El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Escàndol a la monarquia britànica: el príncep Harry i Meghan renuncien
  • CA

Escàndol a la casa reial britànica. Feia temps que s’especulava amb un distanciament de Meghan Markle i el príncep Harry, que han passat el Nadal lluny dels membres de la família: concretament, al Canadà. Els reporters els van caçar entrant a l’ambaixada del país nord-americà, el que va fer pensar que podrien tenir en ment mudar-se definitivament allà. Un trasllat impossible si seguien complint amb el seu paper dins de la monarquia. Què han decidit al respecte? Efectivament, renunciar al seu paper a la Corona.

Meghan Markle i el príncep Harry Europa Press

Meghan Markle i el príncep Harry / Europa Press

En un post a Instagram, han confirmat que han pres la decisió d’aconseguir independència econòmica. Es retiraran de la vida pública i les obligacions de la Casa Reial. Què vol dir això? Que deixaran de guanyar els sis milions d’euros que els donava Buckingham Palace i es dedicaran a treballar per ser financerament independents.

“Pretenem fer un pas enrere en el nostre paper de membres sènior de la família reial i treballar per ser econòmicament independents, a la vegada que continuarà el nostre suport a la Reina. Planegem equilibrar el nostre temps entre el Regne Unit i Amèrica del Nord i seguir complint amb els nostres deures respecte a la Reina. Un equilibri geogràfic que ens permetrà educar el nostre fill en l’afecte a la tradició reial en la qual va néixer, a la vegada que aportarà espai a la nostra família per enfocar-nos en un nou episodi”, expliquen en el comunicat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

Una publicación compartida de The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) el

Es dedicaran a centrar-se en la societat benèfica que dirigeixen: una vida més tranquil·la i allunyada del focus mediàtic. 

El problema? Que sembla que no compten amb el suport de la Casa Reial, que poc després emetien un comunicat al respecte: “Les discussions amb el duc i la duquessa de Sussex estan en una etapa primerenca. Entendem el seu desig d’adoptar un enfocament diferent, però aquests són problemes complicats i es necessita temps per resoldre’ls”. Una crisi institucional que està lluny de solucionar-se.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa