Les “tonteries” de Colau

"Davant la demanda d'autodeterminació, que no és dels partits sinó de gran part de la ciutadania, Colau i els seus insisteixen en la dilació eterna"

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona i líder indiscutida des comuns a escala nacional –encara que, de moment, no encapçali les llistes que no són municipals–, s’ha lluit aquesta setmana parlant de la demanda persistent dels partits independentistes d’un referèndum vinculant, de la possibilitat defensar un projecte polític que té un suport social massiu. En una entrevista a TV3, la seva resposta a una pregunta de Lídia Heredia sobre la qüestió va acabar advertint que “la gent ja no està per tonteries”. La indignació de l’independentisme va ser immediata, i tant ella com el seu entorn s’han passat les 24 hores posteriors al·legant que se la va malinterpretar. Segons la versió matisada, la “tonteria” no és l’aspiració a celebrar un referèndum d’independència, sinó les “presses” i les “promeses incomplertes”.

Un debat sobre promeses polítiques incomplertes, si aquesta fos la qüestió, no tindria final. Podríem començar pel tomb que havia de fer l’habitatge a Barcelona que havia de portar el govern de la mateixa Colau: després de sis anys, continua dient que els resultats estan a punt de veure’s. Tampoc ha aconseguit arrencar al seu soci de govern Pedro Sánchez la regulació de lloguers per llei, que va donar per feta el desembre del 2018. Però aquesta no és la qüestió. El problema és que el lapsus de Colau, que reflecteix el fons del que pensa, porta a la vella idea d’allò que importa, els problemes reals: una construcció retòrica dels partits que sempre han volgut presentar la qüestió nacional com un problema menor que mai és urgent.

Ara fa anys que la massa crítica de ciutadans que pensen que sí que és urgent creix i el conflicte polític no desapareixerà. Davant d’aquesta demanda d’autodeterminació, que no és dels partits sinó de gran part de la ciutadania, Colau i els seus insisteixen en la dilació eterna. Eviten la negació, s’esmunyen amb la dilació. “Algun dia s’haurà d’abordar”, admeten. Però mai serà el moment. Ja s’encarreguen ells de garantir-ho.

Comentaris

  Ricard 07/09/2021 9:33 pm
  Les paraules de Colau demostren una concepció no democràtica de la societat. De fet som davant de despotisme il·lustrat. Realment és preocupant la poca confiança que demostra en les decisions que puguin prendre els seus conciutadans, objectivament llavor potencial d'un règim dictatorial. No en el meu nom!
   joansjosepsiases 08/09/2021 2:03 pm
   Il.lustrat?
  Sup Marcos 07/09/2021 9:33 pm
  La Colau es el clon de la Arrimadas, dice lo mismo que decía la otra.
  Tripartit no, gràcies 07/09/2021 10:15 pm
  Espero que els espanyols facin la Colau ministra perpètua en agraïment als serveis a Castella i la perdem de vista per sempre més
   Serafi Bandarra i Grataconys 08/09/2021 7:42 am
   Que Deu t' escolti
  Gironi 08/09/2021 5:09 am
  Si, si. Peró els barcelonins la van elegir. I l'han reelegit aixó vol dir que molts van pel mateix camí.
   joansjosepsiases 08/09/2021 2:04 pm
   La va elegir Valls i els qui el van pagar...no fotem...
  Albert Berrio 08/09/2021 7:52 am
  I resulta que quan el debat polític ha girat entorn d'aquestes tonteries la participació electoral a pujat fins al 80%.
  rd 08/09/2021 8:47 am
  fora comunspudents, fora la truja colaua botiflera mentidera vividora, execrable individua
  Narcís 08/09/2021 8:52 am
  A què hi juga aquesta gent . . diuen ser d' esquerres i quelcom tan elemental com el vot popular/ sobirania popular .. tant se'ls hi en fum ? I més , quan es tracta de defensa pròpia o supervivència/ pervivència/ vivència d'allò que som o catalans, tot plegat, Catalunya ? PD : aquests d' esquerres no n'hi tenen res , a tot estirar, ocupar el lloc de la ciutadania benestant .. però sense fúmer brot !
  L'evolució de les espècies a la cerca de la mamella pública 08/09/2021 9:31 am
  Comuns ---> Cms ----> C's
  Federalista 08/09/2021 10:14 am
  Sí pero la arrimadas más ganará las elecciones generales en Cataluña en el 2017 y la Colau ha ganado dos veces la alcaldía de Barcelona la lista más votada en ambas ocasiones quién vota a esta gente catalanes puros ehiperventilados quizás extraterrestres jajajaja no sois más burros porque no os entrenáis paleto estelados.
   Ricard 08/09/2021 11:15 am
   Xenòfob, repassa els resultats electorals.
  Doctor Strangelove 08/09/2021 11:31 am
  Realment em reafirmo amb el retard intel·lectual que pateix la majoria d'independentistes. Només cal llegir els comentaris dels hiperventilats que volten per aquí! Doc.
   Bepo 08/09/2021 12:08 pm
   Una nova mostra del que és el teu intel·lecte i la teva tolerància vers els que no pensen com tu. No parlis mai de retards intel·lectuals, ja que probablement a tu et premiarien amb la medalla d'or. Tu no voltes, com dius, tu ets "la mosca cojonera" que no té res a fer i et dediques a torpedinar tot el que s'aparta del teu color. Ets un pobre pallasso, per cert, avui encara no li has bramat res a Cotarelo. Ens falten les teves rucades, si us plau, fes-nos arribar les teves "doctes pallassades". Doc.
   Josep M. 08/09/2021 12:19 pm
   retard intel.lectual dels independentistes ? Ho dius pels Laboratoris Grífols, oi ???
    Doctor Strangelove 08/09/2021 1:20 pm
    NO, tinc amistat amb un Grífols i és un bon xaval! Té el petit defecte de ser indepre i de l'equip de l'Ovrebo, però se li pot perdonar! Doc.
  FUERA LA OLIGOCRACIA 08/09/2021 1:10 pm
  CATALUÑA no tiene derecho de autodeterminación, lo mismo le pasa ESCOCIA. Lo que pasa que ESCOCIA tiene el PODER DE DICIDIR que no es lo mismo que el derechi de autodeterminación.
  Donec Perficiam 08/09/2021 1:33 pm
  Ja diuen que la estupidesa humana també és infinita, i realment com a prova tenim a la senyora Colau (no em puc imaginar una super ciutat com Paris o Londres gobernada per un/una perroflauta...). Apart de les monstruositats que ha fet i farà a la nostra ciutat (en tots els sentits) ara es creu que pot donar lliçons de moral independentista i dir-nos que pixem fora de test....crec que estaria més maca dedicant-se a la collita de cogombres que a ser alcaldesa i tertuliana.
  joansjosepsiases 08/09/2021 2:02 pm
  No es pot retreure a la Sra. Colau, que no hagi complert els seus compromisos, ha complert el fonamental i el que justifica que ocupi el càrrec que ocupa, que no és altre que aturar l'independentisme, impedint que assolís l'alcaldia de Barcelona, gràcies a la ultra-dreta del Sr. Valls. Ho ha complert a la perfecció i segueix fent-ho.
  Joan Gibert 08/09/2021 5:12 pm
  Comuns = posar-se de perfil en quasi tot el que no és políticament correcte segons el seu credo de la revolució sempre anhelada i mai concretada en res.
  Luis María Martínez Garate 08/09/2021 7:42 pm
  El primer 'problema social' es la 'cuestión nacional'. Mientras no se resuelva de modo democrático (independencia) el resto de 'problemas sociales' se inscriben en el nacionalismo dominante, también conocido como 'banal'.

Nou comentari