Ana Obregón: “Em sentia morta per dins i he pensat en el suïcidi”

L'actriu concedeix una entrevista colpidora, la primera després de la mort del fill

Ha estat la seva entrevista més dolorosa. Ana Obregón ha parlat per primer cop des de la mort del seu fill Álex, sis mesos després de la seva pèrdua. La revista ¡Hola! ha aconseguit la primera conversa amb l’actriu, que fa confessions colpidores que tornen a evidenciar que està completament trencada. El seu únic fill moria el passat mes de maig, víctima d’un càncer contra el qual havia lluitat els dos últims anys. Una pèrdua que arribava massa aviat: “El dia que va marxar, jo també vaig marxar. Sé que mai no tornaré a ser la mateixa. Vull viure aquest dol perquè ell s’ho mereix. Ploro tots els dies, he plorat cada dia d’aquests últims sis mesos. A vegades em pregunto d’on surten tantes llàgrimes… Em fa mal per ell, perquè tenia 27 anys i volia viure. Em sembla una injustícia molt gran perquè era una persona bona, generosa, solidària i treballadora”. 

Ana Obregón a la portada de la revista '¡Hola!'

Ana Obregón a la portada de la revista ‘¡Hola!’

Deixa clar que fins ara no havia tingut forces de parlar sobre el tema en veu alta: “Ni amb els meus millors amics he pogut parlar sobre això… Només per missatges, però no podia dir-ho en veu alta. No he pogut parlar amb ningú durant quatre mesos, només amb Alessandro, els meus pares i els meus germans. Avui ha estat el primer dia en sis mesos en el qual encara no he plorat. Els primers quatre mesos em sentia morta per dins. No he sortit de casa. De fet, en els tres primers mesos gairebé no podia sortir de casa. Necessitava estar sola en silenci i plorar. No crec que pugui arribar a acceptar mai que no podré tornar a abraçar el meu Álex, però m’imagino que algun dia aprendré a viure amb aquest dolor”. 

Ana Obregón acudeix cada dia al cementiri per meditar: “M’assec i em trobo amb ell. Encara que no estigui aquí, està més a prop i això em consola. No tinc por a morir, tot el contrari”. De fet, reconeix que ha estat temptada de suïcidar-se: “Volia marxar. No podia suportar el dolor ni la realitat i vaig estar pensant en el suïcidi durant dos o tres mesos. Va haver-hi un moment en el qual vaig adonar-me que se m’havia trencat el cor en mil trossets i no sabia ni on començar a buscar per trobar-los. Ara ja sé que no vull marxar, que és importar acabar les coses que Álex volia fer. Volia continuar el seu llegat. Volia crear una fundació per a la investigació contra el càncer. Així que això estic fent”. 

 

 

I explica com van ser les últimes hores junts: “L’última nit de la seva vida es va posar Alessandro Lequio en un costat del llit de l’hospital i jo a l’altra. Li vam agafar la mà… i va marxar. Vaig estar cinc hores abraçada a ell. Sempre li vaig dir la veritat sobre el seu estat, excepte al final. Però és que ell tampoc no preguntava. Els últims tres mesos d’ingrés van ser una crueltat que no es pot explicar. Terribles”. 

Després del xoc inicial, haurien començat els missatges i les trucades. La primera que va acceptar posar-se? Sorprenentment, provenia de la Casa Reial: “La primera trucada que vam tenir va ser del rei Joan Carles. Va trucar a Alessandro i li va demanar que em posés. Després la reina Sofia. No recordo ni què els vaig dir. Ara bé, aquella trucada em va emocionar i els estic molt agraïda. Quan vaig arribar a casa, em va commoure veure tantes cartes d’estima, fins i tot dels reis Felip i Letícia”. 

 

 

Aquesta setmana Ana ha estat notícia perquè TVE ha confirmat que serà ella qui acompanyarà Anne Igartiburu durant les Campanades. Com és que ha acceptat? “El 2020 ha estat el pitjor any de la meva vida, però també el pitjor per a moltíssimes persones en tot el món per culpa de la pandèmia. Vaig acceptar en adonar-me que aquell dia hi haurà moltíssima gent veient la televisió que haurà perdut un ésser estimat i es podrà identificar amb mi”. 

Nou comentari