El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ana Guerra revela els problemes psicològics que ha patit per culpa d’OT
  • CA

Ana Guerra va ser una de les concursants més exitoses de la seva edició d’Operación Triunfo. La canària va tocar el cel, en part, gràcies a l’èxit de Lo Malo que cantava amb Aitana. Eren inseparables, però ara fa temps que ningú no les veu juntes. La cantant n’ha parlat en una entrevista a La Sexta en la que s’ha sincerat sobre els problemes psicològics que va causar-li el pas per l’acadèmia de TVE: “Perds el focus i tot va molt ràpid. Quan va acabar l’edició vam tenir moltíssim èxit i quan no estava en un lloc treballant, estava en un altre. No tens temps de trepitjar el terra. Vaig cantar amb artistes reconeguts i tenia un grup de fans que plorava quan em veia i que es desmaiava en els meus concerts!”.

“El problema és que la meva carrera ha caigut en picat. Vaig tenir un gran impacte mediàtic gràcies a sortir a televisió durant tres mesos i mig. Ara bé, quan la gent deixa de veure’t en antena… tot allò desapareix. Cada cançó que publicava funcionava una mica menys que l’anterior. No vam aconseguir l’èxit que volíem”, reconeix visiblement emocionada. Un èxit temporal que confia en poder recuperar algun dia, encara que no és optimista. El que té clar és que no li agradaria tornar a tenir tanta fama: “El personatge s’estava menjant a la persona. Sentia que era un fracàs i em posava molt trista si no arribàvem als objectius. En 10 minuts passava de ser la dona més feliç del món a posar-me a plorar. Fa dos anys i mig que vaig a teràpia i, a poc a poc, he aconseguit dissociar la feina de la vida personal”.

Quan estaven a dins de l’acadèmia, els concursants es dedicaven una mostra d’estima rere una altra. La realitat, ara que han passat tres anys, és que s’han acabat distanciant: “Jo envejava les carreres d’alguns companys de programa. Aquesta toxicitat, però, va desaparèixer quan vaig decidir no treure un disc que ja estava fet. Jo volia cantar altres coses i ara faig el que vull. M’he tret de la vida gent que ja no era important i ara intento allunyar les persones que m’envegen. No m’imaginava la vida sense aquestes 15 persones que van entrar amb mi, però quan vam sortir… No a tots ens va anar igual. Les carreres anaven completament per separat i van començar a haver-hi diferents nivells entre nosaltres. La indústria ens va convertir en competidors i això va decebre’m molt, perquè no volia que passés això. Avui dia, per exemple, l’Aitana i jo no tenim temps de veure’ns. Quan jo puc, ella no pot i viceversa. Amb els que sí que tinc més relació és amb en Roi i el Ricky”.

Ana Guerra se sincera amb Alberto Chicote - La Sexta
Ana Guerra se sincera amb Alberto Chicote / La Sexta

Una cantant que no ha venut tants discos com volia, però que encara pateix els problemes de la fama: “Tens una cita i no saps on anar perquè si algun fotògraf et veu, es publicarà que et casaràs amb aquella persona. Jo sabia jugar a l’amor quan era normal, ara ja no ho sé fer. Coses així fan que trobi a faltar la meva vida abans d’OT“. El pas per OT li ha generat molts problemes, el que fa que no tingui clar que no repetiria l’experiència perquè creu que no compensa: “És un món molt dur. Estic molt agraïda al programa, però no sé si ho tornaria a fer. Hi ha hagut moments molt durs en els que he trobat a faltar tornar a cantar al carrer sense haver de suportar horaris, caps o protocols”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa