El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El drama humanitari a Ucraïna: 2,8 milions de refugiats en tres setmanes
  • CA

El drama humanitari a Ucraïna continua augmentant i les Nacions Unides calcula que gairebé 2,8 milions de persones han fugit del país en només tres setmanes de conflicte, convertint-se així en un dels èxodes més ràpids de la història recent. La majoria de refugiats ha travessat la frontera amb Polònia, que fins ara ha acollit més d’1,7 milions de persones. Altres països com Hongria (255.000), Eslovàquia (196.000), Moldàvia (106.000) i Romania (84.000) també ha rebut una gran quantitat de refugiats, segons l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (Acnur).

Les Nacions Unides estimen que més de quatre milions de persones poden acabar fugint d’Ucraïna a conseqüència de la invasió russa, que entra en el seu vintè dia sense avenços notables a excepció del sud del país, on l’exèrcit rus intenta connectar la península de Crimea amb les repúbliques separatistes del Donbass al mateix temps que vol tancar l’última gran sortida al mar d’Ucraïna conquerint la ciutat portuària d’Odessa.

La Guarda de Fronteres polonesa ha afirmat que només aquest diumenge 82.000 persones van arribar al país, informa Europa Press. Tot i que la majoria de refugiats es queden a països fronterers amb Ucraïna, molts d’altres han viatjat a altres països com Alemanya, França o Espanya, on tenen família i poden ser reallotjats amb certa facilitat. Així mateix, Acnur calcula que unes 100.000 persones han fugit en direcció a Rússia, una xifra que les autoritats russes augmenten fins a les 250.000.

Atacs a hospitals

Mentre continua l’èxode de civils, els combats han provocat danys en 31 centres mèdics i hospitals del país, amb el resultat d’almenys 12 persones mortes i 34 ferits. “L’OMS condemna enèrgicament els actes de violència contra l’assistència sanitària”, ha dit l’agència de l’ONU en un comunicat. “Cadascun dels atacs priva les persones de serveis que salven vides”. L’OMS ha enviat desenes de tones de medicaments i equips sanitaris per intentar pal·liar la falta de subministraments en molts hospitals.

Les Nacions Unides calcules que la invasió russa ha afectat uns 18 milions d’ucraïnesos, dels quals 6,7 milions són desplaçats interns que han hagut de fugir del front després de la intensificació dels bombardejos russos sobre les principals ciutats del país.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Wanted a març 14, 2022 | 16:57
    Wanted març 14, 2022 | 16:57
    Vladímir Putin criminal contra la humanitat, en recerca i captura.
  2. Icona del comentari de: Sonechka a març 14, 2022 | 18:51
    Sonechka març 14, 2022 | 18:51
    Malgrat que sigui una mica tard, Putin governa d'una forma o altra Rússia des del 1999, i entre altres ha provocat molts altres escàndols i guerres com la de Síria, cal que un jutjat internacional el jutgi pels crims que ha comés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa