Anabel Alonso parla del coronavirus i rep crítiques per fer-se l’experta

Anabel Alonso ha entrat en directe a ‘La Sexta Noche’ per donar la seva opinió sobre la gestió que està fent el govern espanyol en la crisi del coronavirus. L’actriu, que està confinada a casa amb la seva dona embarassada, va fer un al·legat a favor de la sanitat pública que va rebre aplaudiments però també moltes crítiques. Per què? En considerar bona part dels teleespectadors que La Sexta s’havia equivocat en convidar-la com si fos una experta. Ràpidament el seu nom va convertir-se en tendència a Twitter, amb desenes de persones preguntant-se per què és important l’opinió ‘científica’ d’una actriu.

“He freqüentat molt la sanitat pública i he de dir que tenim uns equips, uns hospitals i un personal que és admirable, però des de fa molts anys. Quan el 2012 la Marea Blanca va sortir al carrer, hi havia molt poca gent. No estàvem darrere seu i ells ja deien que la sanitat s’estava desmantellant i que s’estaven fent retallades. Ara sortim a aplaudir i dir que són herois, però són herois perquè no tenen més remei, perquè no tenen l’equipació necessària. És com enviar un soldat a una guerra amb una pistola d’aigua i dir que és culpa de les retallades. Hem d’aprendre que hi ha sectors intocables, com ha de ser la sanitat, l’educació i la investigació. Amb això podrem sortir d’aquesta crisi i de les que vinguin, perquè vindran més”, reflexionava l’actriu.

Anabel Alonso entra a 'La Sexta Noche'

Anabel Alonso entra a ‘La Sexta Noche’

Alonso considera que el que cal fer ara és aprendre dels errors que s’han comès: “Quan tot això passi, hem de donar suport al personal sanitari i, sobretot, aprendre dels nostres errors. No haurien de ser herois, sinó gent que fa la seva feina en una situació sense precedents però sense jugar-se la vida. El que més mal em fa de tot plegat és que sempre anem darrere de les coses. Només demano que aprenguem d’això i que en sortim més forts i conscienciats. Que no cometem els mateixos errors”. 

“El que em fa vertigen és quan podrem reprendre certa tranquil·litat”, es planteja. I és que aquesta crisi ha afectat directament a la cultura també: “Sempre és un sector que viu una mica al dia i ara el panorama és massa incert perquè no sabem quan podrem tornar a un cinema o al teatre”. 

Nou comentari