El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El president d’Haití, Jovenel Moïse, assassinat a trets a casa seva
  • CA

El president d’Haití, Jovenel Moise, ha estat assassinat en un atac perpetrat aquest dimecres de matinada contra la seva residència privada i en el qual també ha resultat ferida la primera dama, segons ha informat el primer ministre interí, Claude Joseph, en un comunicat. L’atac s’ha produit pels vols de la una de la matinada (hora local), quan “un grup d’individus no identificats”, entre ells “diversos que parlaven espanyol”, han assaltat l’habitatge, segons el comunicat recollit per mitjans locals com l’emissora Juno7 i ‘Gazette Haiti’.

Joseph ha condemnat aquest acte “odiós, inhumà i bàrbar” i ha anomenat a la població “a la calma”. “La situació de seguretat del país està baix control de la Policia Nacional i de les Forces Armades”, ha dit el primer ministre interí, que confia que “la democràcia i la República venceran” aquesta escalada de tensions. L’assassinat de Moise porta al límit la greu crisi de seguretat que travessa Haití i que amenaça de provocar un buit de poder, tenint en compte que el president ja feia més d’un any que governava per decret per l’absència d’un Parlament electe.

Moise havia dibuixat un calendari electoral que ha anat variant sobre la marxa, a mesura que ha empitjorat la situació del país més pobre de l’hemisferi occidental. Inicialment, s’havia convocat a l’abril un referèndum per a reformar la Constitució, però la incertesa va derivar en un primer ajornament a juny i, després, fins al 26 de setembre, coincidint amb la primera volta dels comicis legislatius i presidencials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa