L’1-O no es toca, diputada Roldán

"La divisió en l'independentisme és cosa dels partits, no de la gent. I tot i així també els partits, en essència, continuen tenint tots el mateix objectiu"

Avui fa quatre anys que Espanya es va llevar estupefacta: les urnes havien arribat a tots els punts de votació per al referèndum d’independència de Catalunya, milers de ciutadans havien protegit les escoles durant la nit i l’Estat no se’n sortien de bloquejar el sistema informàtic de la votació. Només els quedaven les porres i les van fer servir sense miraments. Tampoc van servir de res. L’endemà, tots els ressorts de la repressió es van posar en marxa. Però aquell dia Espanya va ser impotent.

Després, s’han fet créixer la divisió entre famílies polítiques de l’independentisme. Però això és cosa dels partits, no de la gent. I tot i així –malgrat la diferència d’estratègies, els enfrontaments personals irresolubles i la rivalitat electoral– també els partits, en essència, continuen dient el mateix perquè tenen tots el mateix objectiu: la independència. El 52% dels vots van ser per a aquesta posició en les últimes eleccions.

Davant aquest escenari, el grup parlamentari que ha passat de 36 diputats a tenir-ne 6 i un altre que s’ha quedat amb només 3 escons es refereixen amb menyspreu, agressivitat o frivolitat, segons el moment, a un moviment massiu que, en l’Europa del segle XXI, només equiparable al que hi ha a Escòcia. Una tàctica pèssima que aquests parlamentaris utilitzen només perquè deixen la feina a l’Estat, al profund i al no tan profund. Als jutges i a la policia.

Per això la diputada Lorena Roldán, una visionària que va fugir d’un partit que estava a punt de perdre molts diputats a un altre que encara ha quedat més petit, troba que la vigília de l’1-O és enginyós fer un agraïment als cossos estatals de policia i advertir: “La comissaria de Vila Laietana no es toca”. Llança un eslògan sobre aquest edifici sinistre perquè el considera un símbol a reivindicar. I encara són vives moltes de les persones que s’hi van torturar. És el símbol de la diputada Roldán, ara del PP, però també ho és del número dos del ministre de l’Interior del PSOE. Està clar que s’ha tocat ben poca cosa.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo 01/10/2021 12:46 am
  Lo mejor de todo este rollo de los fascistillas independentistass es el discurso de SM Felipe VI, rey de España , dia memorable donde los haya, recuerda chati si nat otro 1de octubre habrá otro 3 de octubre. No hay acción sin reacción, deberías saberlo aunque en vuestras fanatizadas mentes no entra nada del conocimiento..
   Cat 01/10/2021 6:54 pm
   Memorable es q ni coneixia als teus progenitors i et passis el dia en un diari indepe. Deus tenir l'ull del cul ben escaldat de tant apretar-lo
  Narcís 01/10/2021 8:15 am
  Ras i curt : aquest ésser no mereix ni una lletra .. i menys, article de res ! PD : pobra Catalunya, com de desagraïts ha de suportar i, damunt, ben vivint de moma pública de sos ciutadans ! Nota : guaita que n' és de gran sa espanya .. però no, tothom ha de ser ací .. si no volien morir-se de fam en aquesta ! Anotació al marge : Catalunya, allò català, l' amor català i la responsabilitat de ser català . . mai per mai serà defensat per no pocs dels arribats a ca nostra !
  Ok corral 01/10/2021 9:05 am
  Doncs es demostra la putrefacció de la política i poders diversos. L’utilitzen com mafiosos les seves armes i objectius. Si no fem més 1-O l’1-O passat serà només recordada com una gran botellada amb grisos, no se sabrà si va ser al XXI o als 50.
  Donec Perficiam 01/10/2021 9:22 am
  l'1 d'Octubre cal recordar-lo sempre com la demostració del que pot arribar a fer un poble unit contra l'estat opresor, però de vegades crec que call passar pàgina i buscar alternatives més "efectives" que ens portin a la independència d'una vegada Evidentment no parlo d'absurdes taules de dialeg, però si de provocar un referendum pactat "internacionalment" per exemple (no amb Caspaña) el mateix dia que el facin els Escocesos.....seria un clatellot per Caspaña la rància . Caspaña té pànic que Catalunya marxi perque es quedarà a la ruïna més absoluta, però als catalans si hi ha una cosa que ens hauria de fer pànic és seguir un sol dia més sota la sabata trinxadora de Caspaña.
   No cola 01/10/2021 6:52 pm
   I amb qui has de pactar un referèndum no t'hi has de asseure a parlar???? Ai si et sentis la Borràs
  Doctor Strangelove 01/10/2021 10:07 am
  Catalunya seria un gran lloc sense independentistes, però noi, ens ha tocat aquesta xacra. Resignació i a viure bé, els que podem! Doc.
   Narcís 01/10/2021 12:35 pm
   No solc contestar a pallasos .. només dir : de debò si no fóssim dins/ dessota aquest estat de nació aliena o violadora de la nostra .. hi hauria tanta misèria ? hi hauria tanta delinqüència ? hi hauria àdhuc farien manca presons ? hi hauria . . . . . por de nit i mateix de dia ? PD : l' has feta bona amb aquesta idea .. d' això se'n diu posar les potes a la galleda !
    jg 01/10/2021 2:41 pm
    viviriais en un paraiso....todo el mundo lo sabe
    Doctor Strangelove 01/10/2021 8:01 pm
    Narcís, quan un sonat com tu et diu pallasso, vol dir que vaig bé! Una abraçada Doc.
  A jg 01/10/2021 3:11 pm
  No: viuríem en un pais democràtic, com d'altres països democràtics que ofereixen serveis de qualitat a la població. Els paradisos no existeixen, però si busquem alguna cosa que s'hi assembla, seria el lloc on viu l' emerito, amb tot els luxes imaginables incloent platja privada. Ep! I sense pagar ni un euro, que els quartos que ha "guanyat" són sagrats i només els podran tocar 3ls hereus.
  El paraíso 01/10/2021 7:31 pm
  Impresionante ver la capacidad que tiene el lavado de cerebro. Tienen a Cataluña cada vez más decadente y no lo ven, sólo agarrados al sueño de " si no fuese por el estado opresor... ". Que buenas técnicas han empleado para tal menester y durante años.

Nou comentari