El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Filtren els motius ocults darrere de la marxa de Felip de Borbó al Canadà
  • CA

Pilar Eyre ha parlat aquesta setmana dels anys d’institut de Letícia. Amb pocs diners, en un pis fred i lluny del centre, usuària del transport públic i assistent a classes de ballet. Una vida completament diferent de l’actual i també a la que va viure Felip VI en aquella època. El príncep estudiava en una de les escoles privades més prestigioses de la capital espanyola, tenia tots els luxes imaginables i no li faltava de res… excepte uns pares ben avinguts. La crisi de Joan Carles i Sofia ja era més que evident per llavors, el que hauria motivat la marxa de Felip a l’estranger.

Aquests dies s’està parlant molt de la inscripció d’Elionor en una escola de Gal·les. Una educació d’elit que molts li retreuen, tenint en compte el dineral que costarà. Però com molts han recordat, el seu pare també va passar un any fora. En el seu cas, però, encara més lluny. Els emèrits van escollir Canadà com a destí, el que sembla que tampoc no va fer gràcia: “Va passar un curs al Canadà, el que en l’època va causar crítica i recel. Què se li ha perdut al príncep allà? Deien que era culpa d’haver deixat la seva educació en mans de Sofia”, explica Eyre a Lecturas.

“Es comentava que se l’havia volgut allunyar de La Zarzuela per l’incòmode ambient familiar que propiciaven la tibantor en el matrimoni reial”, deixa caure la cronista catalana.

Felip VI de jove - Europa Press
Felip de Borbó, en una foto de la seva joventut / Europa Press

En el cas d’Elionor, és probable que també hagi pesat el mal moment que travessen els Borbons per culpa dels negocis tèrbols de Joan Carles. En el pitjor moment de la monarquia, l’hereva marxa lluny del focus mediàtic i dels problemes. Caldrà veure com està tot a la seva tornada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa