Les manilles de Trapero

"Estic segur que el Molt Honorable President Aragonès tindrà prou sentit de país com per conservar l'única estructura que el defensaria en cas d'un altre xoc polític amb l'Estat"

El dia 1 d’octubre de 2017 els mossos que protegien el president de la Generalitat van idear una maniobra audaç per desfer-se de l’helicòpter de la Guàrdia Civil que els perseguia. Van aprofitar un túnel per canviar de vehicle i, d’aquesta manera, el president Puigdemont va poder votar sense cap impediment. Alguns d’aquests mossos, dies després, van ajudar a escapar el president. La lleialtat a Catalunya d’aquests agents va quedar demostrada, si encara calgués, quan van decidir fer servir festes laborals i permisos per protegir el president, tant a Waterloo com en els seus desplaçaments. Sabien que se la jugaven i ara s’ha fet públic que la Fiscalia demana tres anys de presó per als policies que escortaven Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya.

Molts d’aquests policies -insisteixo: lleials a Catalunya- formen part de l’Àrea de Seguretat Institucional (ASI), que va ser creada per Lluís Companys i ressuscitada pel president Torra. Depenen del director general de la Policia i són la unitat que ha de garantir la seguretat i la discreció en els moviments dels alts càrrecs del Govern. No pengen de la jerarquia dels Mossos i, per tant, no són els que el major Trapero pensava enviar per detenir el president i els consellers d’aquest país.

Per tot plegat, estic segur que el futur -i esperem que ben pròxim- el Molt Honorable President Aragonès tindrà prou sentit de país com per conservar l’única estructura que el defensaria en cas d’un altre xoc polític amb l’Estat. L’alternativa és Trapero, que, com va dir ell mateix en el judici, serà qui li posi, personalment, les manilles.

Comentaris

  BoicotAlsEspanyols i a llur llengua 14/04/2021 10:55 pm
  A Hego Euskal Herria - el sud del País Basc sota ocupació espanyola - hi ha el costum de tenir bars només per a bascòfons. A Iruna n'hi tenen i funciona molt bé. Vas allà i ningú no et parla Espanyol. Els Sud Catalans haurien de començar a fer aquest tipus de negocis quan passi la pandèmia. Per exemple podria ésser en una zona de cada ciutat on tindries bars, restaurants i comerços només per als Catalanòfons. Ningú se t'adreça en Espanyol. Fóra un món ideal sense Espanyols. I per això fóra també una apujada del nivell d'evolució. No sentiríem els típics i repugnants renecs i les paraulotes que sempre tenen a la boca. O els comentaris sexuals vulgaríssims perquè simplement la llengua dels Espanyols té un llenguatge sexual que baixa al nivell de Neandertal (jo crec que més baix encara). Fóra un món més humà, més càlid. Seríem entre nosaltres, la nostra gent, la nostra llengua. I amb el temps perdríem tots aquests repugnants espanyolismes lèxics i gramaticals que fan del Català parlat una llengua horrible i degenerada.
  Gonzalo 14/04/2021 7:43 pm
  Eso del vino ese barato es por lo que viste en tu casa, no? Muerto de hambre.... Que asco dais, laZis asquerosos de mierda..... Poco os arrearon ese 1 de octubre....
  12
  92
  Respon
   Mikelet 14/04/2021 8:52 pm
   PARA GONZALO. Entiendo que puedas ser anti indepe, ya que cada uno es anti lo que le da la gana, pero es que tus comentarios destilan un odio tan profundo, que me hace pensar que tienes algún tipo de desajuste mental. No es normal que una persona, digamos que mentalmente sana, haga estos comentarios con este odio tan exacerbado. Debe ser muy difícil vivir con tanto odio, por eso te aconsejo que te pongas en manos de un profesional. Serás mâs feliz.
  Jordi (Català i Suís) 14/04/2021 7:19 pm
  Vaig viure els darrers anys d'en Franco i tota la vergonyosa Transició. Tortures, morts, violència, presó. I a la Transició que començà el 1976, hi va haver totes les renúncies de l'oposició organitzada al Franquisme que desembocaren al cop d'Estat organitzat pel Borbó (ara ja ho sabem). Però no tot és culpa de la Transició a CAT. Els rucs diputats catalans varen rebutjar el Concert econòmic i la Policia pròpia. I no varen aprofitar l'empenta del català entre els estrangers espanyols per a tirar endavant l'ús social de la llengua. Potser no us ho creureu però sense saber que parlava amb un guàrdia civil i la seva dona, a finals dels 70, aquests deien que volien que llurs tres fills esdevinguessin catalans i que adpotessin el català com a llengua. Les nostres elits polítiques la varen cagar a tots els nivells. I el resultat el tenim ara.
  Jordi (Català i Suís) 14/04/2021 7:12 pm
  Algú escriu que a en Trapero se'l va sobrevalorar. Hi ha dos punts importants. El primer és que en Trapero i els Mossos varen actuar de forma molt eficaç i professional amb les massacres dels islamistes. I els Catalans varen reaccionar amb molta empatia i gratitud. Però cal explicar qui és en Trapero i qui són la majoria d'alts comandaments dels Mossos. En Trapero és del Singuerlin a Sta Coloma i allí no hi havia pas cap català a finals dels 70. Només olor a sardina fregida als edificis. El Singuerlin era un guetto d'emigrants espanyols com altres barris veïns. En Trapero és de família espanyola emigrada i probablement té lligams familiars amb Espanya. Aleshores som a misses dites. Segon punt: fa uns 20 anys a la comissaria dels Mossos de Figueres et parlaven Espanyol fins que insisties i passaven al català. Vaig demanar a parents com era possible aquest comportament infame d'aquesta gent. Resposta: tots guàrdies civils Espanyols reciclats. I em digueren també per què ? Doncs perquè molts d'ells es casaren amb catalanes, tingueren fills i dones i fills ni beguts anirien a viure a Espanya. I foren les famílies que els forçaren. Tot plegat reflecteix la manca total de visió dels qui deixaren entrar tota aquesta gent als Mossos. I per a prova revisioneu els vídeos de la BRIMO on se'ls sent parlar .... només en Espanyol.
  27
  20
  Respon
   Gonzalo 14/04/2021 7:37 pm
   ... y menos mal que tu te fuiste de nuestra tierra.... Lejos. Ben lejos..... Que descanso, por dios....
  Narcís 14/04/2021 6:40 pm
  No sé de qui depèn la seguretat personal del rei . . així tampoc de càrrecs del gobierno . . i , què dir-ne, els guardaespatlles dels ' ex ' . . . però allò normal és que els de nostre president pengi del poder polític governamental que no pas dels funcionaris generalistes de la població .. no es tracta de policia ordinària que sí íntima i garantista no subjecta a vaivens d' ordre quin fos ! PD : ça com lla, qui i per què li dóna importància a no tenir-la .. la raó n' és la seguretat de la persona a protegir ?
  Doctor Strangelove 14/04/2021 12:34 pm
  Lleialtat diu el carbassó aquest! Mira projecte de homeless, se'n diu hiperventilació! Només serviu per fer escenificacions, però a l'hora de la veritat, només sabeu plorar i amagar-vos en un maleter. En fi, no espero que ho entengueu mai, car el vostre cervell uni-neuronal no està preparat per fer aquest esforç. Doc.
  41
  39
  Respon
   Home, "doctooor"! 14/04/2021 1:16 pm
   Què faries tu quan l'organització criminal que conformen jutges, fiscals i polítics-de-porte-giratòries t'envien el pitjpor de cada casa, homínids amb un QI de subnormal, amb uniformes i porres?... Per cert, cap notícia de qui és ton pare, oi? (és el que passa quan la mare abusa dels cartrons d'El Baturrico i té per costum circular sense calces)
    Gonzalo 14/04/2021 7:41 pm
    Eso del vino ese barato es por lo que viste en tu casa, no? Muerto de hambre.... Que asco dais, laZis asquerosos de mierda..... Poco os arrearon ese 1 de octubre....
  Donec Perficiam 14/04/2021 12:02 pm
  A Trapero s'el va sobrevalorar i més aviat o més tard quedarà palés el que és realment. Si alguna cosa té el procés indepe és que fa sortir la veritable cara de tothom. A l'Aragonés fa temps que se li han creuat els cables o fós les neurones.... Respecte de l'ASI, trobo absolutament normal que aquest tipus de policies s'els nomeni "a dit" perque la seva responsabilitat i funcions i les persones a les que defensen, no són "les normals", i per aixó han de ser d'absoluta confiança i ser seleccionades per mitjans fora dels processos de selecció de personal habituals. És de calaix punyeta. Més encara sabent el tarannà de Caspaña contra els nostres Presidents...no fa falta dir res més, crec.
   Jordi 14/04/2021 3:39 pm
   Por eso mismo,por la responsabilidad,funciones y persona que han de proteger,hay que elegir entre los más preparados,no entre los más fanáticos,las elecciones a dedo nunca han sido buenas,poniéndose en un caso hipotético de una orden de detención sobre la persona protegida que harán estos escoltas,lo detendrían ellos mismos o se opondría a que compañeros suyos lo detuvieran,hay que tener en cuenta que siguen siendo Mossos,no hace falta decir más,creo!!!!
   47
   43
   Respon
  Raül 14/04/2021 11:09 am
  Exacte! Desmuntar l'ASI és tota un declaració d'intencions REALS.
  Predicció 14/04/2021 10:14 am
  L'Aragonès farà com en Nuet: tot el possible per aturar l'Independència. Per tant, més que emmanillat, sortirà a les portades de la premsa cortesana com a Espanol del Ano. I potser el fan Marquès de Aragonès, com ja van fer amb un altra dirigent d'Erc.
  Avia 14/04/2021 7:29 am
  ESPEREM, PERQUE HI CONFIEM?
  artur xúquer 13/04/2021 11:52 pm
  amb exguardia civils que demanaren per favor entrar pel morro als mossos , aquell 15% de quota que se,ls va donar quan ploraren
  Jordi 13/04/2021 10:59 pm
  De acuerdo,no están bajo la dirección de Trapero,pero creo que continúan siendo Mossos, por lo tanto policía,por lo tanto policía judicial,llegado el momento a ver si se pasan una orden judicial por el forro,ya veremos si llega el momento donde llega la lealtad,tiempo al tiempo.
  13
  64
  Respon
  Jaume Matisa 13/04/2021 10:46 pm
  Aquest mossos es van passar de “hiperventilació”. 3 anyets a la trena i tornaran a respirar amb tranquilitat.
  Veler 13/04/2021 10:25 pm
  Com a mosso em semblen vergonyoses les frases que es recullen en aquest article. Els policies que formen l'ASI han estat escollits a dits i només han valorat les seves idees polítiques. Per sort, Pere Aragonés ja ha comunicat al Major que no accepta la protecció de l'ASI, així que és qüestió de dies que desaparegui aquesta unitat talibana que mai s'hauria d'haver creat. Per cert, si cal detenir a qualsevol delinqüent, sigui polític o policia, jo m'ofereixo.
  61
  217
  Respon
   Javier 14/04/2021 6:30 pm
   Amb aquest comentari ja es delata el teu biaix. Ho fa Espanya i altres països i està molt bé. Ho fa Catalunya amb un president indepe i ara s'ha de desmantellar. A Catalunya som majoria independentista, hem votat per un govern d'independentistes, i tú com a mosso has d'estar al servei de la gent i obeïnt el teu govern.
   44
   14
   Respon
   Mandrake 14/04/2021 3:30 pm
   Tu i quants més, nen?
   Al mosso valent 14/04/2021 10:18 am
   Per què no comemces detenint al cap de la mafia castellana, o de la Santa Inquisició? ...ui! Ja t'has arronsat, valent? Millor detenir als qui el estado reprimeix. Molt més segur i, amés, te premi castrense franquista.
   80
   10
   Respon
   Antonia 14/04/2021 9:59 am
   tu tens de mosso el mateix que el pp de no corrupte......... encara que et disfressis feu tanta pudor que a distància es nota un nyordo amagat
    Anònim 14/04/2021 1:38 pm
    Una zorra huele mucho más que un nyordo,lo coges?
    45
    30
    Respon
   Quim 14/04/2021 9:38 am
   Un mosso tricorni, oi, vostè per protegir feixistes ho faria sense cap remuneració.
   Jo 14/04/2021 8:15 am
   Per fotre't una pallissa jo pago.
    Un català 14/04/2021 8:43 am
    Tu el que has de continuar pagant són les quotes de la caixa de resistència i les subscripcions a les butifarrades indepes, heu de seguir mantenint al covard de Waterloo. Els indepes sou tan cagats que només serviu per fer performances i escriure des del sofà de casa a les xarxes socials, a l'hora de la veritat no feu res de res.
    9
    108
    Respon
  Ole 14/04/2021 6:58 pm
  Totalment d'acord!!! Els lazis van fer una butifarrada i la policia els va donar quatre osties mal donades i porten 4 anys plorant com a marietes.
  17
  45
  Respon
  Curiós 14/04/2021 1:13 pm
  Un mosso orgullós de reprimir i defenssar el feixisme? T'aurien de fotre fora del cos.
  GROC 14/04/2021 1:00 pm
  "Un mosso" UN FAXISTA AMB UNIFORMA
  13
  17
  Respon
  Un mosso 14/04/2021 12:00 pm
  Vinga hiperventilat continua amb les preparacions de la Diada!!! no sabeu fer res més. Vau fer una butifarrada l'1 d'octubre i els companys de la policia nacional i la guàrdia civil us van donar quatre òsties i us vau cagar a sobre. Encara us surt la merda per les orelles.
  30
  72
  Respon

Nou comentari