes han perdut 600.000 - 700.000 vots. Pronostico que a les properes eleccions guanyaran els partits unionistes. TOTHOM SABRA EL PERQUE.
   Clara 03/06/2021 10:23 am
   Molts independentistes no van voler exposar-se a la covid ni seguir com xaix les ingerències d'un jutge del règim. Els vots dels de bona o dels especialment interessats no van ser degudament controlats. El resultat més que qüestionable.
  Luisnomeacuerdo 02/06/2021 12:56 am
  Cotorralero si aún no estas enterado es una autonomía más, gobernada por unos payasos fascistas independentistas, pero son nuestros payasos fascistas independentistas y los cuidaremos por toda la eternidad.
  43
  102
  Respon
   uuuuf 02/06/2021 9:35 am
   Callate babas que eres un babas de mierda perro
   34
   29
   Respon
   Carles Macaya 02/06/2021 8:45 am
   Només saps insultar. Canses... Està clar que ets un troll i dels més evidents. Les teves afirmacions ja no tenen cap valor, ni semantic. Que tinguis sort....
   Epaña.cope el wc de la pedorasteria omella 02/06/2021 5:45 am
   Limpia el,WC.EPAÑA, marranito luisin sin braguitas guay
   36
   18
   Respon
  Porcs traïdors 02/06/2021 12:10 am
  El que no saben, o ptser sí, és que, el estado, els reserva el paper d'executors de la violència i represió sobre nosaltres. Penso que ara, el estado, pensa fer d'erc el mateix que va fer amb el pnb a euskadi, esdevindrà executor de la repressió sobre la "disidència política" , i serà més efectiu i perniciós i violent, que el del estado que els utilitza i els paga per això. I utilitzarà en Trapero per matar dos ocells d'un tret. Ho vam veure a euskadi, quan el estado va domesticar els seus polítics. Els em d'enganxar abans.
  85
  35
  Respon
   Anònim 02/06/2021 1:02 pm
   Una diferència substancial entre la situació de Catalunya i la del País Basc és que per la burgesia basca, ser espanyol és un bon negoci des del punt de vista dels diners, tot i que sigui una amenaça per a la supervivència dels bascos com a poble. Per contra, a Catalunya, la dependència colonial, només es bon negoci per a la "burgesia del pont aeri" i sempre supeditada a la llotja del Reial Madrid. El PNB actua d'acord amb els interessos globals de la burgesia basca, si ERC vol fer com el PNB, sempre hi haurà sectors de la burgesia catalana que hi estaran en contra i faran costat al poble català.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 01/06/2021 11:44 pm
  Per sort, tenim un test infal·lible per a distingir els independentistes dels quintacolumnistes i talps que ens envolten. Tots aquells que diuen que cal tornar al 2017 i ignorar el resultat del referèndum del 1.-O, cal desconfiar-ne absolutament
  352
  146
  Respon
   Saps qui va ignorar el resultat de l'1-O? 02/06/2021 7:15 am
   Un poc honorable batxiller foll amb infules de Napoleó que va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir.
   89
   244
   Respon
   En Patufet astronauta 02/06/2021 6:59 am
   Cal tornar al 2017 i ignorar el 1 d'octubre. Apa, que tingueu un bon dia.
  Narcís 01/06/2021 11:35 pm
  Crec ha estat un xic sinó força injust, ço és, a què ve dir : d' ingressos/ diners. . . claudicació de J X C ... inutilitat d ' OC i ANC . . . independentistes enganyats . . . . . . . . ha de passar munt de coses pel mig així com sentències del TJUE . . . . no sembrem zitzània entre nosaltres, no ens ho podem permetre .. plegats d' allò més ( com hom no vulgui donar la raó a aquell que digué ' antes se romperá Cataluña ' ! ) ! PD : i no es preocupi dels mitjans .. a hores d' ara qualsevol català amb dos dits de seny se n' adona si li volen aixecar la camisa ( tan sols demanar a ERC ni ho intenti ! ) !
  60
  36
  Respon
   Anònim 02/06/2021 11:04 am
   Us veig excesivamente optimista amb això d'adonar-se que t'aixequen la camisa. Un consell, ignoreu el pseudopsiquiatra i les seves fal·làcies "ad hominem".
   Psiquiatra d'en Narcís 02/06/2021 6:51 am
   Recorda pendre una pastilla abans de comentar, sobretot si ho fas per la tarda.
   16
   41
   Respon
  Girona 01/06/2021 10:45 pm
  Som molts els que sentim la mateixa decepció que vostè, Sr. Cotarelo. La mateixa indignació. Molts que no confiem en absolut en el nou govern. Tot i això, no estem disposats ni a oblidar ni a perdonar. I sobretot, no estem disposats a renunciar. Ens hem de preparar per aprofitar les ocasions que sorgiran. El poble català és així, prou que ens coneixem! Portem segles amb el lliri a la mà, tanmateix, cap dictadura ha aconseguit que oblidem la nostra llengua, la nostra identitat. La resistència també és un dels nostres trets característics. El que hem viscut aquests anys ha obert els ulls a molta gent. No defallim! I vostè, si us plau, segueixi al nostre costat, malgrat les nostres flaqueses.
  407
  175
  Respon
   Tu ets corruptgent, oi? 02/06/2021 6:55 am
   Es nota per com llepes el cul a aquest convers de comunista a neocon. Recorda que Cotalelo estima més els diners qu'els principis 🤑💰💸
   527
   252
   Respon
    Girona 02/06/2021 7:26 am
    L'us de la paraula "corrupgent" et defineix molt més a tu que a mi. Jo no he esmentat cap partit (no en sóc militant de cap) i m'he limitat a demanar persistència malgrat tot, reconeixent errors. I necessitem gent al nostre costat. Noi o noia, que només sapigueu repetir "corrupgent", parauleta apresa i que repetiu com lloros, sense arguments, us deixa molt a vall. Què trist, tanta lluita pacífica, tanta gent gran que va rebre cops l' 1 O i va aguantar dignament, perquè surti gent com tu a qualificar part d'aquests independentistes amb un mot estúpid. Et paguen o ho fas per iniciativa pròpia?
    182
    46
    Respon
     No podem oblidar 02/06/2021 2:45 pm
     Que hi ha una part, cada cop més petita, de l'independentisme nouvingut que va pujar al carro quan va quedar amb el cul a l'aire de tanta corrupció des que neixeren fa 40 anys.
    Tuff junqueras, el Judes d'españa.una vicaria cope.tv3 02/06/2021 7:14 am
    Tu junquerista per la propina ets un neo.vox d'erc.españa, oi ferrovial ? Erc espanyolisme sotanero, quin tuff d'espanyo,isme nodo.tv3, la homilia del sanchista junqueras de españa
    72
    36
    Respon
  Miquel 01/06/2021 10:37 pm
  El govern de Vichy no pot ser una cosa gaire diferent del que és, tan se val si el presideix ERC i col·labora amb l'ocupant entusiàsticament, com un independentista honest com ho era el Prersident Torra, simplement, és una qüestió de superioritat militar de l'estat colonial i del control absolut que té sobre els buròcrates de la Generalitat. Qualsevol estratègia amb possibilitats s'ha de recolzar en l'acció internacional i en la resistència a l'interior coordinades pel del Consell per a la República o el futur Govern de la República a l'exili, si s'arriba a formar, amb l'Assemblea de càrrecs electes, actuant com a Parlament lliure de la República
  341
  168
  Respon
   Per pixar-se 😂😂 02/06/2021 7:01 am
   El pallasso Torra honest? Et faig memòria: ningú el va votar, el va posar a dit el seu predecesor com és costum a corruptgència; només començar, a la inauguració dels jocs del Mediterrani, al migdia va trencar amb la corona i per la nit seia al costat del Preparao; es va passar el anys de desgovern jugant amb pancartetes i sempre acabava obeint els jutges; va finiquitar la legislatura però no va convocar eleccions... Vaja un exemple de processisme cap enlloc per anar cobrant sense fer res!
   131
   247
   Respon
   En Patufet astronauta 02/06/2021 7:01 am
   El Vichy es català? Molt important,!!!!!
  Vendetta 01/06/2021 10:34 pm
  El poble es plaza urkinaona y el trobeu lluitan a twiter contra el botiflers processistas pacifistas de salo y els en peu de pau y els ni un paper a terra el poble es savi es Catalunya catalana es 33 es el fnc y primarias y un munt de grupuscles es la Silvia oriols es música y será lluita implacable contra els traidor de er jxc cup momiun y anc mes els seus palmeros mes tots els miserables colons
  56
  13
  Respon
  Aferrer 01/06/2021 10:05 pm
  El proces segueix. S'han fet moltes i bones coses. L'1-O m'ha obert els ulls sobre España i els politics. No se que faran a partir d'ara. Se el que faré jo: persistir en el cami cap a la independencia de Catalunya. Estem en un subproces del proces. No durarà. No pot durar. És un engany. No defalliu. Salut a tothom.
  76
  19
  Respon
  Al otro lado de la frontera 01/06/2021 9:02 pm
  ¡¡¡¡¡CLEPTOcracia!!!!
  Veterà antifranquista. 01/06/2021 8:16 pm
  Clarissim. Jo també penso el mateix. Hem perdut
  26
  45
  Respon
   Anònim 02/06/2021 11:09 am
   Es poden perdre totes les batalles, però el que importa de debò és guanyar la guerra, amic Veterà.
   71
   83
   Respon
    Xorrada màxima @Anònim 02/06/2021 11:21 am
    No es pot guanyar una guerra perdent totes les batalles. És evident que les batalles decisives que acabin amb la guerra i et donin la victòria final les has de guanyar.
    75
    35
    Respon
   Seguir i seguir !!! 02/06/2021 12:48 am
   De moment si hem perdut !! Pero alerta un procés es un procés !!! Com la pandemia ,ens falta trobar la vacuna !!! Seguirem i seguirem fins que hi arríbem !!! Anims Cortadelo , segue IX i seguéis
   85
   78
   Respon
  Aragones, nomes sap fer fotocopies, quin curriculum més demencial i republicanet 01/06/2021 7:56 pm
  el GREMI POLITIC, tot pel sou, es una vergonya. Nomes es dediquen a la politica gent de nivell infim, vividors, galtes, aprofitats i analfabets com el Presi que mai no ha treballat en res de profit, sempre visquen del pinso de la politica. Amb gent com aquesta no anem a enlloc, es realment una aberració de la justicia, de la democracia, de la falta de VERGONYA I DIGNITAT. Aragones i si plegues? EXPLICA QUIN CURRICULUM TENS, a part de fet de cobranomines politiques: RES DE RES, el que feia les fotocopies es un despatx d'advocats de Matarò. Realment, només es un CARADURA. POBRE CATALUNYA en mans d'un inutil com aquest miserable gandul
  209
  149
  Respon
   Xicotet aragones, estudia una mica, curtet 02/06/2021 7:18 am
   Aragones fa pena. Ladona deneteja de casa val mil vegades mes que aquest ricaragones mal criat i curtet de cap. Quina pena fa el noi
   57
   17
   Respon
   Per currículum, Fuigpelmón 02/06/2021 7:09 am
   Un batxiller limitadet que ni tant sols va acabar periodisme. Va demostrar les seves 'capacitats' (millor dit, discapacitats) quan va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir. Perquè ningú li fes ombra, va triar com a successor al més ruc que va trobar, el pallasso Torra. Perquè no dubtessim del seu tarannà, sempre promet tornar però mai ho fa. Una vergonya de president, pitjor que Pujol o Montilla!
   96
   227
   Respon
    Aragones el fotocopiador golfo, quasi espanyol.llufat 02/06/2021 7:17 am
    Dona el pit al ninet Peret el mal criat. LA NURSERY DE LA GENERALITATes una vergonya amb aquest ninot del junqueras. Erc nonets i ninots del junqueras del sanchez.155
    73
    45
    Respon
     Volem un President, no un pollet barbut 02/06/2021 7:21 am
     Aragones, llucet bullit, que ridicul!!!!!
     75
     33
     Respon

Nou comentari