El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jaime Peñafiel, assenyalat per desitjar la mort a Miguel Bosé en un diari

El diari El Mundo ha hagut de demanar perdó després d’un article de Jaime Peñafiel que ha estat molt controvertit. El cronista ha desitjat la mort de Miguel Bosé i els lectors han deixat verd el mitjà per haver publicat un escrit així. I què deia? Bàsicament, denunciava el seu negacionisme de molt males maneres: “El molt irresponsable negacionista ha tornat a pronunciar-se a la televisió argentina contra les vacunes i ha recomanat, el molt imbècil, apagar les televisions del món i deixar d’escoltes mentides i manipulació. Mereixia morir de Covid per tot el dany que està gent”.

El líder d’opinió assegura que el seu col·laborador s’ha excedit en uns límits que el director d’opinió ha lamentat: “Mai no hauria d’haver-se publicat. El cantant s’havia reafirmat recentment en el seu negacionisme sobre la Covid, però això no justifica de cap manera la reacció del periodista. El diari no la comparteix en absolut i considerem que aquesta expressió desborda sobradament el dret a exercir una legítima crítica sobre qualsevol tema. Som conscients que dues circumstàncies juguen un paper decisiu en aquest lamentable error”.

“D’una part, el cansament pandèmic i la creixent onada de contagis augmenten les sensibilitats de tots sobre el tema, i que el propi Peñafiel va veure perillar la seva vida després d’haver-se infectat. Però ni aquestes ni altres eventualitats són raons per desitjar la mort a un ésser humà, encara que sigui un discurs esbojarrat sobre un tema que està causant tantíssim dolor. Jaime Peñfiel s’ha expressat a títol personal en contra del codi ètic d’aquest mitjà i per això demanem perdó als lectors”, escriuen en un comunicat.

Jaime Peñafiel, a l’ull de l’huracà / Europa Press

El cronista ha quedat en evidència per culpa d’unes declaracions impopulars i un desig de mort que l’acaba deixant en evidència a ell mateix. Jaime Peñafiel mai no s’ha tallat a l’hora de manifestar la seva opinió públicament amb articles potents, el que torna a demostrar una altra vegada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa