El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’exèrcit ucraïnès descobreix una fossa comuna de soldats russos a Khàrkiv
  • CA

L’exèrcit d’Ucraïna ha comunicat aquest dissabte que s’ha descobert una fossa comuna de soldats russos a prop de la ciutat de Khàrkiv, concretament a Viljivka. “Finalment queda destruït el mite que els russos no deixen enrere els seus morts”, ha assegurat l’exèrcit ucraïnès en un comunicat publicat a Facebook. “Durant la neteja de la localitat de Viljivka, a prop de Khàrkiv, s’ha descobert una fosa comuna de soldats ocupants”, ha dit el departament de comunicació estratègica de les forces armades ucraïneses.

El text compartit per les autoritats ucraïneses està acompanyat per una fotografia en la qual es poden veure els cossos de deu militars en una fossa comuna. La ciutat estava sota control de les tropes russes fins el passat 30 de març, quan les forces ucraïneses van destruir dos batallons tàctics de la 138ena brigada d’afuselladors i un batalló tàctic del 59 regiment dels cuirassats russos. Es van fer amb tota la seva documentació i van empresonar 60 militars.

Després de la matança de Butxa se’n van trobar diverses

Aquest descobriment s’ha produït una setmana després que se’n trobessin també a Butxa, on hi va haver una matança de civils sense precedents. Les tropes russes van massacrar la població civil de Butxa després de retirar-se de Kíiv i aquest dissabte s’ha descobert una altra matança semblant a Makariv, a l’oest de la capital d’Ucraïna.

La defensora del poble i comissària de drets humans del Parlament ucraïnès, Liudmila Denisova, ha xifrat en 360 els civils assassinats a Butxa en el que ha titllat com a “crim de guerra”. La Unió Europea també responsabilitza Rússia de la matança i denuncia “crims de guerra”, tot i que el país de Vladímir Putin nega haver-hi tingut res a veure i assegura que és una estratègia de Kíiv per empitjorar la imatge internacional de Rússia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa