El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Minneapolis indemnitzarà amb 27 milions a la família de George Floyd
  • CA

L’ajuntament de Minneapolis indemnitzarà amb 27 milions de dòlars (uns 22 milions d’euros) a la família del ciutadà afroamericà George Floyd, mort al maig de l’any passat després d’una polèmica intervenció de l’agent de policia Derek Chauvin, qui ha estat aquesta setmana acusat d’homicidi en tercer grau. En un comunicat emès per les autoritats, l’ajuntament ha informat que s’ha aprovat per unanimitat l’acord aconseguit amb la família, després que presentés una demanda civil contra la ciutat. La decisió serà ratificada en les pròximes hores per l’alcalde demòcrata de Minneapolis, Jacob Frey.

La demanda civil contra la ciutat va ser presentada el mes de juliol passat, al·legant que la policia de Minneapolis no només havia violat els drets de la víctima, sinó que no havia capacitat adequadament als seus oficials, ni acomiadat a aquells que van incomplir les normes del departament. “Va ser el genoll de tot el Departament de Policia de Minneapolis al coll de George Floyd el que el va matar”, va declarar en aquells dies l’advocat expert en drets civils, Ben Crump, un dels lletrats que ha estat representant a la família Floyd durant tot el procés.

Es tracta de la segona condemna a la qual han de fer front les arques públiques de Minneapolis en els últims tres anys, perquè ja al maig de 2019, la ciutat va haver d’indemnitzar amb 20 milions de dòlars (16,7 milions d’euros) a la família de Justine Ruszczyk, una professora de ioga de raça blanca, assassinada per Mohamed Noor, un oficial de policia negre.

Dos mesos abans de la mort de Floyd, la violència policial es va cobrar una altra víctima quan la jove Breonna Taylor va ser tirotejada a la seva pròpia casa de Louisville, després que els agents confonguessin al seu nuvi amb un sospitós. La ciutat de l’estat de Kentucky va resoldre al setembre indemnitzar a la família amb 12 milions de dòlars (10 milions d’euros).

L’autòpsia realitzada pel comtat de Hennepin va revelar que la mort de Floyd va ser un “homicidi”, a conseqüència de “la submissió, la restricció i la compressió del coll” que va sofrir la víctima quan estava sent immobilitzada per l’agent. Segons l’autòpsia, Floyd va morir a conseqüència d’ “una parada cardiorespiratòria quan estava sent detingut pels agents de la llei”. La mort de Floyd va desfermar una onada de protestes que reclamaven igualtat racial als Estats Units durant l’estiu, així com un debat sobre si hi havia necessitat de repensar el rol de les forces de seguretat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa