No l’havien preparat per a això

"El Govern ha sentit la necessitat de fer un gest mínim de rebel·lia i d'explicar-lo. Sobretot d'explicar-lo. Senyal que percep que l'exigència de l'1-O es manté intacta"

Diguem-ho tot. L’espectacle d’aquesta setmana al Govern per decidir qui anava al sopar inaugural de les jornades del Cercle d’Economia no s’ha de repetir. L’executiu ha de tenir una posició, una de sola, sense actualitzacions ni variacions ni matisos. Quan es comunica oficialment el que s’ha decidit, s’ha de fer amb la certesa que no hi haurà cap esquerda, o que no passarà res que faci semblar que n’hi ha. Que els equips de comunicació hagin d’estar-se hores intentant tapar vies d’aigua i que sembli que els consellers estan jugant al pedra, paper o tisora per decidir a qui li toca fer el paperot és nefast, des de tots els punts de vista. I això sense entrar en el debat, que és tot un altre, de si la decisió presa era un encert o un error.

Però, malgrat tot això –provocat, buscat i desitjat per tot un entramat potentíssim de pressionadors experts–, arriba el dia D i la consellera a qui ha tocat ser Mrs. Wolf (“soluciono problemes”) es planta davant de Felip de Borbó i li deixa anar alguna cosa relacionada amb els 3.000 represaliats del Procés, un vocabulari insòlit per a orelles reials.

No es pot dir que no ho hagin intentat tot. Tres anys i mig de càrregues policials, causes judicials, pressions empresarials, empresonaments, inhabilitacions i embargaments. I ara hi han afegit una macrooperació de maquillatge amb uns indults en nom de la “concòrdia”, un relat d’estat que utilitzen, com un sol home, Pedro Sánchez, tots els socialistes que no se li han rebotat i els mitjans de comunicació i les elits territorials encara fidels, com s’ha sentit aquest dimecres de boca del president del Cercle d’Economia, Javier Faus. I ni així. Ni el bastó ni la pastanaga no acaben amb el mal. Fins al punt que, encara que passi per l’adreçador del sopar enverinat, el Govern sent la necessitat de fer un gest mínim de rebel·lia i d’explicar-lo. Sobretot d’explicar-lo. Senyal que percep que l’exigència del primer d’octubre del 2017 es manté intacta. Per a tot això, es miri com es miri, el preparao no estava preparat. L’han enganyat. Els reis eren els pares i no li van dir com de trinxat li deixaven el regne.

Comentaris

  Georgiana 17/06/2021 2:30 am
  Venen a casa nostra a fer-nos carícies quan no ens soleu fer (tot el contrari), o m'has de fotre o m'has de menester. Hipòcrites, tant els hostes com els amfitrions!!!
  Doctor Strangelove 17/06/2021 7:35 am
  Buff, nivell de P3. Per què no us curreu una mica més els articles? El d,avui és lamentable. Millor haver parlat d en Sergio de Camas. Doc.
   Doctor Strangelove, el bo. 17/06/2021 10:12 am
   Ens pots il·lustrar una mica més Phil Philipps?, estem esperant la teva docta lliçó encara que molts no entenguin el que sermoneges. Ets únic, ets el millor i et mereixes que els lectors et facin un monòlit al passeig de Gràcia. Que n'ets de ruc!
    Doctor Strangelove, el bo. 17/06/2021 12:34 pm
    Ni cas, deu estar fent la migdiada o recuperant-se de les "xorrades" que diu.
  Narcís 17/06/2021 8:28 am
  Ser-hi , s'hi havia de ser , no debades és ca nostra, nostra terra , nostra nació que no pas regió seva ! Allò que no sé és que fumia rei aliè , com no fos convèncer empresaris se n ' anessin , inverteixin, fora . . . ! PD: qué és això de titllar de terroristes persones pacífiques que manifesten el seu rebuig a tant de mal com rep nostra existència pel sol fet de ser existència catalana ?
   Doctor Strangelove 17/06/2021 11:26 am
   Narcís, però si tu per no tenir no tens ni cas. Que el frenopàtic no és teu, collons. Doc
    Narcís 17/06/2021 3:50 pm
    Doctor Strangelove : Com pot ser no sigui pro la independència de Catalunya .. quan defora no et volen per català, quan mitjans d' abast estatal no paren de ser contra allò català, quan sos politicastres fumen el gall en catalanofòbia, quan mateixos politicastres àdhuc es fumen contra allò català fins i tot celebrant el dia de sa ( no ) autonomia, quan més ens espolien i més aturen lleis nostres pro la prosperitat , quan . . . . . . i no diguem-ne res pel que fa a la història ! PD : verament , inconcebible o .. no pas !
  No! 17/06/2021 8:31 am
  En la trobada amb el rei el president Aragonès anava amb el lliri a la ma. Aixó és més o menys, amb unes altres paraules, el que li va dir Carles Riera de la CUP. Ara sí ha quedat despullada la verdadera ERC? A lo millor necessites alguna altra sortida de Junqueras o Tardà. A qui votaries ara, a la Borràs o a l'Aragonès? El pare Ramonet deia: perquè no escoltaes quan jo t'ho predicae.
  La solució 17/06/2021 8:49 am
  La solució als problemes de representació quan vingui el borbó és molt senzilla, enviar sempre el Conseller d'acció exterior (si encara existeix aquesta conselleria), que sense ser president ni vicepresident és un tipus de càrrec molt important en qualsevol govern mundial.
  Si que estava preparat 17/06/2021 9:27 am
  Els d'ERC li han aplanat el camí. Ara toca la reunió Pedro Sánchez- Aragonès. Recordeu la reunió Rajoy-Màs i. quan va tornar a Catalunya va dir: -la reunió no ha anat bé, haurem de buscar una altra solució- i va fer el referèndum del 9N. Ara amb la reunió Sànchez-Aragonès, en tornar a Catalunya el president dirà: "bueno" si, hem arribat a un principi d'acord tot i que caldrà més reunions al llarg de la legislatura per anar llimant obstacles autonòmics per desxifrar si son de l'Aragó o de Catalunya les truites i els barbs del riu Ebre.
  Ara toca 17/06/2021 9:34 am
  Ara toca grans alabances per part de tots els mitjans de l'altiplà cap a ERC ensabonat a l'Aragonès amb grandiloqüents xerrameques tertulianes amb l'únic fi de desintegrar l'independentisme. S'accepten apostes.
   Quins collons!!! 17/06/2021 11:03 am
   La Calviño ha dit als catalanets que hem d'entendre que l'única solució és el diàleg. Desprès de set anys de reclamar el diàleg per part dels catalans, ara els castellans apropiant-se de la paraula màgica: DIÀLEG! Com si ho demanessin ells com a purs sants de les estampes.
  Donec Perficiam 17/06/2021 11:39 am
  Caspaña només vol els diners de Cat, no pas res més. Aixó no va de territori, unitat i blablabla.... Fixeu-vos que només ve el Rei quan hi han actes vinculats a l'economia de Cat (fires, inauguracions de grans empreses, enterraments......) aixó és l'únic que els importa de casa nostra, seguir xuclant el 23% del seu PIB per poder demostrar a Europa que són solvents. Donar indults per demostrar que són democràtics, i per a tota la resta: caradura i Mastercard.
  Josep Alemany 17/06/2021 11:50 am
  Anem be amb aquest saldo de President Aragones que ens han endosat. Qui es el culpable? nom i cognoms del terrorista que ha col.locat a aquesta sola de sabata de la rectoria. Ahir, veient.lo feia la sensació que s'estava cagant al damunt. Pobre noi, per que el tractateu tan malament fent.li passar aquestes estones, si es un noi
  Qué curioso.... 17/06/2021 12:22 pm
  Un medio de Cataluña y sobre los Pujol hoy ni un artículo,más de lo mismo.Hay que tapar toda la mierda de casa.
   Pere 17/06/2021 12:32 pm
   Doncs, no surtis de casa.
  Ramon 17/06/2021 12:26 pm
  Rebutjar l'estaquirot llarguerut amb nom de vàter perquè representa Espanya, m'hi apunto el primer. Rebutjar-lo per republicanisme en canvi és espanyolisme de facto i fer-li el joc a l'enemic real.
  Gonzalo 17/06/2021 1:58 pm
  Mujer....yo no veo a su majestad, Felipe VI de España,Rey de España (y, dentro de esta, Castilla, León, Aragón, Navarra, Granada, Toledo, Valencia, Galicia, Mallorca, Sevilla, Córdoba, Murcia, Jaén, Algeciras e Islas Canarias), Los Algarves, Gibraltar, Córcega, Cerdeña, Dos Sicilias, Hungría, Croacia, Dalmacia, Jerusalén, Indias Orientales, Indias Occidentales e Islas y Tierra Firme del Mar Océano. Duque de Borgoña, Bravante, Milán, Atenas, Neopatria, Limburgo, Lotaringia, Luxemburgo, Güeldres, Estiria, Carniola, Carintia y Wurtemberg. Archiduque de Austria. Conde de Flandes, Tirol, Rosellón, Cerdaña, Habsburgo, Artois, Hainaut, Namur, Gorizia, Ferrete, Kyburgo y BARCELONA. Señor de Salins, Malinas, La Marca Eslovena, Pordenone, Trípoli, Vizcaya y Molina. Marqués de Oristán y Gocíano. Landgrave de Alsacia. Príncipe de Suabia. Margrave del Sacro Imperio Romano y Burgau. Emperador del Imperio Romano de Oriente, pues no veo a este humilde hombre poniéndose un huevo frito de papel encima de la cabeza berreando indigencia mentales.....
   David86 17/06/2021 6:33 pm
   Estàs com un llum, Gonzalo.
  Està preparat per aixó i molt més. I el molt més ja ho varem veure el 3 d'octubre 2017. 17/06/2021 3:12 pm
  Preparem-nos perquè d'ara en endavant tenen intenció d'anar passejant el Borbó per Catalunya, acompanyat de Sànchez, faltaria més! Els carrers de Catalunya regalimaran per totes les pixarades marcant territori que faran aquests personatges venent-ho tot com a concordia i distensió. Ells pixen i se'n van, nosaltres ens quedem amb la pudor.
   Gonzalo 17/06/2021 3:20 pm
   Correcto. Nos meamos en vuestra puta boca.
    Jo 17/06/2021 6:30 pm
    Si tant ens odies, per què no te'n vas?
  Ramon 17/06/2021 3:21 pm
  Pere Aragonès = Porcioles? No pas. Pere Aragonès molt pitjor que Porcioles. Porcioles per exemple era catalanista dins el possible.
   Gonzalo 17/06/2021 4:09 pm
   Y como buen catalanista, se embuchø todo el dinero que pudo y más....

Nou comentari