El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Surten a la llum les imatges de les càmares policials que mostren l’assassinat de George Floyd
  • CA

Durant el judici per l’assassinat de George Floyd aquest dimecres s’han fet públiques les imatges de la càmara que portava damunt l’agent de policia Dereck Chauvin en el moment de la mort de Floyd. En aquestes noves imatges es veu com, després de la mort de Floyd, Chauvin torna al cotxe patrulla i interactua amb un testimoni que l’increpa. L’exagent de policia va aixafar el coll de Floyd durant nou minuts fins a provocar la seva mort.

“El que he vist està malament”, ha dit Charles McMillan, un testimoni de 61 anys que ha declarat en la tercera sessió del judici. “Aquesta és la teva opinió personal”, li ha etzibat Chauvin. “Hem de controlar a aquest home perquè és gran. Probablement té alguna cosa”, ha afegit l’exagent de policia, segons ha recollit la cadena de televisió estatunidenca CNN.

En els moments previs a la defunció, es pot escoltar a Floyd dir que és claustrofòbic, cridar a la seva mare, dir que l’estima i advertir que no pot respirar. L’acusat per la seva mort s’enfronta a una pena de quaranta anys de presó.

En aquesta sessió, també ha declarat entre llàgrimes Christopher Martin, el caixer de 19 anys que va denunciar que Floyd li havia donat un bitllet fals de 20 dòlars, que ha assegurat sentir-se culpable pel que va passar després. També ha atestat Genevieve Hansen, una bomber que estava fora de servei i que va acusar la policia d’impedir-li ajudar a la víctima.

La mort de Floyd ara fa un any va provocar un torrent de manifestacions per la igualtat racial als Estats Units. Fa un mes es va saber que l’ajuntament de Minneapolis indemnitzarà amb 27 milions de dòlars (uns 22 milions d’euros) la seva família.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa