Faltava l’última palada de sorra i l’ha donat la CUP. La legislatura del 52 per cent de vot independentista s’ha convertit en un periode de regressió política cap a la comunitat autònoma de règim comú que deixa Catalunya a la intempèrie institucional. N’hi ha hagut prou amb 462 cupaires per fondre a negre la majoria parlamentària i social que van fixar les urnes del passat 14 de febrer i, en conseqüència, deixar els pressupostos en mans de les franquícies polítiques del govern de Madrid. De fet, ni tan sols és culpa de la CUP. No hi ha cap estratègia que es correspongui realment amb el resultat de les eleccions.

Però el fet té una importància simbòlica innegable, que afavorirà el context de desmoralització de l’independentisme social. Si les majories polítiques i socials no es poden activar, el vot i la mobilització de l’independentisme perdran incentius. A més, el conflicte intern debilita la capacitat de les instàncies transversals com l’ANC i Òmnium. I dificulta l’expansió d’opcions innovadores, com el Consell per la República.

En qualsevol cas, aquesta disgregació és conjuntura. Vindran moments i momentums que caldrà afrontar com, per exemple, el futur govern PP-Vox que dibuixen la majoria de les enquestes. Per tot això, l’independentisme ha de conservar un mínim comú que permeti la recomposició d’un espai unitari consistent en el futur immediat. L’1-O va ser això i aquesta societat no se n’oblidarà mai.

Comentaris

  Gonzalo Novembre 17, 2021 | 20:05
  ¿Alguna vez estuvo unido?
  JordiP Novembre 17, 2021 | 20:39
  Vols dir, que la CUP aprofitarà aqueste ocasió per a revel·lar-se com un grup quintacolumnista del centralisme anticatalà? Val que vulguin ser anarcocomunistes purs, però ... seran tan "tuercebotas"? Compte, que si fan fracasar per ... enèsima vegada l'avanç cap a l'ndependència destrossant el 52% poden patir l'abandonament dels seus votants, frustrats per tanta estupidesa!
  No es pot trencar el que mai no ha existit Novembre 17, 2021 | 20:54
  El Parlament actual no representa el 52% de vot independentista. Aquest és un número fals que com tot lo indepe ha progressat adequadament a la premsa. El vot d'ERC+Junts+CUP és el 48,05% del vot emès vàlid el febrer del 2021. La resta de partits al Parlament en suma el 47%. La resta de vots pertanyen a nuls, blancs i partits que no tenen representació parlamentària. O algú representa al Parlament el 2,72% obtingut pel PdeCat?.
   Narcís Novembre 18, 2021 | 10:52
   Fins quan suportar baboiades .. en democràcia, qui guanya, guanya, així els resultats són quins imperen ! PD : àdhuc vots en blanc, nuls i abstencions resten afegits al/ als guanyador/s .. òbviament !
    "qui guanya, guanya" Novembre 18, 2021 | 11:50
    Però si guanyes amb el 48%, no diguis que és amb el 52%. Per què mentir si ja has guanyat? Per generar relat i fer bullir l'olla?.
     Narcís Novembre 18, 2021 | 18:37
     L' únic que fum bullir l' olla és l' estat .. convoqui un referèndum ( no es demana més ! ) ! PD : seria bo saber com d' espanyols i no espanyols amb dret de vot han arribat a ca nostra aquest darrer decenni .. així i tot !
  Tomppa Novembre 17, 2021 | 22:06
  La problema no es a fora, en realitat, els catalans són tant patètics que han de votar VOX per lluitar contra masclistes ... penseu-hi ...
  alcahueta Novembre 17, 2021 | 22:45
  Sr. Cot, l'ERC de jonqueres, rufian, torrent, tarda, etc etc NO és independentista, mai ho han estat, utilitzen aquesta paraula per guanyar vots i aconseguir el seu tresor: la poltrona.
   Si noia, Novembre 18, 2021 | 15:33
   Com tu tampoc ets catalana, ets "alcahueta", una Ñorda que té por que Catalunya sigui un País independent de la monarquia bananera hereva del franquisme.
  Narcís Novembre 17, 2021 | 22:57
  Ras i curt :no n' és d' estranyar que molta bona gent no sigui àdhuc odiï el mot ' esquerres ' ( així siguin de dretes o mateixa extremadreta sinó ultradreta ) .. la CUP materialitza força bé la falsedat, la farsanteria i el paperot, potser per a amagar complexes, neurosis, enveges, gelosies i pur mal .. tot maquillat de justícia social ensems amb humanitarisme .. quan només cerquen anihilar la causa de ses misèries així com fer-se'n amb llur estatus ! PD : si davant d' un estat tirà no empenta des de sa minoria .. perquè hauria d' empentar des d' una majoria si mai la tingués!
   Psiquiatra d'en Narcís Novembre 18, 2021 | 15:24
   Fagim cas, prengi la medicació i veura que's troba millor, els comentaris no li sortiran vomits incongruents. Recordi que no hi ha pitjor malalt que'l que no reconeix la malaltia i els seus límits, altrament l'hauré de tornar a tancar al frenopàtic.
    Psiquiatre del psiquiatra del Narcís Novembre 18, 2021 | 18:45
    Hauries d' aprendre del teu pacient .. si vols recuperar - te ! PD : és impossible sabent que " odien " tot allò català, no vulguis sortir com un llamp d' aquest pseudoestat !
     Psiquiatra d'en Narcís Novembre 19, 2021 | 05:53
     Narcís, amb la poca inteligencia que demostra amb els seus vòmits i respostes demostra que no està prenent la medicació. Si no rectifica la seva actitut em veuré obligat a tornar a demanar la seva reclusió al frenopàtic.
  Guillem Ben-Aviat Novembre 17, 2021 | 23:59
  El que facin o deixin de fer a Vichy té molt poca importància. Al cap i a la fi, si decidissin fer quelcom d'interès per a l'alliberament de Catalunya, el poder colonial els hi tiraria en darrera. El que compta és que l'Assemblea de Representants del Consell per la República ha començat a caminar
   No cola Novembre 18, 2021 | 19:06
   Noi, tens un problema de memoria que es preocupant, en torra va pactar els pressupostos amb els comuns i vas callar com un puta. Per cert, el club privat i de pagament amb presidència vitalícia, no se la creu ningú, ni els que han votat juntos s'hi apunten, això vol dir que encara hi ha gent inteligent encara que votin a un partit de mentiders separadors com juntos
  Català Novembre 18, 2021 | 07:55
  No, la CUP no perdererà votants; la voten aquells anti-tot i, per tant, també anti independència de Catalunya. Pel que fa a l'independentisme...... pot haver-hi polítics independentistes de bell antuvi. Però quan tasten la comoditat i els ingressos de la poltrona, davant els riscos de mantenir la posició, aleshores ho deixen estar i s'avenen al camí fàcil. La independència de Catalunya haurà de quedar per a millor avinentesa, ara ha mort.
   CUP antiindependentista? Novembre 18, 2021 | 15:29
   No et confondràs amb el batxiller foll que va trigar setmanes a donar el resultat de l'1-O, segons a suspendre la DUI, i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat?
    2021 Novembre 18, 2021 | 18:45
    Ai, Doc. Doctor uni-argument. Batxiller. Foll. Noi, tant fardar de cultura per repetir com un lloro sempre el mateix. Tant ego i tan poca matèria grisa.
  No cola Novembre 18, 2021 | 11:52
  No diguis mentides Cot, en Torra també va pactar amb les comunes els pressupostos i cap vàreu rondinar perquè era dels vostres
  Jerc i cup, infants del CAU catòlics del poble Novembre 18, 2021 | 15:40
  El problema es quela cup i els jerc son el mateix, adolescent drogates i fills de rics que mia hwn treballat, ni pensen fer.ho. aaExemple el ninet Aragones del Caudillo de Pineda, amb rinxols i amamantat pel Padre Junqueras, el seu tutor catòlic
   Erc.colau, junquerisme es amor Novembre 18, 2021 | 16:12
   El canalla Aragones va de cul per la Colau, ai, ai, ai, amor a primera vista
    Fins als nassos de juntsxlapasta i JuntsXdividir Novembre 18, 2021 | 19:09
    I els de juntos fa dies que li llepen la ullera al llimac del illa. No us fa fàstic ser tant llepes SOCIOVERGENTS als divisors de l'independentisme? Au ves a llepar-li al reietó de waterloo
     ERC, ESPAÑA, REY, CONSTITUCIÓN Novembre 18, 2021 | 19:52
     maniac junqueril, la perla Colau us estima, capellanots d'erc.españa

Nou comentari