Per molts anys, Òmnium

Unitat sense fusions forçades. L’esperit del Compromís d’Elna n’és l’exemple.

Elna és, per molts motius, una mena temple laic. És l’escenari d’episodis de vida, de força i de llibertat increïbles que han marcat la història contemporània catalana.  D’aquí l’encert d’Òmnium de celebrar els seixanta anys de l’entitat al municipi de la Catalunya Nord. Tota una declaració d’intencions. Tot un senyal. Tot un significat. 

Òmnium va tenir la capacitat d’enfilar en un mateix escenari quatre líders del Procés. Jordi Cuixart, d’amfitrió del president a l’exili, Carles Puigdemont, el vicepresident legítim, Oriol Junqueras, i una de les icones més potents de l’Octubre, la ‘comandanta’ cupaire Anna Gabriel. Una imatge potent treballada amb destresa i sense estridències. 

Poder cosir un acte d’aquestes característiques és una feina que, darrerament, és orfebreria fina. I més en un país on calen més dermatòlegs que epidemiòlegs. Gosadia, tranquil·litat i traça. Llengua, cultura i país. Unitat sense fusions forçades. L’esperit del Compromís d’Elna n’és l’exemple. Sovint penso que Òmnium és ja la primera entitat republicana de cap a peus. Per molts anys més, Òmnium. 

Comentaris

  Vendetta 17/07/2021 11:56 pm
  Resumint trobada processista botiflera nomes per sectaris del llaz groc, de independencia res de res us triturarem processistas sou el cáncer de catalunya
   A Vendetta 18/07/2021 9:38 am
   Tu i els teus, si que sou un càncer, i dels dolents...botiflerots sense cap neurona al cervell, aneu a cagar fatxes!
    Eduard 18/07/2021 9:47 am
    La qualitat d’un periodista es pot mesurar per l’ús que fa dels adjectius. I aquí es veu com s’utilitzen… uns dies dedicat a les ocurrencies i uns dies fent judicis de valor absolutament sectaris. Ni periodisme ni rés, una banalitat
   MHP 18/07/2021 11:11 am
   Jejeje soncs això
  Luisnomeacuerdo 18/07/2021 1:36 am
  Odium está acabado, como tú en el periodismo.
   Al nomeacuerdo 18/07/2021 9:35 am
   N'hi han que s'acaben (no és el cas de Òmnium) i n'hi ha que no en sigut mai res..com tú! Au! torna a la cova i no facis més el ridícul..
   Fart de pallassos 18/07/2021 11:29 am
   Pobre animaló, es creu q es algú i s'anomena a sí mateix sense records. En fi....
  Veterà antifranquista. 18/07/2021 6:27 am
  Sense unitat, l'independentisme està condemnat al fracàs més absolut. Tanmateix hi trobo una nota discordant en aquest panorama: Anna Gabriel. Aquesta és la baula feble, l'unica que pot fer - vist el seu capteniment anti-tot- anar en orris tot el procés independentista. I tan de bo que vagi errat.
  Narcís 18/07/2021 10:17 am
  ( Aquest cop ) article/ informació ben fet, ben posada, ço és, explicar el vertader Govern de Catalunya que fou descalvacat tirànicament per estat aliè a res nostre ( que no sigui nostra terra, que no sigui nostres diners ) ! PD : si, a sobre, d' odià'ns-e espanya, no ens estimem entre nosaltres,bona nit i tapa't !

Nou comentari