Xavier Sardà parla dels problemes que va patir a l’escola

Xavier Sardà mai no ha tingut pèls a la llengua, el que ha tornat a demostrar en l’entrevista que ha concedit a Alberto Chicote a Fuera del mapa. El presentador català ha volgut donar detalls desconeguts sobre els problemes que va patir a l’escola quan era petit, entre els que destaca un incident amb un professor que ha deixat els teleespectadors amb la boca oberta. Assegura que l’home que els ensenyava matemàtiques el castigava i pegava constantment, el que va fer que acabés esclatant: “Va haver-hi un dia en el que no recordo especialment per què, però vaig acabar pegant-lo jo a ell, amb cops de peu. La gent no aconseguia que sortís de sobre d’ell”.

Una confessió impactant que ràpidament van voler posar en context, ja que es tractava d’una altra època. Això no impedeix, però, que el relat sorprengui: “El director va venir a veure què passava i li vaig preguntar si allà es podia pegar o no es podia pegar. Ell em va dir que efectivament no es podia pegar, però que jo era molt especial”. Orgullós de com va actuar, assegura que aquella agressió va donar ales a molts companys a rebel·lar-se quan patien un tracte vexatori dels professors: “Molts van donar-me suport i van reconèixer que a ells també els pegava. El professor de matemàtiques va mirar-nos amb cara d’odi i ens va ignorar des de llavors. Mai més ens va fer cap cop”.

Xavier Sardà revela un episodi traumàtic de la seva infància / La Sexta

Fer servir la violència en l’educació està totalment prohibit per llei i també moralment: “Jo vaig protagonitzar alguna baralla a l’escola, però habitualment no m’agradaven els conflictes i era un bon noi. Quan era petit era una mica estrany, però és que casa meva era molt atípica i vaig espavilar aviat”. Unes paraules de Xavier Sardà que han sorprès l’audiència, que han conegut una faceta més del conegut presentador.

Nou comentari