El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La joventut de Letícia, marcada pels problemes econòmics: “Tenia els llavis blaus de fred perquè no podien permetre’s una estufa”
  • CA

S’ha analitzat en detall totes les informacions que s’han filtrat sobre la infància i joventut de Letícia Ortiz. Una de les periodistes que més ha investigat sobre el tema ha estat Pilar Eyre, que aquesta setmana centra la seva columna de Lecturas precisament en aquest tema. La cronista catalana treu a la llum els problemes econòmics que travessaven Letícia i les seves germanes durant l’època a l’institut.

“Des de casa fins a l’institut trigaven hora i mitja, ja que havien d’agafar l’autobús, el metro i després havien de caminar un bon tros. Jesús Ortiz, el pare, havia traslladat la seva feina a Madrid i havia llogat un petit pis en un poble proper tan fred que, segons explica el seu cosí David Rocasolano, les tres germanes anaven amb bates gruixudes i, a sota, pijames pesats, samarretes i mitjons per sobre dels pantalons, amb els nassos i els llavis blaus del fred perquè no tenien diners per a una estufa. A més a més, sopaven bledes cada nit”, explica.

La cronista arriba a la conclusió que va haver de ser dur passar d’Oviedo, on tothom les coneixia com les netes d’una periodista local famosa, a una urbanització anònima enmig d’un descampat. No tenien molts diners, però relata que cada estiu agafaven el seu vell Ford Escort i una tenda de campanya i marxaven de viatge per Europa de càmping en càmping: “Així van conèixer París, Roma, Polònia, Suïssa…”.

Letícia, de jove, en una fotografia de Wikimedia

Una joventut molt diferent de la vida actual de Letícia, acomodada entre luxes i milers de milions gràcies al matrimoni amb Felip VI.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa