Marlaska tasta la medicina del ‘deep state’

"El ministre ha descobert que la impunitat en la utilització de procediments incorrectes només l'empara quan actua contra segons qui"

De tant en tant el deep state envia un avís a aquells que es pensen que en són líders o portaveus a la superfície. Si aquests personatges conjunturals –sorgits del molest mecanisme democràtic de les eleccions– es passen, els paren els peus. En circumstàncies normals, l’estat profund i els dirigents polítics estatals actuen en la mateixa direcció. Sobretot en determinades qüestions, com és ara Catalunya i ho va ser durant molts anys el País Basc. Però, compte si pretenen sortir d’aquest terreny de joc delimitat, perquè ho pagaran.

Va ser un error la fatxenderia de Pedro Sánchez de dir en una emissora de ràdio que la fiscalia depèn d’ell. Que intenti ara canalitzar alguna mena de missatge als fiscals, que descobrirà que la seva capacitat de penetració és zero, encara que pugui posar i treure fiscals generals de l’Estat. Però és encara més agosarat el que ha fet el seu ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que va destituir l’home que el deep state espanyol considera un dels herois de l’1-O en la missió de reprimir els catalans entestats a fer un referèndum. Estava cantat que Diego Pérez de los Cobos no es quedaria de braços plegats i mouria tots els fils possibles. Però els encarregats de justificar la seva destitució van actuar amb poc rigor i l’alta judicatura ha trobat una escletxa per revocar el cessament.

Com li va passar a Baltasar Garzón quan va permetre unes escoltes il·legals en la instrucció del cas Gürtel –i va acabar expulsat de la carrera judicial–, Marlaska –també jutge de l’Audiència Nacional i també temptat per fer el salt a la política amb el PSOE– ha descobert que la impunitat en la utilització de procediments incorrectes només l’empara quan actua contra segons qui. No es pot tocar un dels seus. Així és com ara el ministre es troba amb una guerra declarada contra ell on, de manera gens sorprenentment, Vox actua a cara descoberta. Ho explica Quico Sallés. El PSOE i el PP (i abans AP) han estat alimentant el deep state des del 1978. Ha crescut tant que ara té vida pròpia. I no és la primera vegada que fa saber als socialistes que, a èpoques, són el germà pobre.

Comentaris

  L'OBSERVADOR ASTORAT 03/04/2021 8:32 pm
  Cuando el "Demócrata" D. Pérez de los Cobos, perpetraba la "Represión" en Catalunya, toda la "Izquierda Española y Catalana", con sus "Intelectuales y Prensa al frente", la apoyó con entusiasmo, "aliándose y blanqueando" a todos los partidos "Neofranquistas-Borbónicos" . Sólo cuando el "A POR ELLOS", se convirtió en el "A POR VOSOTROS”, reaccionasteis con su cese/ Lo pilláis, o no !!!!!
  Ramon 03/04/2021 3:54 pm
  A sota algú afirma que el Deep State és franquista. Fals. El Deep State és sociata. Concretament felipista.
  Ramon 03/04/2021 12:54 pm
  Ser independentista i voler que Espanya tingui governs d'esquerres és imbècil.
   Cal treure-li la palla a la frase @Ramon 03/04/2021 3:11 pm
   Ser independentista a Catalunya és imbècil.
    Ramon 03/04/2021 3:52 pm
    La diferència entre la meva frase i la teva és que la meva no és imbècil.
     El problema @Ramon ... 03/04/2021 9:04 pm
     .... no és la teva frase imbècil, que ho és. És que tu mateix ets imblecil.
      Ramon 03/04/2021 9:39 pm
      Sí, coscubiela, sí. Ara acaba d'arreglar-ho, renegat. T'ho torno a dir: quan vulguis. I en el fil que vulguis.
     El imbècil de @ Ramon creu que la seva frase no és imbècil ... 03/04/2021 5:06 pm
     ... i la dels altres si. Que dur és ser imbècil catalanet secessionista.
      Ramon 03/04/2021 6:07 pm
      Oh, és que és talment així. La teva frase és imbècil. I la meva, no. Quan vulguis entrem en detalls en qualsevulla d'ambdues. Per quina vols començar, coscubiela?
      1
      1
  Narcís 03/04/2021 10:53 am
  Article diàfan fora mida .. ' aquests ' són els ejpanyols ( fonètica Bono ) / espanyolers / espanyolíssims ! PD : només hi són per fúmer els que no són miserables com ells ( en l' endemig, vivint d' un status quo o fatxenderia de nassos ! ) !
  Maquiavelo de Vallecas 03/04/2021 10:52 am
  ERC se equivocó por completo al apoyar al PSOE, Pedro Sanchez , ya que este no manda nada, lo mismo ocurre con P. Casado, Arrimas y Abascal , son todos ellos peones del verdadero poder. Por una vez , sin que sirva de precedente, ERC y JuntsXCat deberían solicitar negociar y llegar a acuerdos con el Estado Profundo . ¿cómo?, tan sencillo como publicar un articulo , " tamaño grande " , en la vanguardia o en el pais, solicitando interlocutores válidos con PODER de decisión , lugar en cualquier parte del mundo, con ello se logra : Voluntad de dialogar ( ya sabemos que el E. Profundo hará "mutis" ) y un descrédito monumental a nivel internacional del reino de españa.
  Maquiavelo de Vallecas 03/04/2021 10:36 am
  el estado profundo , el verdadero PODER, con sus profundas y arraigadas raíces franquistas ha movido un poco la patita, solo un poquito, para demostrar quien realmente manda, España , o reino de españa, como quieran llamarle es irreformable, no tiene solución, por ello el mantener un gobierno que no tiene poder es una soberana idiotez , o se pacta y negocia con el estado profundo o nos vamos.
  Veterà antifranquista. 03/04/2021 3:53 am
  El dia que a en Marlaska li caiguin els seus propis assassins a sou al damunt i l'esclafin serà un dia gran per a la llibertat dels pobles d'arreu.
   Ramon 03/04/2021 3:52 pm
   L'antifranquisme ara no toca. Tocava quan pràcticament no existia.
  fat boy 03/04/2021 2:28 am
  L'ou de la serp ja ha esclatat. "Pues si los militares se han levantado, yo me voy a acostar". Deja vu.
  Anònim 02/04/2021 11:06 pm
  Que pena de artículoas de lo mismo,el día que escriban un artículo serio sin mezclarlo con el monotema,será la leche.
  Espectador 02/04/2021 10:48 pm
  Molt bon article.
  Ramon 02/04/2021 9:48 pm
  Aquest article és una prova formidable per entendre i fer entendre que no tenim remei.
   Pep 03/04/2021 8:43 am
   Tenim? serà tenen.
    Ramon 03/04/2021 12:00 pm
    Això també. Ells, els espanyols, tampoc no en tenen. En un altre sentit, és clar. Però que ells no en tinguin és el que ens ha de donar esperança.
  Ricard 02/04/2021 9:04 pm
  Arribarà un dia que aniran a pel seu rei. Com va fer Mussolini, que va deixar-lo fora de joc, i com hagués fe. r Hitler amb el President Hindenburg si no hagués mort. El cuc feixista, mimat per els agressors de catalans del 155, s'ho sol menjar tot. Bon profit, "constitucionalistes" castellanistes.

Nou comentari