El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El crit d’una Rocío Carrasco trencada: “Antonio David em maltractava, es va quedar els nens i va aconseguir que m’odiessin”
  • CA

Era el testimoni més desitjat en la premsa del cor des de feia més de vint anys. Des del seu tempestuós divorci, Antonio David Flores s’ha centrat en convèncer la premsa per fer creure que Rocío Carrasco era “dolenta i mala mare”, un relat que farcia d’arguments i que va aconseguir que calés. Ningú no va posar en dubte la seva dura crítica, la que se sostenia gràcies al silenci sepulcral de la protagonista. La filla de Rocío Carrasco mai no havia parlat al respecte… fins ara, que ha dit prou i ha explicat la seva veritat en un documental colpidor emès per Telecinco.

Rocío Carrasco, completament trencada durant la gravació del documental / Telecinco

Una autèntica bomba, un reguitzell de titulars esquinçadors que han canviat totalment la història i la imatge pública que es té de Rocío. De dona cruel, a dona completament trencada i víctima d’una violència descomunal. En tractament psicològic i psiquiàtric des del 2011, amb una depressió greu diagnosticada i, fins i tot, un intent de suïcidi que la va fer obrir els ulls. Perquè la pregunta que tothom es feia aquest cap de setmana era per què ara, per què trencava el seu silenci després de 25 anys deixant que l’exmarit destrossés la seva imatge pública? L’explicació la donava ella mateixa: “He tocat fons, no volia viure més i em vaig adonar que no podia seguir vivint així. Vaig saber que la meva filla aniria a televisió per primer cop per defensar el seu pare durant el concurs de Gran Hermano VIP. Jo no podia veure com el defensava públicament quan jo sé tot el que m’ha fet, el mal que m’ha causat. Em matava pensar que tornaria a sortir la història als mitjans i que em tornarien a criticar. Així que vaig prendre’m un munt de pastilles per deixar de viure, però no ho vaig aconseguir”.

En el seu relat, Rocío reconeixia que l’inici de la relació amb l’expolicia era meravellosa: “Ens vam conèixer a la platja quan jo tenia 17 anys. Vam passar un estiu molt maco, però ara m’adono que allò no era amor. Em vaig fugar de l’internat i de casa per traslladar-me a Argentona amb ell, malgrat els intents dels meus pares perquè m’adonés que aquell no era un bon home. Em van avisar, d’igual manera que van fer les revistes que l’enxampaven amb altres dones. Però no els vaig fer cas… No volia reconèixer que havia ficat la pota fins al fons. Qui m’havia de dir a mi que aquell noi es convertiria en el meu botxí”.

Rocío va denunciar Antonio David per maltractaments, però els jutges van considerar que no tenia prou proves que demostressin la seva culpabilitat. Unes derrotes judicials que van donar ales al pare dels seus fills per acusar-la d’inventar-se ser víctima de violència de gènere. Fins ara es creia que era així, però en el programa ha presentat uns informes dels psicòlegs demolidors. Ha estat molts anys callada, però finalment ha denunciat públicament haver estat maltractada per ell: “Va haver-hi agressions verbals. M’insultava i em menyspreava, però jo no m’adonava de la gravetat que tenia perquè ho havia normalitzat. Recordo que em va agafar dels cabells i em va fer un cop contra la taula. Va passar i va empitjorar… Hi ha molts episodis d’aquella època que jo justificava i intentava oblidar per defensa personal. El problema era que ell després es mostrava penedit i jo em creia les seves llàgrimes”.

Rocío acusa l’exmarit de maltractar-la / Telecinco

La part més dura de tota aquesta història té com a protagonistes als dos fills que tenen en comú, Rocío i David Flores. En un principi compartien la custòdia, però no va ser gens fàcil: “Quan ens vam separar em va prometre que aconseguiria que els meus fills m’odiessin. No feia més que dir-me que el seu objectiu a la vida era treure-me’ls i que ho faria. Els meus nens m’adoraven, però sí… Me’ls va treure i ara m’odien. El pitjor de tot plegat és que tothom creu que sóc mala mare. M’han escridassat pel carrer i també a televisió durant vint anys, amb el discurs après que jo sóc mala mare perquè he abandonat els meus fills. Doncs no, a mi m’han tret als meus fills. Mai no s’ha qüestionat el que aquesta persona ha dit de mi i jo veia que els meus nens creixien amb aquest discurs, el que el pare els deia i el que veien a televisió. Ell va trencar el vincle matern amb una nena que era massa petita. Me’ls va treure i, a sobre, deia que era bon pare quan ell només es preocupa de si mateix”.

“No té pietat ni amb els seus fills. Mai no li ha importat el benestar dels seus fills. No pots treure la figura materna a una nena de cinc anys, qui volia estar amb mi. Jo sóc víctima, però ells també… d’una ment diabòlica. Ha aconseguit el que em va prometre, treure’m el més important de la meva vida, els meus fills. Ha fet que m’odiïn i que tinguin una imatge dolenta de mi, que és encara més cruel. Quan algun malvat mata un fill, has de viure tota la vida amb aquella pena, però jo he tingut els meus fills morts en vida. He hagut de fer com que no els tinc mentre estaven vius i veia que els estaven fent partícips i embrutant la seva ment”, denunciava completament destrossada.

Molts es pregunten per què no va lluitar, com és que fa més de set anys que no parla amb els fills i intenta que s’adonin que el pare els ha enganyat: “Prefereixo que segueixin creient la versió que tenen, perquè el dia que la meva filla s’adoni de tot el que ha passat, del que ha format part i de com és el seu pare realment, serà el pitjor dia de la seva vida. No m’agradaria que patís… Jo sé que no els recuperaré, no em volen veure per culpa de les mentides que han rebut des que són petits. L’única cosa que vull és que se sàpiga la veritat, que he estat tan malament que no he pogut lluitar. Que se’m deixi de jutjar i de fer mal”.

Rocío Carrasco explica la seva versió per primer cop després de vint anys / Telecinco

L’aplaudiment ha estat unànime. Teleespectadors, periodistes i també polítics manifestaven el seu estupor en conèixer la veritable història després de tants anys. Irene Montero feia un fil a favor de Rocío i el seu relat valent en el qual es descriu com una víctima de violència de gènere, el que molts altres polítics copiaven. També hi ha hagut algunes veus crítiques, però, de gent que segueix sense creure-se-la i que recorden que els jutges van absoldre Antonio David en dues ocasions. Sigui com sigui, Rocío Carrasco ha aconseguit que se l’escolti i que es dubti de la versió del seu ex, que ara s’enfronta a una situació molt complicada amb la majoria de l’opinió pública en contra. Ara totes les mirades estan posades en Telecinco, que té a les seves mans acomiadar Antonio David o seguir-lo tenint en plantilla.

El programa va aconseguir un espectacular 29,5% de share a Catalunya (i 33,3% a Espanya) que suposa la remuntada de la cadena en una franja d’emissió que acostuma a ser fluixa. Per endavant encara queden més parts del documental, del que es parlarà durant mesos i mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa