El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tania Llasera contra Zara: “Fomenten els trastorns alimentaris”
  • CA

Tania Llasera està d’enhorabona. La presentadora i influencer acaba de publicar un llibre de receptes que espera que ajudi aquells cuiners més pràctics i inexperts. Si últimament es parla d’ella, però, és per la denúncia pública que va fer contra Zara. Veu injust que no s’universalitzin les talles i que una dona amb corbes necessiti una talla gran quan no està grassa: “Jo he viscut els dos extrems, he estat prima i he tingut sobrepès. Ara que no estic ni en un punt ni en un altre, m’adono que necessito una XL de Zara o una XXL de Bershka. Em sembla vergonyós“, assegura en una entrevista a El Mundo. I és que li fa ràbia que, amb aquesta situació, facin pensar a noies amb corbes que estan grasses quan en realitat no ho estan: “Estan convidant a què moltes nenes tinguin un trastorn alimentaris, el que provoca una salut mental deplorable. Per què només venen les talles grans per internet, a més a més? Ens hem d’amagar per vestir-nos?”.

En el seu cas, no va patir assetjament a l’escola pel físic perquè en aquella època tenia una talla estàndard. Ara bé, és conscient que hi ha molts nens i nenes amb problemes a l’escola per aquest tema: “Hem d’educar els nostres fills en la inclusió absoluta i ensenyar-los que no s’ha de criticar a ningú pel seu físic”. Reconeix que ha hagut d’anar a teràpia durant molts anys, el que l’ha ajudat a acceptar-se: “Abans tenia un trastorn de menjar compulsiu. Menjava a totes hores per culpa de l’ansietat”.

Tania Llasera es troba sense programa a televisió actualment, el que s’imagina que és perquè no està de moda: “La televisió està canviant ràpidament i jo intento fer-ho amb ella. Ara bé, em sembla un regal no estar a televisió ara mateix perquè el meu problema és que l’èxit m’espanta”. Explica, per primer cop, que des de Mediaset no van voler renovar el seu contracte: “Vaig estar durant onze anys, el que no està malament”. Centrada en la seva faceta d’influencer, agraeix la llibertat que li dona i el temps lliure que pot aprofitar per estar amb els seus fills. També és cert, però, que compartir-ho tot ha fet que molts detractors la jutgin com a mare: “He estat en el punt de mira i sembla que tothom té una opinió al respecte. La fama és fotuda, així que dono gràcies a no ser Madonna o Jennifer López perquè no sé com poden mantenir el seny”.

Una altra entrevista de la presentadora que insisteix en la idea d’intentar conscienciar els dissenyadors perquè canviïn el tallatge dels seus models o que, si més no, facin l’impossible per universalitzar les talles. Demana que hi hagi més oferta de talles grans i que es canviï aquest concepte, el que pot arribar a fer molt de mal a les noves generacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa