El passat 27 d’octubre, el conegut negacionista alemany Horst Mahler, de 85 anys, va ser posat en llibertat després de complir una llarga condemna de 10 anys i dos mesos de presó. Mahler ha estat condemnat reiteradament pels tribunals alemanys per fer apologia del règim nazi i per treure importància l’holocaust jueu. Una repressió equivalent a la què han patit els principals dirigents de l’extrema dreta francesa, com Bruno Gollnisch o el mateix Jean-Marie Le Pen, que han estat sancionats per fer declaracions minimitzant el caràcter criminal dels règims feixistes.

L’Estat espanyol, en canvi, no disposa de cap llei d’aquesta mena. Això ha facilitat que el negacionisme sigui part consubstancial del bloc ideològic de la dreta, que acostuma a diluir la repressió franquista considerant-la un simple efecte secundari de l’enfrontament bèl·lic. D’aquí la naturalitat amb què un partit com Vox hagi fet un pas endavant reivindicant obertament la doctrina falangista i el cop d’Estat de 1936 com a necessitat de la lluita anticomunista. El negacionisme del caràcter criminal de la dictadura franquista no està fora del sistema, com a França o Alemanya, sinó que és part consubstancial de la dreta nacionalista espanyola que colonitza l’Estat.

És per això que la Fundació Franco (considerada per l’Estat com una entitat benèfico-docent i cultural que mereix deduccions fiscals) no té cap problema a publicar articles que neguen l’existència de les fosses plenes d’ossos sense identitat dels represaliats. Aquest és el nivell de tolerància del govern més progressista de la història.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo Febrer 25, 2021 | 23:29
  También tenemos asociaciones fascistas independentistas en algunas comunidades autónomas como son Cataluña y las vascongadas y no pasa nada, ahí están aunque por poco tiempo, tenemos que imitar a esos países que tienen prohibido los partidos independentistas y que tanto admirais los lazinazis y cobardes terroristas.
   Jo Febrer 26, 2021 | 08:57
   Nazi tu cabronas i covard,quan vulguis ens veiem a veure que surt correns abans.
   20
   11
   Respon
   No estas ben collat, et manquen un parell de tombs de clau... Febrer 26, 2021 | 09:14
   Quan un diu aquestes tonteries només por ser perquè no gira rodó. Aquestes associacions que tu dius continuaran on son fins que ells vulguin, i tu a callar, gos de tura de l’estat ecspanyordo, amb el teu morrió verd militar i la “estanquera” cosida a un costat. No rodes fi, es nota amb el vòmit que abocas sempre que obres la boca. Demana-li al teu rei, fugit de la justícia, que t’expliqui el que es un cop d’Estat...
   fat boy Febrer 26, 2021 | 11:21
   Provincias Traidoras, Luisnomeacuerdo, no vascongadas sino Provincias Traidoras, veig que comences a contemporitzar i aixo es que et fas vell.
   jordi amat Febrer 26, 2021 | 11:56
   torna al teu pais pallasso nyordo! #SpainIsAFascistState
  Jo Febrer 26, 2021 | 08:04
  Si noi una colla de delinqüents criminals que sols volen viure del quento peti qui peti. Es una derivada de tenir de cap de l'estat una familia de assassins i lladres.
  Democràcia plena de defectes Febrer 26, 2021 | 08:56
  Tots els conservadors incloent-hi el PSOE ens diuen que tenim una democràcia plena i exemplar. Pobres de nosaltres si ens tenen de repetir tantes vegades que tenim una meravella de democràcia si per definició les democràcies ja tenen que tenir aquests requisits.
  Doctor Strangelove Febrer 26, 2021 | 09:35
  Ets un miserable mal vestit! Primer condemna les atrocitats del comunisme i després si vols parlem de feixisme, meló! Els autèntics totalitaris sou la gent com tu, que blanquegeu el càncer més gran que a patit la humanitat, és més alguns soques com tu, encara l'exalteu! Teniu el meu més sincer despreci, només sou uns mediocres que voleu enfonsar-nos als que volem viure en llibertat intel·lectual. Aneu a fer la mà! Doc.
   JordiP Febrer 26, 2021 | 09:57
   No recordo que en Cot hagi lloat mai el sistema polític-econòmic de gestió centralitzada basat en comités d'obrers i soldats (soviets).
   jordi amat Febrer 26, 2021 | 11:54
   escolta imbècil anticomunista primari! estudía primer els nefastos efectes del capitalisme desfermat que aviat ens deixará sense planeta on viure! el capitalisme, tot i que no té res a veure amb l'article, está fet per èssers lobotomitzats com tú. Segur que a mes a mes vas a misa per fer-te perdonar les teves atrocitats diàries, pallús nacional-catòlic!
   Doctor Strangelove Febrer 26, 2021 | 16:31
   Soc afirmacionista, car afirmo que l'ínclit Ovrebo és del Varsa! Doc.
  Queda clar, queda clar Doctor Esvargenesque Febrer 26, 2021 | 10:03
  Vostè és un negacionista. Per altra costat segons l'últim paràgraf del seu comentari son uns mediocres els que no pensen com vostè. Una raça superior potser?
  Ramon Febrer 26, 2021 | 10:27
  Jo reconec que sóc negacionista. Concretament nego "el gol de Pelé". No va ser gol. Va anar fora.
  Ramon Febrer 26, 2021 | 10:28
  Però també sóc afirmacionista. Per exemple afirmo que Joan Tardà és un ruc.
  14
  24
  Respon
   GROC Febrer 26, 2021 | 10:58
   Ramon com Franco. Eliminar a ERC i militans ,per que no li agraden. ERC l'ultim partit legalitzat per la "transicio" El Ramon comportament igual que VOX . No es ratórica es realisma.
  GROC Febrer 26, 2021 | 11:01
  Ramon com Franco. Eliminar a ERC i militans ,per que no li agraden. ERC l'ultim partit legalitzat per la "transicio" El Ramon comportament igual que VOX . No es ratórica es realisma.
   Ramon Febrer 26, 2021 | 12:01
   Quin ruc, aquest ruc de la redacció. Penja llur vòmit de ruc primer en un comentari erroni i després el repeteix ABANS del comentari que teòricament hi corresponia el vòmit de ruc.
  Ramon Febrer 26, 2021 | 11:39
  Parafrasejant De La Cérvola, quina errada, quina immensa errada fou que la Crida aprofités les sigles ERC per fer el pas a la política de partit a fi i efecte que l'independentisme explícit tingués presència al Parlament. Aquella errada, aquella immensa errada, ara puteja molt la necessària revisió nacional que Catalunya hauria de fer dels anys 30 del segle passat. I jo ja entenc les dues raons que van dur a aquella OPA: 1. Dir-se ERC et donava drets pressupostaris i mediàtics; 2. Aquella ERC dels 80 anava perdent pes per raons biològiques -era l'electorat més envellit de tots i amb l'entrada de la Crida va passar a ser el més jove de tots!-, però en línies generals havia set un partit força potable: qui anava a imaginar-se l'horror actual? Les raons eren lògiques. Però la cagada ara ja es veu que va ser immensa. Cagada l'assumir les sigles perquè implica haver d'assumir coses abominables. I també cagada que, a més de la Crida, aprofités per entrar-hi una caterva de sabatots sonats i caïnites que arran la bifurcació van ser els que van quedar-se amb les sigles i al cap de no res ja van ser abduïts per la màfia sociata.
  19
  35
  Respon
  Ramon Febrer 26, 2021 | 11:49
  Els progres són supremacistes. Creuen en la superioritat de la raça no pura. Creuen que el mestissatge millora la societat. Qualsevol mestissatge! Qualsevol! No ja que per exemple ara ens vingués a Catalunya un milió de persones escandinaves, que això encara podria pensar-se: "Home, doncs potser sí, que milloraríem!". No, no. Ells, els progres, afirmen que qualsevol immigració amb llur consegüent barreja ens millora. Qualsevol! Totes! Creuen per tant que les societats mestisses són millors. Superiors. Quins nazis, els progres!
  53
  45
  Respon
   Jordi Briz Febrer 26, 2021 | 14:00
   Només que aquests " nazis ", donat que preconitzen el mestissatge, no volen acabar amb ningú. Només en això ja són superiors. T'estàs enredant a tu mateix amic...
  Ramon Febrer 26, 2021 | 11:59
  Òbviament, la pervivència d'un partit amb les sigles PSOE també dificulta moltíssim que pugui haver-hi democràcia a Espanya. Però per ells la remissió al guerracivilisme, la hiperlegitimació esquerranista, tot això ja els ha anat i els va bé com a recurs sempre a mà de cara a mantenir-nos sotmesos. I a aquest efecte, l'existència de l'"actual" ERC, les cometes d'"actual" són perquè llur marc mental és el de la 2a República espanyola, els és un ajut inestimable. La prioritat i la màxima preocupació d'Espanya no és la democràcia. La prioritat i la màxima preocupació d'Espanya és el nacionalisme català. Jo crec que Espanya no podrà tenir mai democràcia mentre que la nació catalana no s'hagi alliberat o extingit.
  23
  55
  Respon
  Ricard Febrer 26, 2021 | 12:30
  Reitero la inexistència d'Espanya. Reitero l'existència de Castella, secular, expansionista i annexionista.

Nou comentari