El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jaime Peñafiel, assenyalat per desitjar la mort a Miguel Bosé en un diari
  • CA

El diari El Mundo ha hagut de demanar perdó després d’un article de Jaime Peñafiel que ha estat molt controvertit. El cronista ha desitjat la mort de Miguel Bosé i els lectors han deixat verd el mitjà per haver publicat un escrit així. I què deia? Bàsicament, denunciava el seu negacionisme de molt males maneres: “El molt irresponsable negacionista ha tornat a pronunciar-se a la televisió argentina contra les vacunes i ha recomanat, el molt imbècil, apagar les televisions del món i deixar d’escoltes mentides i manipulació. Mereixia morir de Covid per tot el dany que està gent”.

El líder d’opinió assegura que el seu col·laborador s’ha excedit en uns límits que el director d’opinió ha lamentat: “Mai no hauria d’haver-se publicat. El cantant s’havia reafirmat recentment en el seu negacionisme sobre la Covid, però això no justifica de cap manera la reacció del periodista. El diari no la comparteix en absolut i considerem que aquesta expressió desborda sobradament el dret a exercir una legítima crítica sobre qualsevol tema. Som conscients que dues circumstàncies juguen un paper decisiu en aquest lamentable error”.

“D’una part, el cansament pandèmic i la creixent onada de contagis augmenten les sensibilitats de tots sobre el tema, i que el propi Peñafiel va veure perillar la seva vida després d’haver-se infectat. Però ni aquestes ni altres eventualitats són raons per desitjar la mort a un ésser humà, encara que sigui un discurs esbojarrat sobre un tema que està causant tantíssim dolor. Jaime Peñfiel s’ha expressat a títol personal en contra del codi ètic d’aquest mitjà i per això demanem perdó als lectors”, escriuen en un comunicat.

Jaime Peñafiel, a l’ull de l’huracà / Europa Press

El cronista ha quedat en evidència per culpa d’unes declaracions impopulars i un desig de mort que l’acaba deixant en evidència a ell mateix. Jaime Peñafiel mai no s’ha tallat a l’hora de manifestar la seva opinió públicament amb articles potents, el que torna a demostrar una altra vegada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa