El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La infanta Elena, “incapacitada per regnar” segons el seu pare
  • CA

La infanta Elena hauria estat l’hereva de la Corona si no fos per la llei sàlica.  La primogènita dels reis emèrits mai no ha volgut regnar, per això, d’igual manera que el rei Joan Carles ha evidenciat públicament que no creu que hagués estat bona monarca: “La meva filla gran no està en condicions de regnar“, va afirmar sense miraments. Amb això treia a la llum un problema de la Infanta que mai no s’ha filtrat, però que l’ha perseguit des de llavors. Els seus professors de Magisteri sempre van dir que creien que no tenia cap problema, encara que va acudir al psicòleg durant molts anys. Elena mai no ha retret aquest atac públic al seu pare, de fet sempre ha estat qui més pendent ha estat d’ell. De fet, encara avui dia és el seu principal suport. 

Joan Carles I i la infanta Elena, junts als toros / Europa Press

Així ho explica Pilar Eyre a la columna de ‘Lecturas‘, que afirma que són ungla i carn: “Pare i filla tenen converses breus perquè cap dels dos és tendre, però el pare sap que la filla sempre està allà i que, a diferència de Cristina, ella mai no li demana res”. La cronista reial afirma que la infanta Elena ha canviat radicalment de caràcter en aquests anys. Una Infanta molt simpàtica, sociable i divertida de jove que s’ha tancat en si mateixa. Per què? Segons Eyre, per les “injustícies i desgràcies” que ha viscut.

La primera d’elles, que el seu company d’hípica (de qui estava completament enamorada) li donés carbasses. La Infanta s’apropava als 30 anys i la premsa va començar a especular amb què es quedés soltera per sempre. Però llavors presentava a Jaime de Marichalar, un noble que volia convertir Elena en la dona més elegant del món… el que no va aconseguir mai. 

Jaime Marichalar i Infanta Elena, en una foto d’arxiu / Europa Press

I explica com van prosseguir les coses: “Van tenir dos fills, però només cinc anys després ja es rumorejava que la Infanta era tremendament infeliç i que volia separar-se. Però el 2001 Marichalar va patir un ictus i ella va resistir al seu costat durant tres anys horribles. Van marxar a viure a Nova York perquè el tractessin i es van allotjar a un hotel mentre els seus fills anaven a una escola de jesuïtes a Manhattan”, explica. Un ictus que va canviar el caràcter de Jaime: “Es va tornar desconfiat, agressiu i irascible. Protagonitzava escenes espantoses a la Infanta. No tenien diners i no comptaven amb molts amics a Nova York. En tornar a Espanya, Elena estava embarassada, però va perdre el fill. I a partir d’allà, ja no hi havia marxa enrere. Es va enfrontar als pares perquè Sofia no tolerava el divorci i el pare li recordava com de difícil és la vida per una dona sola. Però ella va seguir amb el divorci, que no l’anul·lació eclesiàstica”. 

Una història que explica el canvi de caràcter de la Infanta, que molts diuen que és una altra persona des del divorci. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa