El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arantxa Sánchez Vicario afirma ser víctima de l’exmarit davant del jutge
  • CA

Novetats en el cas judicial d’Arantxa Sánchez Vicario. La Fiscalia demana per a ella quatre anys de presó per ocultar béns per evitar el pagament d’un deute milionari. L’extenista ha reaccionat a temps i el seu advocat ha presentat un escrit al jutge en el que assumeix la seva culpa i mostra penediment amb l’esperança d’obtenir una rebaixa de la pena. El País ha tingut accés a aquest document, el que la defensa demana que deixin la pena en només set mesos. Com ho justifica? En assegurar que Arantxa “ha estat víctima” del seu exmarit, Josep Santacana, a qui acusa d’haver dilapidat el patrimoni que ella va aconseguir gràcies a la feina.

Els acusen d’un delicte d’aixecament de béns pels problemes amb l’Agència Tributària que van començar el 2009. Va ser condemnada a pagar una multa de més de 5 milions d’euros, però quan van procedir a retirar els diners del banc van veure que els havien retirat. El banc va presentar una querella que va donar lloc a una investigació. Ella assegura que és l’exmarit qui estava darrere de tot i intenta que el jutge faci cas a la seva petició: “Amb aquest pas, Arantxa assumeix la seva responsabilitat i col·labora amb la justícia perquè és una esportista íntegra”, filtren fonts properes a la catalana.

Arantxa Sánchez Vicario i Josep Santacana, en una foto d’arxiu / Europa Press

Si en un primer moment Arantxa va acusar públicament la seva família d’haver-la estafat, ara es mostra com una víctima del seu exmarit: “Va cedir al seu exmarit la gestió del seu patrimoni amb despreocupació, ignorància i confiança. Ell va aprofitar-se d’ella per fer-se ric a costa seva”. Aquesta versió xoca amb la que va donar l’advocat de Santacana, que intentava excusar-se amb el presumpte contracte prematrimonial que Arantxa l’hauria obligat a signar perquè es mantingués allunyat dels seus diners. Ara és el jutge qui té l’última paraula i haurà de decidir si creu a la tenista i acaba cedint davant la petició de rebaixa de pena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa