El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El dissenyador Juan Avellaneda revela que ha tingut càncer testicular
  • CA

Juan Avellaneda és un dels dissenyadors catalans més internacionals. El modista, conegut popularment gràcies al programa de TVE Maestros de la costura, ha concedit una entrevista molt sincera a Lecturas en la qual ha parlat per primer cop del càncer testicular fa ara deu anys.

“He trigat anys en parlar al respecte. No per por, sinó més aviat perquè és un tema molt íntim i una mica tabú. Aquesta paraula s’associa ràpidament a la mort, d’això no es pot parlar. Per mi ha estat un exercici incòmode, però sé que ajuda. Quan va passar, la meva mare estava lluitant contra un càncer de pit. Jo no volia espantar-los, així que no els hi vaig dir que m’havien diagnosticat un càncer testicular. De fet, no li ho vaig explicar a ningú”, reconeix.

Afortunadament, no era un càncer greu: “Me’l vaig trobar durant una exploració i va ser tot molt ràpid. Hem d’insistir en aquest tema, perquè els homes no estem acostumats a tocar-nos. Per això em venia de gust explicar-ho, perquè li pot passar a tothom i a qualsevol edat. A mi em va passar quan era molt jove, amb només 27 anys. De camí al metge em vaig plantejar si m’haurien de treure un testicle, si volia tenir fills… Et planteges mil milions de coses”. També l’hem vist en un vídeo promocional de l’AECC, l’associació espanyola contra el càncer.

 

 

Explica que el diagnòstic el va afectar molt: “Ara hi ha més informació, però fa deu anys no n’hi havia. Hem d’insistir perquè els homes es revisin, d’igual manera que fan les dones amb els pits. Falta educació en aquest sentit. Jo perquè em vaig revisar, però si no ho hagués arribat a saber…”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa