El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rússia bombardeja una escola d’art a Mariúpol amb 400 persones dins
  • CA

L’Ajuntament de l’assetjada ciutat ucraïnesa de Mariúpol ha denunciat aquest diumenge un atac rus contra una escola d’art que servia de refugi a més de 400 persones, moltes de les quals encara es troben sota les runes. L’atac va tenir lloc dissabte contra l’Escola d’Art G12 situada al districte de la Marge Esquerra de la ciutat, d’acord amb les autoritats. “Se sap que l’edifici ha estat destruït i els civils encara estan sota la runa. S’està especificant informació sobre el nombre de víctimes”, diu el missatge, publicat aquest diumenge al compte de Telegram de l’Ajuntament.

Les autoritats de Mariúpol van acusar divendres Rússia d’un altre bombardeig contra un refugi del Teatre Dramàtic de la localitat, que hauria sepultat més de 1.300 civils a l’interior. Unes 130 persones han estat rescatades fins ara, si bé dissabte les operacions van transcórrer amb particular lentitud per la intensitat dels combats.

Tot i això, el Ministeri de Defensa de Rússia ha negat qualsevol tipus d’implicació en el que ha passat i ha acusat directament el Batalló Azov, un grup paramilitar neonazi, de ser responsable d’aquesta “nova provocació sagnant”.

Mentrestant, El president d’Ucraïna, Volodimir Zelenski, ha anunciat aquest dissabte la suspensió de l’activitat de deu partits de l’oposició mentre duri la llei marcial, atesa l’escalada de la guerra i els vincles d’alguns amb Rússia, informa l’agència Europa Press. “El Consell Nacional de Seguretat i Defensa ha decidit, atesa la guerra a gran escala i els vincles d’algunes estructures polítiques amb aquest estat (Rússia), suspendre qualsevol activitat d’una sèrie de partits polítics durant el període de la llei marcial”, ha dit explicat Zelenski en un vídeo difós de matinada als canals oficials del govern ucraïnès.

En concret, els partits l’activitat dels quals ha estat suspesa són ‘Plataforma d’Oposició – Per la Vida’, ‘Partit Sharia’, ‘El nostre’, ‘Oposició d’Esquerra, ‘Unió de Forces d’Esquerra’, ‘Estat’, ‘Partit Socialista Progressista d’Ucraïna’, ‘Partit Socialista d’Ucraïna’, ‘Socialistes’ i ‘Bloc de Vladimir Saldo’. Zelenski, que pertany al partit ‘Servidor del Poble’, ha assenyalat que el Ministeri de Justícia ja ha rebut instruccions de prendre immediatament mesures integrals per prohibir les activitats d’aquests partits polítics.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a març 20, 2022 | 09:43
    ciutadà març 20, 2022 | 09:43
    Sigui qui sigui l'autor de l'atac, els que han rebut han rebut. I anar fent......
  2. Icona del comentari de: fideli a març 20, 2022 | 10:51
    fideli març 20, 2022 | 10:51
    encara no hi han collons de declarar Putin terrorista?... poc ens passa. per imbècils

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa