El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els pares dels companys d’escola d’Elionor i Sofia, “farts” del tracte de favor que reben
  • CA

Seria molt innocent pensar que l’escola d’Elionor i Sofia de Borbó les tracta exactament igual que als seus companys. El col·legi elitista de Madrid que les té d’alumnes és conscient de qui és la seva família, el que els motivaria a fer un tracte de favor més o menys subtil. Així ho deixa caure Jaime Peñafiel en la seva columna d’El Mundo, la que aprofita per revelar dues informacions que confirmarien aquesta discriminació cap a la resta d’alumnes.

La primera diferenciació? Que la directora de l’escola fes cas a la petició de Letícia, que hauria exigit que es canviés el menú de l’escola per tal que no hi hagués presència de greixos, fregits ni brioixeria industrial. El més fort de tot plegat és que, segons el cronista reial, les nenes no mengen el mateix que els companys: “Elionor i la seva germana Sofia mengen de les carmanyoles que els guardaespatlles els colen al menjador a la vista de tots”. És a dir, que mentre la mare ha obligat a tots els companys a menjar un menú saludable, elles ni tan sols el tasten.

La infanta Sofia, amb la princesa Elionor a Palma Europa Press
La infanta Sofia, amb la princesa Elionor a Palma / Europa Press

Però això no és tot, ja que Felip i Letícia també haurien forçat a l’escola a canviar la tradició de les confirmacions dels nens. Elionor rebrà el sagrament de la Confirmació en els pròxims mesos, però aquesta celebració religiosa serà diferent de la d’anys anteriors. Els alumnes de dos cursos l’haurien de celebrar a la parròquia de Nuestra Señora del Buen Suceso, però enguany s’ha decidit dividir aquestes dues classes en dies diferents. A més a més, han canviat el lloc i enguany es farà a la parròquia de Nostra Senyora d’Aravaca. També haurien decidit que només podran assistir els pares i els germans de l’alumne, els que seran els padrins dels confirmats. Una decisió que asseguren que la directora ha pres “motivada pels interessos dels Reis”.

Aquesta situació tindria els pares dels altres alumnes molt enfadats: “Molts pares creuen que la directora i amiga de Letícia ja no està capacitada per seguir realitzant les funcions de directora d’aquesta escola tan prestigiosa”. Caldrà veure si acaben esclatant contra ells o segueixen cedint a les exigències monàrquiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa