El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mario Draghi dimiteix com a primer ministre d’Itàlia
  • CA

El fins ara primer ministre italià, Mario Draghi, ha presentat aquest dijous a la tarda la seva dimissió com a primer ministre d’Itàlia perquè “s’ha trencat el pacte de confiança” de l’executiu després que el Moviment 5 estrelles s’hagi absentat de la votació d’una qüestió de confiança presentada al Senat. Així, el primer ministre italià s’ha vist pressionat a dimitir del càrrec, el que farà aquesta mateixa nit després d’haver-ho anunciat a la tarda als seus ministres en una reunió extraordinària que s’ha filtrat a la premsa italiana.

Aquest és l’enèsim desacord en el si del govern italià. Draghi s’ha reunit aquest dijous amb el president d’Itàlia, Sergio Mattarella, i després ha convocat un Consell de Ministres davant del qual ha anunciat la seva decisió de deixar el càrrec. “Les votacions d’avui en el Parlament són molt significatives des del punt de vista polític. La majoria de la unitat nacional que ha fet costat a aquest Govern des de la seva creació, ha marxat. El pacte de confiança que subjeu a l’acció del Govern ha fracassat”, ha dit Draghi als seus ministres en aquesta trobada, segons recull el diari ‘Corriere della Sera’.

Només ha estat un any i mig al càrrec

Mario Draghi va prendre possessió com a primer ministre d’Itàlia el passat febrer del 2021. L’excap del Banc Central Europeu va jurar el seu càrrec com a primer ministre del 67è executiu del país des de la II Guerra Mundial. Ara se n’haurà de formar un altre per la seva dimissió sobtada. La cerimònia on va prendre possessió es va fer al Palau Quirinale i l’economista va acceptar el càrrec després de la crisi del govern de Giuseppe Conte. El seu objectiu era constituir un gabinet d’ampli espectre polític amb membres de tots els partits. Per això, 8 dels 23 ministres de Draghi són responsables tècnics i no polítics.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a juliol 14, 2022 | 19:36
    ciutadà juliol 14, 2022 | 19:36
    És un país llatí, però a anys llum de distància de l'Estat espanyol.
  2. Icona del comentari de: ciutadà a juliol 14, 2022 | 19:36
    ciutadà juliol 14, 2022 | 19:36
    És un país llatí, però a anys llum de distància de l'Estat espanyol.
  3. Icona del comentari de: ciutadà a juliol 14, 2022 | 19:36
    ciutadà juliol 14, 2022 | 19:36
    És un país llatí, però a anys llum de distància de l'Estat espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa