El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Karlos Arguiñano carrega durament contra els dirigents del PP: “Lladres”
  • CA

Karlos Arguiñano és considerat com un dels cuiners espanyols més mediàtics. El seu programa d’Antena 3 és molt i molt seguit, el que l’ajuda a guanyar en visibilitat i a vendre una barbaritat de llibres. Enguany celebra el 50è aniversari de la seva carrera, la que va començar a agafar pes amb el primer programa que va protagonitzar fa tres dècades. Hauria arribat a ser tan famós de no condimentar els plats amb acudits dolents, per això? El seu humor és un ingredient més de les seves creacions, un dels més importants, segurament. Ara bé, que no tingui pèls a la llengua també el converteixen en un cuiner popular.

 

Són mítiques les dures crítiques que ha fet públicament a diversos polítics, així com les declaracions incendiàries que va encadenant. Doncs bé, ha estat durant la presentació del seu últim llibre que ha tornat a fer bullir la xarxa. Aquesta setmana ha sortit a la venda 1000 recetas de oro, l’última recopilació d’Arguiñano que ha volgut promocionar en una xerrada amb els mitjans. Quina millor ocasió per enviar un dard enverinat a aquells representats que detesta?

 

Sempre s’ha considerat d’esquerres, amb una ideologia “vermell escarlata” de la qual està ben orgullós. Com ho ha evidenciat aquest cop? Amb un atac directe i contundent cap al Partit Popular que reprodueix el ‘Huffington Post‘: “Els del PP són una colla de manguis, després surt un marroquí de 14 anys que roba una bicicleta vella i tothom li diu “lladre”. Els lladres són uns altres, aquest és un pobre desgraciat que ha vingut sota un camió. Lladre és aquell a qui adores i que menja pernil 5 jotes”.

 

Fa un parell de mesos també va ser notícia per una declaració contundent, quan va confessar que el seu pare era franquista i havia lluitat a la División Azul: “Discutíem un munt des dels 15 anys, sobretot perquè ell em negava que haguessin existit els camps de concentració. En aquella època eren uns ignorants”. Pot dir el que vulgui en directe? Sembla que sí: “A Antena 3 ningú no em crida l’atenció per res del que dic”.

 

 
Karlos Arguiñano promociona el seu últim llibre de receptes
Karlos Arguiñano promociona el seu últim llibre de receptes | Antena 3

 

 

Però no només ha parlat de temes aliens a la cuina. També ha volgut aprofitar per donar un truc als seus seguidors. Com es manté tan actiu amb 70 anys? “És senzill, menjar sa i variat i viure en un poble. Caminar dues hores o una hora i mitja cada dia. No fa falta ni esquí de fons ni submarinisme”. 

 

El que molts es pregunten és per què no el veiem als realities de cuina que estan de moda. Doncs bé, sembla que és ell qui es nega a anar-hi: “M’han vingut a buscar tots, inclús des d’abans que comencés tot això de ‘Masterchef’, ‘Top Chef’… El que és bo del meu programa és que a més a més d’entretenir, és didàctic. Amb mi aprens a fer mandonguilles veient-me mitja hora”. Què més li queda per fer? 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa