La Fiscalia denuncia Toni Soler pel ‘gag’ dels Mossos i els gossos

La Fiscalia ha denunciat Toni Soler per un delicte contra les institucions de l’Estat, basant-se en un gag en el qual comparava els Mossos d’Esquadra amb gossos després de les càrregues en les protestes per la sentència del procés. ‘EFE’ ha tingut accés a la denúncia, en la qual el ministeri públic l’acusa a ell i a dos dels seus col·laboradors, en Magí Garcia i en Jair Domínguez, d’haver comès un delicte d’injúries greus cap als cossos i forces de seguretat. Demanen que es declari responsable civil subsidiari, a més a més, a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Han presentat la denúncia en els jutjats de Sant Feliu de Llobregat, ara queda pendent una qüestió de competència per dirimir-la al jutge que li correspongui.

El cas deriva de les diligències que va obrir la Fiscalia de Barcelona arran de la denúncia dels sindicats dels Mossos d’Esquadra, que van lamentar que haguessin injuriat la policia catalana. A l’Està Passant del 16 d’octubre es van emetre unes imatges d’un gos amb una gorra de policia, així com un casc d’antidisturbis. Els comentaristes, a més a més, criticaven que en comptes de protegir-te, el ‘gos’ et bordava o et disparava pilotes de goma.

Després de l’emissió del programa, un grup de sindicats van denunciar-ho davant la fiscalia de delictes d’odi de Barcelona perquè consideraven que no estava emparat pel dret a la llibertat d’expressió. Toni Soler va demanar perdó, però sembla que això no ha servit per acabar amb la polèmica que ara els porta als jutjats.

Nou comentari