El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tik Tok, contra les cordes per la mort d’una nena que jugava a un repte viral d’asfíxia
  • CA

L’organisme de control de protecció de dades de Itàlia ha ordenat a la xarxa social TikTok intensificar les restriccions d’edat en la seva aplicació després que una menor hagi mort a pel que sembla per participar en un dels reptes virals que circulen a la plataforma. La nena es va col·locar un cinturó al coll i va prémer per participar en el “Black Out Challenge”, una prova d’asfíxia extrema en què es tracta d’aguantar el màxim temps possible sense respirar, de manera que les autoritats italianes han obert un expedient per “incitació a l’suïcidi” a la plataforma.

La família de la menor de 10 anys la va trobar i va ser traslladada urgentment a l’hospital, on no obstant això els metges no van poder fer res per ella i van declarar la seva mort cerebral. Segons ‘La Repubblica’, la xarxa social ha emès un comunicat en què assegura que es tracta d'”un esdeveniment tràgic” i en el qual han estès el condol a la família. “La seguretat de la comunitat de TikTok és la nostra màxima prioritat, estem a disposició de les autoritats competents per cooperar en les seves investigacions”, han assegurat.

En aquest sentit, l’Autoritat de Protecció de Dades italiana ha exigit a TikTok que suspengui immediatament els comptes per a les quals no pugui verificar l’edat de l’usuari. Per la seva banda, l’alcalde de Palerm, ciutat on residia la menor, s’ha mostrat “en xoc” i ha assegurat que és necessari un debat sobre l’ús que els joves fan dels telèfons i les xarxes socials a través d’una publicació en Facebook.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa