El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Òmicron té “capacitat substancial” per evadir la immunitat d’una infecció prèvia
  • CA

Un estudi científic ha determinat que la nova variant Òmicron, identificada per primer cop a Sud-Àfrica la setmana passada, té una “habilitat especial” per evadir la immunitat generada per una infecció prèvia de coronavirus. Segons els resultats de l’estudi, continguts en un article aparegut a MedRxiv, plataforma de publicació d’articles inèdits sobre ciències de la salut, encara no hi ha evidència que això passi amb les variants Beta o Delta. “L’evidència a nivell de població suggereix que la variant Òmicron està associada a una capacitat substancial d’evadir la immunitat d’una infecció prèvia”, asseguren els autors de l’estudi, científics del National Institute for Communicable Diseases (NICD) de Sud-Àfrica.

“Aquesta troballa té implicacions importants per a la planificació de la salut pública, especialment en països com Sud-Àfrica amb altes taxes d’immunitat per infecció prèvia”, apunta l’article. A més a més, els investigadors assenyalen la principal incògnita: “Queden preguntes urgents sobre si Òmicron també és capaç d’evadir la immunitat induïda per la vacuna i les possibles implicacions de la reducció de la immunitat a la infecció en la protecció contra malalties greus i morts”.

La variant Òmicron ha aixecat una onada d’incertesa mundial perquè encara s’ha de determinar si és més transmissible i si escapa a les vacunes. En aquesta variant s’han detectat més de 30 mutacions, un fet que possibilita al virus tenir més recursos per entrar a la cèl·lula. Catalunya ha confirmat aquest dijous que els dos casos sospitosos que se van detectar dilluns a l’aeroport del Prat són finalment de la variant Òmicron, catalogada per l’OMS com de “preocupació”. Davant d’aquest nou context, els governs estan impulsant la vacunació amb terceres dosis. Els experts asseguren que malgrat es pugui perdre immunitat, no es passa de 0 a 10, com ha explicat el farmacoepidemiòleg Daniel Prieto-Alhambra aquest dijous. La nova situació fa que els científics reclamin reduir interacció social per evitar més contagis.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a desembre 03, 2021 | 08:23
    ciutadà desembre 03, 2021 | 08:23
    L'única certesa és que Beta i Gamma son la segona i la quarta lletres de l'alfabet grec, i que Omicron és la quinzena. Tot el demés incertesa.
  2. Icona del comentari de: ciutadà a desembre 03, 2021 | 08:24
    ciutadà desembre 03, 2021 | 08:24
    L'única certesa és que Beta i Delta son la segona i la quarta lletres de l'alfabet grec, i que Omicron és la quinzena. Tot el demés incertesa.
  3. Icona del comentari de: Joana a desembre 03, 2021 | 12:52
    Joana desembre 03, 2021 | 12:52
    Si se salta la immunitat natural que és la més completa i efectiva, la de les vacunes se la passarà pel folre encara més. Tenint en compte que serà la variant predominant en poc temps, perquè vacunen actualment amb una vacuna inservible? lobby farmacèutic potser o inutilitat supina dels governants com a tota la pandèmia?
  4. Icona del comentari de: Joan a desembre 04, 2021 | 20:43
    Joan desembre 04, 2021 | 20:43
    Quina casualitat que la nova variant ha sortit a Sud-Àfrica el páis amb més vacunats del continent africà i no a sortit a cap dels altres països. Aixó olora a cremat.
  5. Icona del comentari de: Joan a desembre 04, 2021 | 20:44
    Joan desembre 04, 2021 | 20:44
    Res doncs els que han agafat el covid ara ja no val 1 dosi sino que faran falta totes. Segueix olorant a cremat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa