La negativa de la justícia belga a entregar a Espanya el raper Valtonyc ressalta, una vegada més, l’estructura autoritària de l’Estat espanyol, que manté delictes que arrelen en el passat medieval d’una monarquia amb origen en el dret diví. Al rei espanyol no se’l pot criticar ni quan delinqueix, i qui ho faci tindrà enfront un sistema repressiu organitzat i referenciat durant el franquisme. L’única salvetat és que, de la mateixa manera que passava durant la dictadura, ara l’Europa de tradició democràtica ofereix recer jurídic als que optin per l’exili.

Però el més significatiu del cas Valtonyc és l’actitud menyspreativa tant dels poders de Madrid com de l’opinió pública espanyola, que, majoritàriament, vol reprimir l’exili català amb els mateixos arguments i el mateix nivell de reflexió que vol que perdi el Barça. Increïblement, els mitjans espanyols no estan preocupats per la llibertat d’expressió, sinó per crear un ambient propici al retorn de Joan Carles de Borbó, que tot indica que tornarà tan campetxanament com ha viscut sempre. Un fet que deixarà la justícia espanyola al nivell de prestigi internacional que es mereix.

Tot plegat indica molt clarament quina serà l’estratègia dels poders de Madrid quan comenci el daltabaix definitiu de les sentències del Tribunal Suprem. Aquí hi tindrà un paper clau l’exili català, amb el president Puigdemont al capdavant, però també les organitzacions i partits independentistes, que perdran aquesta condició si es neguen a reaccionar amb la determinació que espera la majoria de la societat catalana. No som en un mentrestant, som en un compte enrere.

Comentaris

  Roberto rulano Desembre 29, 2021 | 21:33
  La reacció d esquerra regionalista de caspanya ,dels juntsx el sou de xordi sanchez i del momium cultural del abraça sociates cuixart sera dir conformeu vos amb el que ens roba i ens assimila Espanya, perque som uns incapaços de lluitar i només ens interessa la pagueta.
   Pere LLimonera i Citronell Desembre 30, 2021 | 09:16
   REFERÉNDUM EN CATALUNYA PARA SABER QUE PORCENTAJE DE ASIGNATURAS EN ESPAÑOL/CASTELLANO QUIEREN LOS CIUDADANOS QUE SE DE EN LAS ESCUELAS Y EDUCACIÓN CATALANAS Propongo que como medida de profundización en la Democracia y por el apego que una parte de la sociedad catalana tiene a los "Referendos"; y por simple higiene democrática, para saber que piensa el pueblo catalán realmente sobre la "inmersión" y el modelo educativo, que se Realice un Referéndum a la vez que las próximas votaciones autonómicas, para saber que porcentaje de asignaturas en Español/Castellano quieren los ciudadanos que se de en las escuelas en Catalunya: el 25%, el 50%, el 75% o el 100%... Luego se puede hacer una media ponderada de los resultados y aplicarla en la "Escola" Catalana! - Creo que sería el método mas Democrático y abriría el camino para "ablandar" el corazoncito del Estado de la Nación Española para otros posibles futuros "referendos" en Catalunya sobre otros temas... Sería un Win-Win clarísimo para todos y me sorprendería que el Govern y los Partidos Nacionalistas de patrias-inventadas (que se auto-proclaman tan "Democráticos", "al contrario que otros") N0 estuvieran de acuerdo en realizarlo; incluso "me extrañaría" que ellos mismos o el 'Govern' no lo propusieran prontamente al Gobierno de la Nación...
    Amic Desembre 30, 2021 | 11:06
    Pere: A tot arreu del món, els referèndums els convoquen els governs quan consideren que hi ha una pulsió al país que els demana. Crec que si vols impulsar un referèndum de les característiques que proposes, primer hauries d'aconseguir que els diputats electes que ho desitgen siguin majoria absoluta al parlament i puguin formar govern. Si no estic mal fixat, en aquest moment els diputats que potser subscriurien l'impuls d'un referèndum com el que dius no són majoria al parlament. De fet, dubto que passin d'un 15% (3 diputats del PP + 6 diputats de Cs + 11 diputats de VOX sobre un total de 135). De fet, des del 1980 i amb 10 o 12 legislatures, al parlament els diputats que tal vegada impulsarien un referèndum com el teu no hi han tingut mai la majoria. Deu ser que la gent no se'ls creu gaire...
     Pere LLimonera i Citronell Desembre 30, 2021 | 14:42
     ... Excusas... de mal pagador, Amic... ja, ja, ja... Estoy seguro de que has entendido muy bien lo que digo y por donde voy... Si no es el caso, lee de nuevo, aunque solo sean las ultimas frases... Y lee también un comentario que he enviado al articulo "Vilalta diu que la moció de confiança a Aragonès “ha perdut sentit” (si es que lo publican, porque cuando algo es susceptible de probar las inconsistencias y falsedades de los separatas, o es una respuesta a otro que deja en evidencia sus comentarios y razonamientos "no lo publican"... !"Democracia Separata"!)... Ya se que no son mayoría, pero porque no lo piden los partidos separatas si tanto gustan de conocer la "Voluntad del pople" y tanto gustan de Referendos... Si No se hace ni se pide ese Referéndum es porque los Separatas saben muy bien que el resultado no les convendría en absoluto!
  Luisnomeacuerdo Desembre 29, 2021 | 22:24
  Salvador de tractoria no has felicitado al pastelero loco por su cumple, mira que sois desconsiderados los fascistas independentistas con los que os engañan, así no, paleto, así no. Ahh que a lo mejor esperas al año que viene para llevarle un bocata de sobrasada a soto del real.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) Desembre 30, 2021 | 02:24
  Jo trobo encara més significatiu que els silencis de la premsa espanyola sobre la victòria de Valtònic, els silencis dels medis afins a ERC, més que significatiu ho trobo escandalós i repugnant. Tot allò que es relaciona amb Waterloo i, no cal dir, amb el MHP Puigdemont o amb el referèndum del 1-O i la Declaració d'Independència del 27-10-2017 per part del nostre Parlament, és silenciat per la conxorxa borbònico - junquerista
   Maria Desembre 30, 2021 | 14:26
   Quina DUI? Si va ser un fake i en Puigdemont va fugir deixant el poble tirat. Per anar a cobrar d’eurodiputat.
  Català Desembre 30, 2021 | 04:15
  Dues coses: Un espanyol considera que qui governa i no se'n aprofita del càrrec per robar és un inútil i un babau, i el que ho fa és digne d'admiració. Segon, partits independentistes?. No n'hi ha cap, ningú no pot perdre el que no té.
  Manuel de Llimiana Desembre 30, 2021 | 06:11
  Erc amb la victòria del VALTÒNIC, estan cagats, amagats, rendits. Junqueras es españa, es el regim del 78, es el psoe del GAL, es la dictadura dels mediocres del sanchez, i d'ell mateix a dins erc. Junqueras es ANTI.INDEPENDENTISTA, ANTICATALÀ, PUR ESPAÑOL.155. Per cert, els espanyolistes d'erc no van asistir al concert del Lluis LLACH, com bons espanyolistes del psoe que son. Junqueras es el punt i final de la crosta nazional.psoecialista d'ERC.ESPAÑA
   Enric Desembre 30, 2021 | 14:29
   Valtonyc és un pringat que cantava en castellà a favor de l’Espanya tricolor. Ara va d’indepe perquè cobra de convergència .
  "Aquí hi tindrà un paper clau l’exili català, amb el president Puigdemont al capdavant" Desembre 30, 2021 | 06:31
  Ja sabem quin és el paperot que fa el batxiller foll i gens preparat que mai vam votar, va ser posat a dit per Miss Catalunya: suspendre la DUI en segons i fugir deixant-ho tot enmerdat, perdre una oportunitat que passa cada 300 anys...
   Ricard Desembre 30, 2021 | 11:02
   Per un pancastellanista un català és un foll. Normal.
  Gonzalo Desembre 30, 2021 | 08:07
  Habrá que modificar la Constitución española y añadir el mismo artículo que existe en la alemana. Artículo 21.2: “los partidos que por sus fines o por el comportamiento de sus adherentes tiendan a desvirtuar o eliminar el régimen fundamental de libertad y democracia, o a poner en peligro la existencia de la República Federal de Alemania, son inconstitucionales”.
   Amic Desembre 30, 2021 | 09:41
   Gonzalo, les comparacions entre Alemanya i Espanya ofenen el sentit comú més elemental. Alemanya és una democràcia de primer nivell que va depurar els nazis. Espanya és una farsa que té els feixistes instal·lats a les més altes institucions de l'estat, començant per la judicatura. Espanya volia tancar a la presó durant dècades el MHP Puigdemont. L'any 2018 la judicatura alemanya va dir-li a l'espanyola que l'actuació del president de Catalunya era perfectament legal.
    Pere LLimonera i Citronell Desembre 30, 2021 | 10:40
    ... Endogamia, Nepotismo, Caciquismo... todo lo que los "supuestos" Izquierdistas y Nacional-Socialistas e IndePendencieros supremacistas de Patrias-Inventadas criticaban de las derechas, criticaban de estar extendido en España, etc... resulta que ellos lo hacen en Catalunya allí donde gobiernan "MuLTipLicaDo por 10" (ENdoGamia, nEPOTISMo, CaCiqUisMo x 10 )... pero los fachas siempre son los otros...
    Gonzalo Desembre 30, 2021 | 15:06
    El tribunal regional alemán desestimó la extradición por rebelión, no así como la extradición por malversación. Y tomó como "ejemplo" un incidente que hubo en un aeropuerto. Si algún gobierno federal alemán hubiese realizado la misma acción que hizo el gobierno regional catalan, los jueces alemanes no hubiesen sido tan laxos.
  Temps de dictadura, temps d'ARA la RAZON del Junqueras.es Desembre 30, 2021 | 09:29
  La new ERC (España, Rey, Constitucion) del Junqueras de GODÓ y su Basté van directes a la DICTADURA ESPAÑOLA DEL PSOE.GAL, purs essers miserables, ganduls, vividors i dements. Pobre Catalunya en mans dels garrulos del Aragones de España.155
  Ricard Desembre 30, 2021 | 11:03
  D'increible no res. Castella sempre ha estat una dictadura, pels segles dels segles. Som els catalans els que a vegades reaccionem contra l'ocupació militar i colonial.
  Si Desembre 30, 2021 | 13:51
  Veient com els partits sempre acaben servint al estado podrit, no penso votar més. Fins que tinguem Estat Català.

Nou comentari