El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La llista Forbes de millors metges inclou catalans de 13 especialitats
  • CA

La llista Forbes dels 100 millors metges d’Espanya inclou aquest any professionals catalans de 13 de les 26 especialitats del rànquing.

Forbes selecciona els 100 millors professionals en l’àmbit de l’assistència, la investigació i la docència, i que treballen a més de 60 centres públics o privats, com els hospitals catalans Vall d’Hebron, Quirónsalud Barcelona, Centre Mèdic Teknon i Trias i Pujol.

A més, en oncologia radioteràpica hi ha Raymond Miralbell, director mèdic del Centre de Protonteràpia Quirónsalud i director de l’Institut Oncològic Teknon.

En oftalmologia destaquen dos metges: Elena Barraquer, directora mèdica adjunta del Centre Barraquer, a més de presidenta i directora executiva de la Fundació Barraquer; i Amadeu Carceller, director d’Oftalmologia de l’Hospital Quirónsalud Barcelona i adjunt del Departament de Glaucoma de la Vall d’Hebron, actualment en excedència.

També hi ha dos professionals de l’hematologia i l’hemoteràpia: Francesc Bosch, cap d’Hematologia de l’IOB Institute of Oncology, del Departament d’Hematologia i director del laboratori d’hematologia experimental a la Vall d’Hebron; i Susana Rives Sola, cap de la Unitat de Leucèmies i Limfomes del Servei d’Hematologia i Oncologia del Sant Joan de Déu.

Altres especialitats

En cardiologia s’hi inclou Antonio Berruezo, director del Departament d’Arrítmies i de Recerca de l’Institut del Cor Quirónsalud Teknon, i responsable durant 15 anys de la Unitat d’Arrítmies Ventriculars a l’Hospital Clínic de Barcelona.

En cirurgia cardiovascular hi figura Xavier Ruyra, expert en reparació de vàlvules cardíaques, cap del Servei de Cirurgia Cardíaca de l’Institut del Cor Quirónsalud Teknon i cap de Servei de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona (en excedència).

Pel que fa a cirurgia general i de l’aparell digestiu hi ha Antonio de Lacy, cirurgià, actualment a la Clínica Rotger i director de l’Institut Quirúrgic Lacy.

Pel que fa a cirurgia plàstica, estètica i reparadora destaca Vicente Paloma, que dirigeix l’equip de cirurgia plàstica i estètica de l’Institut Dr. Paloma del Centre Mèdic Teknon.

En cirurgia toràcica s’hi inclou Laureano Molins, cap d’aquesta especialitat a l’Hospital Clínic i l’Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona.

La medicina interna selecciona a la llista Ángel Charte González, director mèdic del Mundial de MotoGP i cap de Medicina Interna a l’Hospital Universitari Dexeus.

En neurologia hi ha Àngels Bayés, experta en demències i pèrdues de memòria, síndrome de Tourette, tics i alteracions de la marxa, i directora de la Unitat de Parkinson i Trastorns del Moviment al Centre Mèdic Teknon.

En pediatria s’hi inclou Héctor Boix, cap de Pediatria a l’Hospital Quirónsalud Barcelona, i des del 2021 director territorial de Pediatria de Quirónsalud de Barcelona.

I urologia compta amb Antonio Alcaraz, especialista al Centre Mèdic Teknon, i cap d’Urologia i Trasplantament de Ronyó a l’Hospital Clínic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa