El Departament de Salut ha anunciat que a partir d’aquest dijous ja es poden vacunar amb la tercera dosi els majors de 60 anys. Salut ha demanat que les persones que s’hagin de vacunar ho facin demanant cita prèvia a través de la web, d’aquesta manera s’espera facilitar l’organització de l’operatiu i la logística i evitar que es generin caos a les cues. La directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, ha explicat que hi està havent problemes per gestionar les cues, sobretot per les persones que hi acudeixen a les darreres hores sense cita prèvia. En alguna ocasió s’han arribat a acumular 200 persones a l’hora de tancar.

“Tenim cites disponibles, que la gent la demani, serà igual de senzill i s’estalviarà cues i mals moments, tothom que pugui que demani cita programada”, ha explicat Craywinckel. D’altra banda, la directora del CatSalut també s’ha referit a la possibilitat que persones vagin a imprimir el certificat Covid de la UE i ha assegurat que “hauria de ser poca la població que necessiti accedir a buscar un certificat imprès”. Salut ha habilitat una pàgina web per descarregar-se el certificat i demana a les persones que se’l descarreguin i guardin perquè els servirà fins que caduqui (la data és diferent segons el tipus de certificat, que va més enllà de la vacunació.

Per la seva banda, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit en la mateixa roda de premsa que el certificat covid que entra en vigor aquesta mitjanit necessitarà “un rodatge”. A més a més, ha comentat que l’aplicació s’ha de fer amb sentit comú. Per exemple, ha dit Argimon, les persones que no tinguin certificat i estiguin consumint en una terrassa poden entrar sense el document per pagar o anar la lavabo si es posen mascareta.

Argimon també s’ha referit a les persones que no poden obtenir el certificat covid perquè per raons de salut no es poden vacunar. El conseller ha dit que per raons mèdiques aquestes persones “també haurien d’evitar determinats entorns”.

Comentaris

    Franco estaria molt orgullós de com ho feu Desembre 02, 2021 | 20:02
    Quanta inutilitat! Veig que Salut & Argimon ja fan exercicis per retenir a la gent a casa a cop de."..perquè no et vacunaves, ara demana hora, espera't i a obeïr, que sinó, no ets persona! I mentrestant, els nostres drets els aneu trepitjant un rera l'altre, I QUÈ BÉ QUE HO FEU, AIXÓ!

Nou comentari