Que una bandera ens agermani

"És legítim preguntar-se si tants errors acumulats, un darrere l'altre, són producte de la incompetència o, pensant malament, d'una estratègia premeditada per treure el Barça de mans dels socis"

S’ha obert ben aviat la batuda contra Joan Laporta. Tant és així que l’estat calamitós de les finances del FC Barcelona i l’hostilitat evident de la Lliga espanyola estan deixant pas a una teoria conspirativa contra el president recentment elegit, fins el punt que se l’acusa d’haver fet fora Messi. Tal qual. Els mitjans hostils comencen a sortir de l’armari i obren els espais de comentaris per encabir-hi l’embrió d’una campanya de descrèdit que l’acompanyarà al llarg de tot el seu mandat. No li serà fàcil sobreviure, té poderosíssims interessos en contra.

El fet és que aquests últims anys la gestió del club ha estat tan desastrosa que és legítim preguntar-se si tants errors acumulats, un darrere l’altre, són producte de la incompetència o, pensant malament, d’una estratègia premeditada per treure el Barça de mans dels socis per passar a ser propietat d’algun grup econòmic. D’aquesta manera els valors i la significació del que és, des de fa un segle llarg, més que un club estarien sota control d’interessos privats, sempre influenciables.

És una llàstima que Lionel Messi hagi marxat, certament. Però el Barça ha sobreviscut a tota mena d’entrebancs, inclòs l’afusellament del seu president durant la Guerra Civil. Així que el que cal preservar prioritàriament no és cap jugador, per emblemàtic que sigui, sinó la voluntat de ser i servir a un projecte de país que l’actual junta directiva -a diferència de les anteriors- té com a referència fonamental. Al voltant d’aquesta idea, com sempre, és quan tot el camp ha de ser un clam.

Comentaris

  Narcís 11/08/2021 8:02 pm
  Òbviament . . perquè el Barça és de milions de socis, abonats i simpatitzants, tot plegat, d' aficionats que no pas aquests de milions d' euros . . com són, com puguin ser, els protagonistes del futbol ! PD : ça com lla, les preguntes que ningú fum és ' perquè Junta anterior apujà tant la fitxa d' aquest nou jugador del París Sant Germain ' ? àdhuc si no fou per això que després haver-hi cua de la resta dels jugadors? I, ja posats, que hagués fet el President actual davant aquelles peticions o pressió sinó coacció per mateixos mitjans que ja llançaven allò de ' ser recordat com qui va prescindir del millor jugador del món ' ? Nota : procurem ser de llei/ justos que no pas tots a una contra l' anterior, si més no, sense escoltà' l ! Anotació al marge : avui, ara i ací digui's-e de debò com de milions pensava dur-se'n , cobrar, en total pel nou contracte .. o no badem boca !
   Tribunero 12/08/2021 7:00 pm
   Milions de socis? Tu saps el que dius? Per començar has d'aprendre a escriure en català, que fas més faltes que la Pantoja. Messi ha marxat per diners i per estar fart d'aguantar indepes ploraneres. Vinga, ves a preparar la butifarrada de l'11 de setembre i segueix plorant.
    Jm 12/08/2021 9:41 pm
    Qui es voste… un boinapitecus espanyolet que viu a Catalunya…. Pel que diu semble un parasit espanyol Siau
    Narcís 13/08/2021 9:32 am
    Tribunero: ras i curt : amb allò gran o munt de quilòmetres quadrats que té ta espanya .. i has de ser ací ( i què dir-ne del País Valencià i Illes ! ) ? PD : per què cap català que pugui ser a país botxí mai malparla d' aquest i, per contra, aquests d'allà sí ho fan a ca nostra ? Nota : La resposta n' és senzilla : perquè aquests són " indignes en grau súmmum " ! Anotació al marge : llàstima de la bona gent d'allà a baix que també els pateixen!
  "És legítim preguntar-se si tants errors acumulats, un darrere l'altre, són producte de la incompetència o, pensant malament, d'una estratègia premeditada..." 11/08/2021 9:57 pm
  Cot, per un moment he pensat amb els corruptgents, els que han governat 10 anys cap enlloc, donant voltes a Ítaca sense voler entrar a port quan surt l'oportunitat. Després he vist que ho enfocava al Barça i he entès l'ironia...
   Els ERCorruptgents, els dit independentistes 80 anys cap enlloc. Dependent de la independència per viure. 12/08/2021 3:35 pm
   Els ERCorruptgents, els dit independentistes 80 anys cap enlloc. Dependent de la independència per viure.
   La veritat de Don Ferrovial junqueras, un periquito de famiglia 12/08/2021 10:25 pm
   El CORRUPGENT FERROVIAL JUNQUERAS ES PERIQUITO, com el seu papai el hermanitomCHORIZON
  Una 11/08/2021 11:03 pm
  "És legítim preguntar-se si tants errors acumulats, un darrere l’altre, són producte de la incompetència o, pensant malament, d’una estratègia premeditada per treure el Barça de mans dels socis per passar a ser propietat d’algun grup econòmic. D’aquesta manera els valors i la significació del que és, des de fa un segle llarg, més que un club estarien sota control d’interessos privats, sempre influenciables." A la fi trobo algú que expressa tan bé el que també penso des de que va sortir escollit en Rossell. També és fàcil saber quines famílies en sortirien beneficiades.
  MiqCar 12/08/2021 1:44 am
  Bon punt de partida, per apropar-se a la cultura francesa i allunyar-se de l'espanyola
  JUo 12/08/2021 10:41 am
  Dieume paranoic, es un moviment per aixafar la moral de victoria dels catalans que volen un estat propi. Un Barça trionfant pasejant per tot el mon la senyera i reivindicant un pais i un estat no era aceptable a Md i han fet el que calia, aixafar al Barça.
   Doctor Strangelove 12/08/2021 1:15 pm
   Tu noi no vas gaire al camp, on tot "quisqui" parla l'idioma de Cervantes, i la majoria passa de l'independentisme, només quatre sonats, que se'ls veu d'una hora lluny, fan el panoli en comptes de mirar el partit. En fi, ni per culers serviu! Doc.
    StrangeChanpionlic 13/08/2021 6:12 pm
    I ho diu un puto merengue amargat que necessita les victòries d’uns altres per sentir-se bé… i a sobre creu en un Dèú inexistent, IDIOTA!
  MHO 12/08/2021 1:02 pm
  Alucinant, qualsevol cosa que passa al món es una conspiració contra Catalunya. Per pixar i no treure gota, 😁
  Luisnomeacuerdo 12/08/2021 6:39 pm
  Otra mala noche del salvador de tractoria. Este tío es tonto por qué es un fascista independentista o es un fascista independentista por qué es tonto . Comentarios a repugblicafracasada@pasteleroloco.tractoria.
  Bertra de Konilòsia. 12/08/2021 6:57 pm
  JO només sé el que veig. I veig que SENSE ( EL DÉU que no ha donat res al Barça quan el Barça li ha donat TOT i que no és poc ), el Barça ha guanyat al Juventus.
  Jordi zurullo 12/08/2021 9:23 pm
  Voste aposta per polititzar un club de futbol que te seguidors de totes les ideologies ,doncs no anem be perque al final surt perdent el club i la seva imatge.
  GROC 13/08/2021 12:35 pm
  Els fexistes que aqui opinan , son tan curs i males persones que aprofitan per ataca a ERC Es nota que ERC sigui preminent a Catalunya , per tan per no reventar vomiteu tot el verí l que no os deixa viure

Nou comentari