La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen i l’alt representant de la política exterior de la Unió Europea, Josep Borell han anunciat l’enviament de “material letal” a l’exèrcit ucraïnès, així com d’equips de protecció i subministraments mèdics. De fet, Borell, ha xifrat en 450 milions d’euros el valor de l’armament que els 27 han acordat enviar a l’exèrcit ucraïnès per fer front a la invasió russa. Von der Leyen, ha anunciat també el tancament de tot l’espai aeri europeu per a les companyies i els avions russos.

“És la primera vegada de la nostra història que la UE proporcionarà material letal a un tercer país”, ha subratllat Borrell, que ha assegurat que “el tabú” del subministrament d’armes a països estrangers “ha caigut”, ha explicat Borrell després de la decisió dels 27. D’aquesta manera, la reunió ha donat llum verda a Europa per trencar una de les seves regles i enviar armes a Ucraïna amb l’objectiu de que puguin combatre les forces d’atac de Putin.

En una roda de premsa des de Brussel·les, Von der Leyen ha explicat també que la Comissió està ultimant sancions de caire econòmic per a Bielorússia per la seva col·laboració amb l’operació de Vladímir Putin contra Ucraïna. El tancament de l’espai aeri afecta no només les aerolínies russes sinó també els avions privats que estiguin registrats a Rússia, tampoc els que estiguin a noms de persones jurídiques. “Això inclou els jets privats dels oligarques”, ha advertit Von der Leyen. Pel que fa a la censura mediàtica a RT i Sputnik, la televisió internacional i l’agència de notícies de la Federació Russa, pretén prohibir la “màquina” propagandística del Kremlin. “Estem desenvolupant eines per prohibir la seva desinformació tòxica i nociva a Europa”, ha dit Von der Leyen.

La presidenta de la Comissió Europea ha plantejat també el veto que establiran a mitjans públics russos com RT i Sputnik perquè no tinguin activitat en territori europeu. Von der Leyen ha confirmat també l’exclusió de part dels bancs russos del sistema SWIFT, tal i com va anunciar ella mateixa aquest dissabte.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: jop a febrer 27, 2022 | 23:31
  jop febrer 27, 2022 | 23:31
  Ademes d ajudar Ucraïna, Europa ha d'allunyar-se d'Anglaterra i Usa. Guanyar a Putin i restablir naturals relacions amb Rusia.
 2. Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 27, 2022 | 23:37
  Gonzalo febrer 27, 2022 | 23:37
  Hay que acabar con Putin y con todos aquellos que declaran declaraciones de independencia unilaterales, y también con todos aquellos que respaldan dichas Duis. Defendamos todos la integridad territorial de los países democráticos.
  • Icona del comentari de: Con quien hay que acabar es con los mediocres que infectan su entorno. a febrer 28, 2022 | 09:40
   Con quien hay que acabar es con los mediocres que infectan su entorno. febrer 28, 2022 | 09:40
   Entorno que por desgràcia tenemos que compartir con estos parasitos… Gunçals, Lluissosquenoesrenten i doctorets incomplets…
   • Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 28, 2022 | 13:15
    Gonzalo febrer 28, 2022 | 13:15
    Mira la que han montado esos dos territorios con sus dui. Y con el apoyo ruso. Las unilateralidades están acabas para muchos años en Europa. Game over, laZis.
 3. Icona del comentari de: jop a febrer 28, 2022 | 11:14
  jop febrer 28, 2022 | 11:14
  La UE ha d aceptar Ucrania ja! Després, guanyar, agermanar-se amb Rusia amb el máxim respecte. Expulsar Lukashenko i Putin, i reduir la relacio amb Anglaterra i Usa. Bones relacions de la nova UE amb Xina I Africa.
 4. Icona del comentari de: Observador a febrer 28, 2022 | 15:33
  Observador febrer 28, 2022 | 15:33
  La U. E. té els seus principis, però si convé en té uns altres. La pela és la pela.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa