Asier Etxeandia, el noi Almodóvar que va patir autisme i assetjament escolar

Asier Etxeandia és en boca de tots gràcies al seu paper a ‘Dolor y Gloria’, l’exitosa pel·lícula de Pedro Almodóvar que ha aconseguit una nominació als premis Oscar. L’actor de ‘Velvet’ mai no s’havia imaginat que acabaria sent un noi Almodóvar, un somni fet realitat: “La pressió amb ell és acollonant. Jo l’admirava molt i havia vist totes les seves pel·lícules abans de treballar amb ell”. Per tal de fer-ne promoció, l’actor basc ha acceptat viatjar amb Jesús Calleja fins a Camerun en el marc d’un nou programa de ‘Planeta Calleja’.

Etxeandia es confessa a 'Planeta Calleja'   Cuatro

Etxeandia es confessa a ‘Planeta Calleja’ / Cuatro

En una entrevista molt completa, ha acabat parlant sobre la seva vida privada encara que sempre s’ha mostrat molt hermètic al respecte. Primer de tot reconeixia que es troba en un dels millors moments de la seva vida: “Aquest viatge em pilla en un moment de somnis complerts, hiper creatiu, tot el que he volgut ser i fer als 43 anys. Estic en un moment ple”. Però la seva infància no va ser tan maca…

“De petit era una mica autista, molt deficient a l’escola i amb molt fracàs escolar. He suspès fins a quatre vegades. Jo tenia clar que volia ser artista, però em pegaven i em feien un assetjament escolar de collons. Era una barreja de nen que volia tot, que jugava sempre sol… De nen m’insultaven i em deien “maricón“. Se’m va inculcar que havia de ser un nen triomfador i no ho vaig ser. A l’escola m’esperaven cinc o deu nens per pegar-me“, confessa visiblement emocionat.

També va tenir problemes familiars: “Els meus pares no em van acceptar, però han fet una feina meravellosa. La meva mare va morir fa deu anys i va ser la més influent de la meva vida. Als 18 vaig abandonar la meva cara. Sentia que havia d’evolucionar, però per mi va ser tot molt traumàtic. Vaig descobrir el teatre, el que va ser un disgust perquè no ho portaven bé”. 

Asier Etxeandi i Jesús Calleja   Cuatro

Asier Etxeandi i Jesús Calleja / Cuatro

Una vida que no ha estat gens còmoda: “Abans d’actuar, havia fet de tot. Fins i tot he treballat en un sex shop mentre era verge. Quan vaig marxar de casa dels meus pares, vaig viure en un quarter militar abandonat. Però vaig descobrir el teatre, que em va salvar“. Un actor que cada vegada és més conegut pel públic espanyol, que avui aplaudeix la seva sinceritat.

Nou comentari