Trudeau guanya les eleccions del Canadà

El Partit Liberal no aconsegueix la majoria absoluta

El Partit Liberal del primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, ha guanyat les eleccions generals del Canadà. En les eleccions que es van celebrar aquest dilluns, el partit que governa el país ha obtingut 156 dels 338 escons de la Càmera dels Comuns, davant dels 122 que han obtingut els conservadors d’Erin O’Toole. Trudeau, per tant, no ha aconseguit la majoria absoluta i haurà de governar en minoria. El Bloc Quebequès ha aconseguit 31 diputats, i el Nou Partit Democràtic (NPD) n’ha aconseguit 27. Aquest partit està format per una estrella de la xarxa social TikTok. Els Verds han obtingut només dos escons.

Trudeau ha aconseguit, gràcies a la victòria d’aquests comicis, assegurar-se el seu tercer mandat com a primer ministre del Canadà, després que guanyés per primer cop els comicis canadencs l’any 2015. El mandatari d’aquest país situat al nord dels Estats Units ha comparegut des d’un hotel de Montreal un cop ja es coneixien els resultats i ha agraït que els ciutadans del Canadà hagin “ajudat a superar” la pandèmia contra el coronavirus i contribuir d’aquesta manera a “arribat als dies brillants que s’apropen”.

Trudeau ha assegurat que els seus ciutadans han atorgat al seu govern “una direcció clara” cap a la qual cal treballar, en relació als dos principals objectius que tindrà el seu partit i el seu Executiu durant els propers anys: l’acció climàtica i l’accés a un habitatge assequible. Per altra banda, ha volgut agrair l’actitud que han tingut els seus rivals en aquestes eleccions, assegurant que “la vida política no és fàcil”.

Per altra banda, el líder del Partit Conservador ha reconegut la victòria dels Liberals, però ha advertit que al Canadà s’apropen noves eleccions i que continuarà fent la seva feina per escombrar vots de Trudeau cap a la seva formació. “Farem un anàlisi d’allò que ha funcionat i allò que no per tal que el partit estigui preparat per arribar a la victòria”, ha afirmat.

Nou comentari