El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marchena fa quadrar el ‘Mosso per la independència”
  • CA

 

 

“Posis dempeus”. Aquest ha estat el segon bon dia del president del Tribunal del judici del procés, Manuel Marchena, al Mosso i portaveu de Mossos per la República, Albert Donaire, que ha testificat aquest matí cridat per Vox. Una fórmula per fer-li prometre o jurar les preguntes generals de la Llei que fins ara Marchena no havia utilitzat amb cap dels testimonis. Donaire ha començat a ballar claqué, mig en català mig en castellà, a les preguntes de Vox fins que Marchena l’ha fet quadrar. 

 

“Vostè és un agent de l’autoritat”, li ha etzibat. “Ara està davant una altra autoritat judicial”, li ha recordat. Marchena, flamenc, li ha advertit que havia de dir la veritat i contestar al que li preguntaven. “Vostè només ha d’estar pendent si la sala considera una pregunta pertinent o impertinent”, l”ha advertit. Posat ferm per Marchena, Donaire ha defensat que durant el Primer d’Octubre, a la seva actuació a Ribes de Fresser, va “intentar complir” la Constitució i la resolució del TSJC. “No vam poder intervenir material perquè hi havia 500 persones”, ha al·legat. 

 

El fiscal de Sala Javier Zaragoza l’ha collat amb el canal de Telegram Mossos per la Independència, però Donaire s’ha escapat replicant que “no recordava” molts dels missatges que s’hi abocaven. A preguntes de la defensa de Joaquim Forn, ha admès que la sectorial de Mossos de l’ANC no té cap representativitat oficial ni sindical dins del cos. També ha reconegut que la Divisió d’Afers Interns li ha obert un expedient. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa