‘Si tu no hi vas, ells tornen’…

“La divisió independentista pot tenir efectes desmobilitzadors devastadors. No es podrà culpar la pandèmia d’una victòria unionista, haurà estat negligència política”

Pocs eslògans han fet tanta fortuna en una campanya electoral com aquest del PSC el 2008 per a les eleccions espanyoles. Carme Chacón va obtenir 25 diputats a Catalunya, claus per combatre l’alta mobilització de la dreta i per mantenir el PSOE a la Moncloa. Ara, l’Estat, els poders mediàtics, i hi ha sospites que també judicials, han retocat l’eslògan per atraure el vot espanyolista adormit o en mans del PP i Cs per fer un ‘si tu no hi vas, l’independentisme es queda’, amb un home que ha deixat penjada la més alta responsabilitat en la gestió sanitària de la pandèmia a Espanya per reconquerir la terra d’infidels, emulant una mena de Felip V del segle XXI. Salvador Illa compta amb el suport de l’extrema dreta i de la dreta extrema de VOX, Cs i PP per a aquesta missió, un suport que acabarà de matar tant la S com la C de les seves sigles.

Al bloc unionista les cartes estan sobre la taula. Ara cal que l’independentisme també les posi i doni garanties a la seva base social que no entregaran les institucions de Catalunya a un bloc que cremarà i atemorirà tota una generació de catalans amb repressió a tots els nivells. Aquests tres anys d’ençà de l’1-O la repressió ha estat un veritable fre a l’avenç nacional, sí, però també ho han estat les disputes partidistes, les lluites d’egos i la manca de voluntat de traçar un camí conjunt. La repressió forma part de l’embat mentre Catalunya formi part d’un Estat autoritari i mentre no hi hagi urnes vinculants que situïn el conflicte polític en el tauler de joc democràtic. Però l’embat s’afronta només amb unitat sense fissures i amb un full de ruta realista i honest, però alhora valent i contundent.

La divisió pública i notòria en el bloc independentista pot tenir efectes desmobilitzadors devastadors, i aleshores no es podrà culpar la pandèmia d’una victòria unionista. Haurà estat negligència política. Queden dues setmanes perquè JxCAT, ERC, la CUP i tots els partits que apostin per la independència enviïn un missatge clar als electors que tots els vots sumen per preservar les institucions catalanes i reprendre el fil que va començar el carrer l’1-0. Amb el format i els tempos que siguin, però amb un itinerari real. ‘Si tu no hi vas, ells –PSC, VOX, Cs i PP- guanyen’.

Comentaris

  Juli Vert 30/01/2021 8:42 pm
  Indepes, abans de pensar, llegiu una mica i aneu a voltar pel mòn (i torneu a Camprodòn). apa, a "cascarla"
  Doctor Strangelove 30/01/2021 8:19 pm
  Narcís, la teva mama et crida per anar a sopar i diu que no toquis l'ordinador que no tens edat mental per això! Doc.
  Pep 30/01/2021 9:55 am
  Trobo a faltar els imprentables de UP i afins, con la colau, la de madrit i tans altres. Tots ñols.
  Narcís 29/01/2021 11:46 pm
  Ras i curt : cap català,o tan sols persona de bé, necessita escoltar o que li diguin haver d' anar a votar i a qui, ço és, qui pot donar avantatge a botxí ? PD : els pro independència guanyarem sobrerament .. qui pot ser amb qui ens vol anihilats i enfonsats econòmicament! PD : ni qui vingué a ca nostra a guanyar-se la vida pot permetre-s'ho .. no pas si estima llurs fills, llurs néts .. sa gent !
  18
  99
  Respon
  Clar 29/01/2021 11:20 pm
  Aquest personatge és del CNP la GC o potser és així de mena?
  125
  49
  Respon
   TSSO 30/01/2021 7:19 am
   Això és una lluita entre nacions i el bàndol unionista ho té molt clar. Els independentistes NO han entès res, o almenys ho sembla.
  sro284 29/01/2021 11:03 pm
  Yo te ayudo con el slogan espera... Borregos, aún nos quedan más ideas para engañaos, más performances super mola guapís con ventas de camisetas, mes casals d'estiu, cajas solidarias que rellenar con vuestras pagas, y como no, a nuestro guru Fuigpelmon que nos guiará desde su humilde casa en Waterloo y con el apoyo de la embajada Catalana en Suiza, en la humilde casita de la Marteta. A que lo he clavaooo?!! Juajuajuajua
  23
  159
  Respon
   Eres un parasito español subnormal perdido sro de mis cojones! 30/01/2021 2:03 pm
   Ostia puta! Perdona por lo de español, no queria insultarte... que cojones! ESPAÑOL!!! Toma insulto! Ahora, españordito adoctrinado, puedes ladrar en respuesta a estas verdades.... que previsible eres... Aborregados y apesebrados por Espanya! Nuevo partido politico! Nos masturbamos mientras olemos la estanquera. Y damos las gracias a un dios que no existe por ser espanyoles... puuuffffff que asco!
    sro284 30/01/2021 4:18 pm
    Jijijiji jajajaja jijijujjju! Me encanta ver a los groconyordos sacar espuma por la boca! Juajuajuajua! Y ziiiiii zoy el parásito malvado que ha venido a quitarte todo toditoooo... Solo una falta en tu comentario...desgraciadamente para mi, somos los dos españoles, que se le va a hacer! Juajuajuajua A cascarla borrego! Juajuajuajua
     No soc ecspanyordo, no m’insultis... 30/01/2021 10:12 pm
     Como te decia, español, eres extremadamente previsible...

Nou comentari