El Rei. Parlem?

"El Rei ha de demanar perdó a tots els catalans per haver-nos agredit verbalment després que la seva policia ens agredís físicament"

Proposo una cosa. És només una idea. Arribar a un acord de mínims amb el Rei. Sé que molts m’acusaran de traïdor. De venut. De Santi Vila o de Duran i Lleida. Sé que molts independentistes em retiraran la paraula, però hem arribat a una situació que requereix mesures dràstiques. Calen decisions valentes i que els polítics facin política en lloc de perdre’s en laberints impossibles d’aspiracions insensates. Sembla ser que el monarca d’Espanya vol conversar amb els independentistes. Doncs som-hi! Plantegem les nostres demandes honestament i mirant de trobar un espai comú per resoldre l’atzucac de la manera més ràpida i efectiva possible. Tant se val, en aquests moments, que el Rei va fer un missatge amenaçador i salvatge després de l’1 d’octubre. Tant se val si ens ha ofès amb la seva actitud, si ens ha insultat per les nostres idees o si ens ha considerat enemics de la seva pàtria. Tant se val si va ignorar (i segueix ignorant) tots aquells que van ser ferits o vexats durant el referèndum a Catalunya. Tant se val si s’ha posicionat, clarament, com el nostre enemic basant-se en les nostres legítimes aspiracions polítiques. És hora d’entendre’s i crec que podem arribar a un acord mínim per restituir la dignitat dels catalans i, paral•lelament, atorgar al Rei el valor i el pes que mereix com a monarca d’Espanya.

 

Proposo un pacte bo per a tots i que retorni el país al lloc que li pertoca (i d’on mai no hauria d’haver sortit). Primer, el Rei ha de demanar perdó a tots els catalans per haver-nos agredit verbalment després que la seva policia ens agredís físicament. Recordem que l’únic pecat que va provocar aquesta doble agressió va ser voler decidir, democràticament, el nostre futur nacional. Segon, Sa Majestat ha de tornar tots els diners que la seva família s’ha embutxacat, presumptament, com a conseqüència de cobrar diners en negre, comissions o estafes diverses. Presumptament, és clar. Tercer, perdonar a tots aquells músics, poetes, còmics, escriptors… que han estat perseguits per parodiar la família reial, el rei, la reina o qualsevol membre d’aquesta colla borbònica. Quart, convocar un referèndum, ell mateix, perquè els catalans decidim el nostre futur com el país madur, democràtic i modern que som. Cinquè, en una exhibició de decència i, sobretot, assumint que l’humor és igual per a tots i ningú és millor que ningú per la família on ha nascut, el Rei haurà d’abaixar-se els pantalons i fer-se un petó al cul. Si pot ser hauria de ser retransmès per Televisió Espanyola.

 

Ho sé, els independentistes no voleu parlar amb el Rei. No voleu arribar a cap acord amb el monarca. Ni tan sols seure a la seva taula. Però un acord és necessari i, us agradi o no, hem de parlar amb ell i entendre’ns. Per això proposo el meu projecte de pacte. Un acord digne pel país i proporcionat amb la dignitat de la Casa Reial.

Nou comentari