El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Haití demana ajuda a l’FBI enmig d’un clima de calma tensa després de l’assassinat del president
  • CA

El govern d’Haití ha sol·licitat al president estatunidenc, Joe Biden, l’enviament de tropes i d’agents de l’FBI per ajudar en l’estabilització del país i assegurar les infraestructures estatals bàsiques després de l’assassinat del president haitià, Jovenel Moise. Així ho ha declarat el ministre d’Eleccions d’Haití, Mathias Pierre, al mitjà nord-americà ABC, fet que augmentaria de manera clara l’implicació dels Estats Units en la qüestió, malgrat que Biden no s’ha mostrat favorable a fer aquest pas.

L’Administració Biden ja ha acordat enviar a alts funcionaris del FBI i del Departament de Seguretat Nacional a Haití per ajudar en la investigació del govern haitià sobre l’assassinat del president Moise, tal com ha anunciat aquest divendres la Casa Blanca. Aquest moviment s’ha produït després de la inclusió de dos ciutadans estatunidencs entre els 17 arrestats per les autoritats d’Haití després de l’assassinat del president, un fet que amenaça amb posar en perill l’ordre del país.

Prèviament, el govern d’Haití havia sol·licitat en una carta al secretari d’Estat dels Estats Units, Antony Blinken, l’assistència del FBI argumentant que podria exercir un “paper fonamental” en la garantia de justícia al país, al mateix temps que va exigir dures sancions a “tots els perpetradors” de l’atac. En aquesta línia, també s’ha demanat a la nació estatunidenca que ajudi a calmar l’agitació política, especialment en una situació de buit de poder i davant l’amenaça de noves accions a càrrec de grups violents.

Per part seva, els Estats Units també enviaran cinc milions de dòlars (uns 4,21 milions d’euros) amb la finalitat d’ajudar a la Policia Nacional del país del Carib de cara a combatre aquest tipus de violència, i també enviarà un lot de vacunes contra la Covid-19 per frenar l’avanç del virus, que està en augment en les últimes setmanes, segons ha detallat Fox News.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel a juliol 10, 2021 | 16:52
    Manel juliol 10, 2021 | 16:52
    No demanen ajuda ni a la Xina ni a Rusia, per moltes coses dolentes que tingui els Estats Units continua sent infinitament millor que la dictadura xina o la pseudodemocracia rusia o espanyola.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa