El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les armes dels cotxes d’Economia, de debò
  • CA

 

 

El tipus d’armes als vehicles de la Guàrdia Civil que estaven davant la conselleria d’Economia el 20S ha tornat a mostrar una clamorosa contradicció entre els efectius i comandaments de l’institut armat, en la sessió del judici del procés d’aquest matí. Si el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya la tardor de 2017, l’ara tinent general Angel Gozalo, va explicar en la seva testifical que les armes no eren de “munició convencional”, el tinent de la brigada judicial que va actuar el 20S l’ha contradit de ple. De fet, ha assegurat que les armes eren de “munició real”. 

 

Gozalo, el passat 7 de març, va exposar que les armes dels vehicles eren “armes llargues susceptibles de llençar projectils de goma”. Les va emmarcar en el tipus de ‘defensa’ que utilitzen les unitats antiavalots. En aquesta línia va negar que fossin armes amb “munició convencional”. Però el Tinent Pedro, amb TIP C57393S, al comandament de la comitiva judicial que va actuar a la seu d’Economia, ha aclarit a l’advocada de Jordi Cuixart, Marina Roig, que les armes eren de “munició real”. 

 

En el mateix s’ha pronunciat el cap de l’operatiu de seguretat del 20S de la Guàrdia Civil, el tinent TIP B35974S cap del Grup de Reserva i Seguretat, recorda que es trobaven en alerta 4 sobre 5 antiterrorista i per això portaven armes llargues. N’ha dit “cetmes”, en relació al fusell d’assalt oficial de l’institut armat.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa